Moeilijk leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief hier online

cuizine.be - nieuwsbrief

Nieuwsbrief 3 - November 2009


Beste [fname] [lname],

Slow Food, deze term klinkt velen onder ons wel bekend in de oren, maar wat is dit nu precies. Wij trokken naar het pittoreske Saint-Sauveur, en zochten het voor je uit. Wij gingen eveneens op bezoek bij Herwig Degryse, die speciaal voor ons, tien interessante messentips opdiepte. En natuurlijk trok ook alweer een belangrijke keukentrend onze aandacht. Deze keer is dat het gebruik van hout, en daar gaf Yves Wingels ons dan weer heel wat nuttig advies.

 
Veel leesplezier. 

Tien vlijmscherpe messentips

Wij spraken met Herwig Degryse, een autoriteit op messenvlak, die bekende chefs zoals Peter Goossens, Jeroen Meus en Piet Huysentruyt tot zijn vaste cliënteel mag rekenen.

Herwig Degryse staat al meer dan 45 jaar in het vak als slijper en heeft een eigen zaak in de Wijngaardstraat in Kortrijk. Daar kan je zowel terecht voor de aankoop van messen (en ander klein keukengereedschap) als voor het slijpen ervan. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat hij ons heel wat waardevolle messentips kan meegeven.

Tip 1: Kwaliteitsvolle messen hoeven geen fortuin te kosten. Een degelijk demi-chefmes (met basisformaat 23 cm) in een klassieke uitvoering kost gemiddeld 70 euro. Een goede prijs voor een goed mes! Maar als consument kan je het zo gek maken als je zelf maar ...
lees meerDossier Funcooking

Gezellig tafelen, maar dan zonder de hele dag aan het fornuis te staan? Het kan. Haal die funcooking toestellen boven, en kies voor steengrillen, gourmetten of fonduen, of een heerlijke Zwitserse raclette. Keuze te over.

In dit dossier geven wij aan  wat voor  toestellen zoal op de markt verkrijgbaar zijn en wat de nieuwigheden van dit seizoen op vlak van funcooking zijn. Ideaal om ideeën op te doen voor de komende feestdagen. ... lees meer

  

Populaire rubrieken

Beurskalender

Populaire dossiersSlow food, een kookfilosofie voor levensgenieters

Pascal Martens zag zijn ultieme droom in vervulling gaan met de opening van zijn restaurant en culinair atelier 'La Cuisine', waar hij zich met behulp van de KitchenAid toestellen volledig kan wijden aan de gastronomie en Slow Food.

De Vlaamse chef Pascal Martens werkte voor behoorlijk wat klasserestaurants zoals 'Byblos' in Saint-Tropez of 'Grand Café Horta' in Antwerpen, voor hij in het afgelegen, maar prachtige Heuvelland met zijn gastenkamers 'Vertes Feuilles' aan de slag ging. Maar met de opening van zijn restaurant en culinair atelier 'La Cuisine', tevens volledig ingericht met toestellen van KitchenAid, gaat hij nu nog een stapje verder, want voortaan kan hij zijn liefde voor het koken met authentieke producten niet alleen delen, maar ook doorgeven  ... lees meerKEUKENTREND: De aangename warmte van hout

Hout is één van de oudste grondstoffen in de meubelbouw, maar desondanks blijft het jaar na jaar erg populair bij de keukenfabrikanten. Anno 2009 is dit niet anders en deze keer is het hoe lichter, hoe beter.

Houten keukens zijn én blijven populair. Daar kan ook Yves Wingels, zaakvoerder van Keuken & Interieur Wingels (Asse) over meespreken. Yves Wingels: "Er is zeker meer en meer vraag naar houten keukens. De landelijke keukens, waar het gebruik van hout natuurlijk erg belangrijk is, zijn opnieuw zeer geliefd, maar die werden ondertussen wel van een moderne toets voorzien. De allernieuwste evolutie op dit vlak zijn de massieve deuren, waarin groeven verwerkt worden, in combinatie met de greeploze kasten."

Wanneer we alle trends even terzijde laten, kunnen we vaststellen dat hout al eeuwenlang ...
lees meerMulticultureel koken in Gent

'Een vree(md) Gents kookboek' gaat op bezoek bij twaalf families van verschillende nationaliteiten en ontdekt hoe zij eten, koken en leven in Gent.

In het opmerkelijke kookboek 'Een vree(md) Gents kookboek' neemt het auteursduo Kristel Deweerdt en Martine Vermeire je mee op sleeptouw doorheen de multiculturele straten van Gent, waar twaalf families van twaalf verschillende nationaliteiten hun gastvrije deuren openstellen. Koks uit Italië, Marokko, Turkije, Spanje, China, Iran, Ghana, Bulgarije, Zweden, India, Roma's en natuurlijk Gent verklappen hun keukengeheimen, vertellen hun levensgeschiedenis en beschrijven hoe ze traditionele recepten aanpassen  ... lees meerStoofpotje van lamsvlees

In dit gerecht worden lamskoteletten in een stoofpotje klaargemaakt. Een andere manier dan we hier gewoon zijn, maar zeer lekker. Traditioneel wordt het gerecht geserveerd op Sardisch brood. Ook zonder deze bodembedekker is het een lekkere en eenvoudige manier om lamskoteletten te bereiden. - Receptje 'Een vree(md) Gents kookboek'

Benodigdheden:

  • 3 grote uien
  • 1 kg lamskoteletten
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 1/2 liter rode wijn
  • 2 eetlepels olijfolie lees meer


Solo Open Kitchen nu op iPod

Solo, de initiatiefnemer van het razend populaire Open Kitchen, verruimt zijn rol als culinaire inspiratiebron met een interactieve iPod applicatie.

Facebook voor hobbykoks, zo wordt de site Solo Open Kitchen vaak genoemd en met reden, want de interactieve receptensite heeft vandaag reeds bijna 63000 leden en een database met daarin bijna 6000 recepten, aangebracht door het merk zelf én door kooklustige leden. Solo Open Kitchen boert dus helemaal niet slecht, en om nog beter op de noden van de hedendaagse gebruiker te kunnen inspelen, lanceerde het merk een iPod applicatie voor zijn leden, die gratis te downloaden is op de website.

Een vat vol kookinspiratie

Met de iPhone applicatie krijgt de gebruiker dus toegang tot ...
lees meerPopulaire producten op cuizine.be


Boretti
Pentola Pasta
<  € 199,-

waar te koop

Samsung
RZ60ECSW
<  € 599,-

waar te koop

Trudeau
0996001
<  € 21,95

waar te koop

Swiss Diamond
S611321I
<  € 225,-

waar te koop

Organische vormen in de keuken

De wereld is rond, dus waarom je keuken niet. Met deze gedachte creëerde keukenfabrikant E+K een keuken met weelderige, ronde vormen.

Er is echt wel meer voor handen in het keukenlandschap dan recht en hoekig. De Italiaanse keukenfabrikanten zijn natuurlijk dé designexperten, die al sinds enkele jaren volop experimenteren met organische vormen in hun keukens, en nu volgt ook E+K.

En het Duitse merk doet er zelfs nog een schepje bovenop met een volledig afgerond keukenelement zonder ook maar één rechte lijn. Met een ongelooflijk oog voor detail trouwens, want ook de spoelbakken en kookplaat werden in een ronde vorm gegoten.

Het keukenelement van de Rondo bestaat uit één groot massief stuk, waar alle kooktoestellen ...
lees meerMultifunctioneel én hoogwaardig

De nieuwe collectie van Thomas blinkt uit in functionaliteit en het prachtige design nemen we daar natuurlijk heel erg graag bij.

De collectie Loft '24 hours' van Thomas bestaat uit allerhande multifunctionele vormen, die zowel als schotels, kommen of deksels gebruikt kunnen worden. Zo is de pizzavorm bijvoorbeeld ook het deksel van de diepe schotel. Een collectie om te 'mixen en matchen', met andere woorden.

Alle elementen uit de collectie zijn trouwens ovenbestendig. Handig, want wanneer je 's avonds een overschotje in een schotel in de koelkast stopt, dit bedekt met een deksel en je dit de volgende dag opnieuw wilt opwarmen, kan dit in één en dezelfde schotel.

Thomas vormt een onderdeel van de groep Rosenthal ...
lees meerStijlvolle dienbladen van Point-Virgule

Point-Virgule brengt een lijn dienbladen op de markt, in verschillende vormen en afmetingen. Voor elk wat wils.

Het merk Point-Virgule bestaat al sinds 2002 en ondertussen zijn er al acht verschillende lijnen verkrijgbaar: Point-Virgule Gift, Kitchen, Chrome, BarBcue, Bamboo, Curve, Baking en nu dus ook Living.

De dienbladen van Point Virgule Living hebben een Scandinavisch geïnspireerd design, strak en clean, en passen daardoor zowel in een klassieke als in een moderne omgeving. De zwarte, rode en witte exemplaren ogen heel hedendaags, trendy en opvallend, maar ook de iets sobere en ingetogen medemens vindt zijn gading met de exemplaren in lichtgekleurd hout.

De dienbladen zijn gemaakt uit ...
lees meer100% Belgisch tafellinnen

De producten van het Belgische Decopur hebben een exclusieve en verrassende uitstraling, en wij hebben het wel voor het vrolijke, gestileerde bloemenpatroon 'Fleur'.

België en textiel zijn altijd al onlosmakelijk verbonden geweest, én onmiskenbaar succesvol. En dat is ook zeker het geval bij het Belgische Decopur, wiens producten naar maar liefst 34 verschillende landen wereldwijd worden uitgevoerd. Japan, Australië, de Verenigde Staten, iedereen loopt warm voor het ruime assortiment aan huistextiel van Decopur.

Het assortiment van Decopur omvat onder andere tafellinnen, onderleggers, stoffen servetten, decoratieve servetringen (zelfs zetelkussens en bedlinnen, wat voor ons minder interessant is) alsook tal van andere accessoires voor tafel (en bed).< ...
lees meerPopulaire producten op cuizine.be


Chroma
P517
<  € 125,-

waar te koop

Tefal
BI 8125
<  € 49,99

waar te koop

Römertopf
140 05
<  € 50,-

waar te koop

Tefal
TA 5000
<  € 99,99

waar te koop

Opgeruimd staat netjes

Rösle dokterde de perfecte oplossing uit voor wie zijn/haar keuken graag heel overzichtelijk en netjes houdt.

Opbergruimte in de keuken is belangrijk, heel erg belangrijk, want niemand wil lang doorheen zijn lades grabbelen om er een klopper uit tevoorschijn te toveren terwijl de saus een eigen leven gaat leiden. Het open keukensysteem van Rösle is de ideale oplossing voor de kleine sloddervossen en grote perfectionisten onder ons.

Het open keukensysteem is een modulair systeem, waardoor kan ingespeeld worden op nieuwe aankopen of kleine veranderingen in de keuken, door er bijvoorbeeld haken of magnetische strips aan toe
  lees meerAnti-aanbakpannen in inox

Tefal verrast ons met de nieuwe reeks Character: anti-aanbakpannen in trendy inox. Want het oog wil ook wat.

De keuze van Tefal voor inox is niet zo moeilijk te begrijpen. Inox is roestvrij, heel hygiënisch, perfect te onderhouden, vormvast en niet onbelangrijk hitte- en zuurbestendig. En last but not least ook nog eens heel erg hip.

De reeks Character bestaat uit zowel braadpannen (met een diameter van 20 cm, 24 cm, 26cm, 28 cm en 30 cm), steelpannen (16 cm en 18 cm), een wokpan (28cm), een sauteerpan met deksel (24 cm) en een kookpot met cv (24 cm). Ze zijn bruikbaar op alle kookvuren, inclusief inductie, en ze zijn ovenbestendig tot 260°. Elk hebben ze een glazen deksel met een rand in inox ...
lees meerHou je groenten langer vers

De Herb Savor van Prepara is voortaan in kleiner formaat verkrijgbaar. Met veel enthousiasme verwelkomen we de Herb Savor Pod.

Bij een gezonde maaltijd horen absoluut verse groenten. Maar iedere dag naar de versmarkt is natuurlijk niet altijd een optie, en daar had Prepara al een kant-en-klare oplossing voor in petto. Met de Herb Savor kun je groenten tot maar liefst drie weken vers houden. Bovendien past het perfect in de ijskastdeur, zodat opbergen erg gemakkelijk wordt.

Prepara brengt je favoriete groentenbewaardoos nu uit in een kleiner formaat, dat zowel per stuk of per drie stuks verkrijgbaar is. Op deze manier kun je heel wat ruimte in je koelkast gaan besparen en je kunt je groenten afzonderlijk gaan opbergen ...
lees meerDe allernieuwste dampkappen van dit moment

Dampkappen hebben hun rumoerige, groteske imago al heel lang achter zich gelaten, maar dit najaar stunten verschillende fabrikanten met indrukwekkende afzuigsystemen, die pure luxe uitstralen en het volledige keukenbeeld hertekenen. ... lees meer 
 

Nieuwsbrieven

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind januari 2010. Daarin gaan alweer in op een nieuwe keukentrend, gaan we naar Parijs op zoek naar de leukste keukengadgets en trekken we de kaart van de gezondheid. Het kerstshopping dossier komt er midden december aan.


© 2009 cuizine.be. All rights reserved                   CIM controlled