Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Telescopische dampkap
Type dampkap die in een bovenkast wordt geplaatst en waarbij het dampscherm kan uitgetrokken worden. Ruimtebesparend en mooi ogend.
Telescopische geleiderails
Praktische geleiderails in ovens.
Teppanyaki
Door gebruik te maken van van keukengerei en apparaten uit de hamburgerrestaurants, ontwikkelden Japanners in de Verenigde Staten de relatief moderne bereidingswijze teppanyaki: een ijzeren plaat (teppan) dat men dikwijls in het midden van een tafel plaatst om vlees/vis/groenten te bakken (yak i). Dit is een relatief gezonde manier van koken, maar is in Japan zelf minder ingeburgerd dan in Europa of Amerika.
Thermasignal
Optimale temperatuurindicator om het bakken te starten.
Thermokoppel
Indien de vlam van een kookzone op gas of een gasoven dooft, wordt de gastoevoer onmiddellijk stopgezet door thermo-elektronische detectoren.
TimeBeam
projecteert de resterende looptijd op de vloer. Voor een optimale leesbaarheid kan de kleur van de lichtbundel worden aangepast aan het type vloer.
Top-Control verklikkerlampjes
Overzichtelijke info- en bedieningszone is vooraan in de vitrokeramiek ge´ntegreerd. Het display meldt de gekozen vermogensstand, de restwarmte of de ingestelde kooktijd.
TouchControl
Bediening via sensortoetsen en cijferdisplay met achtergrondverlichting. Door het aanraken van de sensortoetsen kunnen alle functies van de stoomoven worden ingesteld. Dankzij de combinatie met het cijferdisplay met achtergrondverlichting biedt Miele een uniek en innovatief bedieningsconcept. Het perfect vlakke Touch-Display benadrukt het moderne design van de toestellen. Voordelen: gebruiksvriendelijk met veel oog voor design en onderhoudsvriendelijk.
Traditionele friteuse
Toen men vroeger iets in olie wenste te frituren, dan gebruikte men hiervoor een oude casserole die men op het vuur zette. Later werd dit de elektrische friteuse, waarbij het verwarmingselement zich onder de pan/kuip bevond.
Trancheermes
Door het smalle en lange lemmet zijn trancheermessen ideaal voor het in plakken snijden van grote stukken vlees of vis.
Trancheren
Trancheren is een snijtechniek waarbij rauwe en gegaarde producten in gelijke vormen, delen of gewichtseenheden worden gesneden.
Turbo-toets
Met de Turbo-toets wordt de afwastijd bij verschillende programma's aanzienlijk ingekort. Zo win je bij bepaalde programma's met een geactiveerde Turbo-toets 40 minuten tijd.
Tweekringsgrill
Voor het grillen van plat voedsel in grotere hoeveelheden. Om brood te roosteren.
Tweekringszone
Een vitrokeramisch kookgebied met twee zones. Deze kan worden gebruikt voor grotere pannen. Of u activeert alleen het middengebied voor kleinere pannen. Gemak en zuinigheid gaan hier samen.
Twin Cooling
Gebruikt voor toestellen, meer bepaald side-by-sides, die functioneren volgens twee apart werkende koudecircuits, waardoor de temperaturen van de koelzone en diepvrieszone onafhankelijk van elkaar geregeld worden. Er is dus geen luchtcirculatie meer tussen het diepvriesvak en het koelgedeelte. Wat de eventuele overdracht van geurtjes en vochtigheid tussen de beide ruimtes elimineert.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9