Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
SafeControl-Info-Systeem
De Liebherr diepvrieskasten hebben vriesladen met symbolen voor de inhoud en de aanbevolen bewaartijd. Middels een schuifje kan worden aangegeven welke diepvriesproducten zich in welke diepvriessafe bevinden.
Sakimaru Taokbiki
Dit opvallend keukenmes is slank opgebouwd, heeft een asymmetrisch lemmet met stompe top van maar liefst 270 mm en is ideaal voor het verwerken van visfilets in sashimi.
Santoku
- letterlijk drie voordelen - refereert naar de snijtoepassingen op vlees, vis én groente. De Santoku is het universele keukenmes in Japan, waar dat bij ons het chefmes is.
SensorDry
De intelligente sensordroging in bepaalde afwasmachines van Miele staat los van de binnentemperatuur en de hoeveelheid belading altijd in voor een optimaal droogresultaat.
SensorPlus
Een speciale sensor onder het glaskeramische oppervlak van de kookplaat regelt de temepratuur en stuurt het braadproces geheel automatisch.
Shotoh
Dit kleinere schilmes heeft een symmetrische snede en is meestal 130 mm lang. Je kan met een Shotoh gemakkelijk fruit en groente schillen en snijden.
Sleepdeurmontage
Bij de zogenaamde geleider- of sleepdeurmontage wordt de meubeldeur slechts gekoppeld aan de koelkast- of diepvriesdeur.
Slow Food
Slow Food is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor lekker, puur en eerlijk eten, een kookfilosofie als het ware. De nadruk ligt op het beschermen en behouden van ambachtelijke, streekgebonden gerechten en producten en het 'recht op genieten'.

De oorsprong van de Slow Food-beweging ligt in Italië, meer specifiek aan de voet van de Trevifontein in Rome, op het moment dat Carlo Petrini en enkele van zijn vrienden ontdekken dat McDonalds een filiaal wil openen in de buurt van deze historische trekpleister. Wat niet getolereerd werd door de vriendengroep en uiteindelijk het begin inluidde van een beweging die zich faliekant tegen de 'fastfood' cultuur keerde, wat ook de naam van deze filosofie verklaard.

Vandaag is de filosofie van Slow Food reeds wijd verspreid over 143 landen, met talrijke lokale afdelingen of conviviums, die door het organiseren van allerhande evenementen mensen informeren, sensibiliseren en bekeren. Het symbool van Slow Food is het slakje.
Snede
De snede van het mes is het snijgedeelte van het mes.
Snipperen
Snipperen is een snijtechniek waarbij een product met een koksmes in gelijkmatige kleine blokjes gesneden wordt.
SOEC
Simple Oven Electronic Control. Met SOEC van Zanussi kan je het begin en einde van de kooktijd programmeren en de diverse functies bedienen. De temperatuur van de verschillende bak- en braadfuncties zijn voorgeprogrammeerd. Bij een gekozen functie verschijnt de bijbehorende temperatuur op het display. Omdat de ingestelde temperaturen nauwelijks afwijken, staat SOEC synoniem voor precisie. SOEC levert ook energiebesparing op. Voor het einde van de geprogrammeerde kooktijd schakelt de oven automatisch uit en maakt hij gebruik van de restwarmte om het kookproces af te ronden.
SoftClose
Deze deurtechniek dempt de beweging bij het sluiten van de deur. ze garandeert zacht, automatisch sluiten vanaf een openingshoek van kleiner dan 30 graden, zelfs bij volledig volle binnendeur. De aanslagdemper die daarvoor zorgt kan 100000 keer in actie treden. Zo krijg je meer veiligheid en comfort en kan je de deur zacht sluiten zonder de flessen in de binnendeur dooreen te schudden.
SoftMotion
Zacht sluitende ovendeur
Softspikes
Glazen zijn vaak erg kwetsbaar en moeten extra voorzichtig behandeld worden om beschadigingen te voorkomen. De softspikes, zachte rubberen pinnen, helpen het glaswerk te ondersteunen en te beschermen.
Sous-Vide
Met de Sous-Vide gaartechniek bereikt u perfecte resultaten. De vacuüm verpakte eetwaren garen op lage temperatuur in stoom. Een methode die altijd lukt en waarbij niets kan aanbranden, overgaren of uitdrogen.
Spoelglansmiddel
Spoelglansmiddel zorgt er voor dat er geen strepen of druppelsporen achter blijven op de vaat. Zorg er dus voor dat je reservoir in de vaatwasser steeds goed gevuld is. Vaak verwittigt een indicatorlampje wanneer het tijd is het spoelglansmiddel bij te vullen. All-in-one tabs bevatten al spoelglansmiddel, klassieke poeders en tabletten niet.
Startuitstel
Heel handig is de functie startuitstel, bijvoorbeeld als je gebruik wil maken van het voordelige nachttarief. Dankzij de elektronische timer kan je het toestel laten starten op het door jou gewenste tijdstip.
Stoomkoker
Koken met stoom is een gezonde en snelle wijze om voedsel te bereiden. Niet alleen blijven meer vitaminen bewaard, ze smaken ook origineler en behouden hun kleur.
Stop & Go functie
Indien u het kookproces even moet onderbreken, kunt u deze functie activeren waardoor alle kookzones op warmhoudstand worden gezet. Daarna worden de oorspronkelijke energieniveaus opnieuw geactiveerd. Deze innovatie biedt ook de mogelijkheid de kookplaat enkel te gebruiken als schotelwarmer.
Stop and Go-functie
Door het sleutelsymbool aan te raken wordt het vermogen van de ingeschakelde kookzones beperkt tot stand 1. Met deze functie kan u het kookproces even zonder toezicht laten zonder dat de spijzen overkoken.
Stop&Go
Door de Stop&Go toets aan te raken wordt het niveau van alle zones teruggebracht tot ‘warmhouden’. Wanneer de toets nogmaals wordt aangeraakt, keren de zones terug naar het oorspronkelijke niveau.
Sujihiki
Een Sujihiki heeft veel mee van een Westers mes. Gekenmerkt door een asymmetrische snede en multifunctioneel design kan je hiermee tevens vis verwerken.
SuperCool functie
Zorgt ervoor dat de temperatuur in het koeldeel gedurende 6 uren daalt naar +2°C, wat ideaal is voor de afkoeling van pas in de koelkast geplaatste producten.
Superfrost
Door een druk op deze knop bereikt u extra snel de benodigde lage temperatuur voor het invriezen.
SuperFrost-automaat
Binnen de kortste tijd wordt een temperatuur tot -32°C bereikt waardoor levensmiddelen snel en gezond worden ingevroren. Na beëindiging van de invriescyclus schakelt het terug naar de normale stand).
SwingDesign
Liebherr design dat koeltechniek in een mooi jasje steekt, met zacht bollende vlakken en een naar voren gewelfde voorkant.
symControl
Intuïtief bedieningsconcept van Siemens. Bediening op de onderbouwovens met kookplaten. De draaiknoppen voor de kookzones werden overeenkomstig links en rechts geplaatst. In het midden zijn de knoppen voor de oven aangebracht.
Söllingen
De Duitse stad Söllingen staat sinds jaar en dag bekend om zijn metaalindustrie en de fabricatie van kwaliteitsmessen én scharen. De naam Söllingen mag je niet vanzelfsprekend als een maatstaf voor kwaliteit gaan bepalen, want de merknaam wordt al heel erg vaak misbruikt door minder degelijke messenmerken.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9