Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Rackmatic
De bovenste korf kan in beladen toestand in de hoogte versteld worden met een enkele handgreep. Zo kunnen ook hoge kookpotten in de onderste korf of langstelige glazen in de bovenste korf geplaatst worden. De bovenste korf kan ook volledig verwijderd worden.
Randafzuiging
Een aantal dampkappen is voorzien van randafzuiging. Dat wil zeggen dat de af te zuigen damp en luchtjes niet meer naar het midden van de dampkap worden gezogen (waarbij altijd nog een deel langs de zijkant in de ruimte verdwijnt), maar door luchtstromen, die ontstaan langs de randen van de dampkap, worden verwijderd. Dit systeem werkt zeer efficiƫnt en is bovendien stiller in gebruik. Damp en geuren worden nu nog beter verwijderd.
Recirculatiedampkap
Een recirculatiedampkap brengt gefilterde kookdampen terug in de ruimte, uiteraard nadat de vetfilter de vetdeeltjes, en de koolfilter de geurtjes uit de kookdamp heeft gehaald. De installatie van een dergelijke dampkap wordt toegepast bij woningen waarbij de luchtafvoer niet naar buiten kan worden geleid, zoals bij appartementen in gebouwen met een centrale ventilatie. Dit soort dampkappen is ook bijzonder geschikt voor passieve huizen of ecologische huizen, omdat er geen warme lucht aan de woning wordt onttrokken, maar gefilterd teruggeblazen wordt in de woonruimte
Recirculatiemodus
Je hebt bij deze dampkamp geen afvoer naar buiten nodig. De dampkap zuigt de kookdamp op, filtert deze via de koolstoffilter en blaast schone lucht de keuken in.
RED DOT
Sinds 1955 is er jaarlijks een Red Dot Product/Design/Communication Award. De red dot is voor een product of idee, een internationaal herkende kwaliteitsstempel.
Regenereerzout
Kalk doet een afwasmachine en afwasmiddel minder goed werken. Het zorgt ook voor witte sporen op de vaat. Hoe groter de waterhardheid, hoe meer kalk in het water. Met regenereerzout kan je het water ontharden. De zouttoevoer van de vaatwasser kan je instellen op de waterhardheid van de regio waar je woont. All-in-one tabs bevatten al regenereerzout zodat je geen extra zout meer moet toevoegen, tenzij het water uitzonderlijk hard is in jouw regio.
Restwarmte-indicatie
Voor elk kookvlak wordt aangegeven of het kookvlak nog warm is. Dit zorgt voor optimale veiligheid en bescherming tegen verbranding.
rivet
klinknagel
Rockwell
De hardheid van keukenmessen wordt uitgedrukt in graden Rockwell.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9