Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Pakkahout
Pakkahout wordt voornamelijk gebruikt voor messenheften. Het is ebbenhout dat versterkt wordt met synthetisch materiaal. Zo kan het materiaal het comfort en de esthetiek van het hout behouden, maar tegelijkertijd de hygiëne en duurzaamheid van kunststoffen tot zich nemen.
Panorama Design
Het op één lijn plaatsen van de inbouwtoestellen van Bosch. De toestellen hebben dezelfde strakke belijning, en zonder storende onderbrekingen. De toestellen zelf zijn 45 cm hoog.
Pasteuriseren
Pasteuriseren is een proces in de voedselindustrie waarbij schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevige voedselproducten worden vernietigd door het voedselproduct kortstondig te verhitten, zonder het product te beschadigen. Hierbij worden de bacteriën gedood, maar niet de sporen van bacteriën, daarvoor moet je het voedsel steriliseren. Maar het voordeel van pasteuriseren is dat het de smaak van het voedsel (bijna) niet aantast. Het pasteuriseren van voedsel wordt meestal toegepast bij zuivelproducten. Melk wordt gepasteuriseerd zodat bacteriën die al in de melk zaten toen het net uit de koe kwam, gedood worden.
PEFC
PEFC is een label dat de consument garandeert dat het hout of het papier zijn herkomst heeft in duurzaam beheerde bossen. PEFC, een niet-gouvernementele milieuorganisatie, is het letterwoord voor 'Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes'. Het PEFC-systeem dat wereldwijd vertegenwoordigd is, is actief in certificatie van duurzaam bosbeheer. Concreet promoot PEFC een bosbeheer dat tegelijkertijd milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is.
PerfectClean-uitvoering
De ovenruimte, de bakplaten, de afdruipschaal, de steunroosters en het grill- en bakrooster zijn bekleed met een antikleeflaag. De voordelen: er bakken geen spijzen aan en het is heel vlot schoon te maken.
PerfectFresh-zone
n de PerfectFresh-zone blijven uw levensmiddelen tot 3 x langer vers. Dat betekent voor u meer gemak, meer kwaliteit, langere houdbaarheid, langere versheid en dus ook besparingen die in uw huishoudbudget voelbaar zijn. Voordelen: Optimale mix van luchtvochtigheid en een temperatuur in de buurt van 0°C voor langere houdbaarheid, twee- tot driemaal langer bewaren van groente, fruit, melkproducten, vlees en worst, Geld- en tijdsbesparing omdat u minder vaak naar de winkel moet, Perfecte bescherming van verse levensmiddelen.
PFOA's
PFOA's of voluit Perfluoroctaanzuren, zijn schadelijke stoffen die een hulpstof vormen bij de productie van teflon. Deze stof is bijzonder milieuonvriendelijk, kan bij contact met andere stoffen een beschadiging veroorzaken en kan ook schadelijk zijn wanneer je het inademen. Bij braadpannen met een coating waarin PFOA's zitten, kunnen deze stoffen bij oververhitting vrijkomen en mogelijk schade berokkenen aan de gezondheid van de gebruiker. Dit product blijft bovendien ook erg lang in het lichaam aanwezig.
Piano a Filo
Gaskookplaat die zich naadloos vlak laat integreren in een stenen of granieten aanrechtblad.
Pocheren
Pocheren is het garen van een ingrediënt in een vloeistof die net niet kookt(90°C). Door deze lage temperatuur stollen de eiwitten van het product niet waardoor het mals en sappig blijft.
De meest eenvoudige methode is de vloeistof aan de kook te brengen en dan het vuur lager te draaien. Het vloeistofoppervlak mag enkel rimpelen, zacht bewegen. Er mogen zich geen bellen of blazen vormen op de bodem van de pan.
Deze techniek is vooral geschikt voor kwetsbaar voedsel, zoals eieren, maar ook vis of fruit. Bij hard koken of bakken kunnen deze voedingsmiddelen gemakkelijk uit elkaar vallen.
Poêleren
Poêleren is het garen van een vleesproduct in zijn eigen vocht. Dit gebeurt in een pan met deksel, die in een oven op 140 à 160 graden geplaatst wordt. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een 'mirepoix', een mengsel van in dobbelstenen gesneden aromatische groenten en eventueel spek, waarop het vlees geplaatst wordt, wat dan vervolgens overgoten wordt met boter. Daarna wordt de pan in de voorverwarmde oven gezet. Na 3/4 van het bereidingsproces wordt het deksel van de pan gehaald en wordt de oventemperatuur circa 25 graden verhoogd. Hierdoor kan het product bruineren.
Pral
PRAL is een zogenaamd 'Solid Surface Material' op basis van acryl in een mengeling met aluminiumhydroxide, dat geschikt is voor gebruik in keukens en badkamers, als keukenblad of spoeltafel.

PRAL beschikt over een aantal belangrijke eigenschappen: het is steenhard, het kan verzaagd, gethermoformeerd en volledig naadloos verwerkt kan worden, het is bestand tegen vocht, het is niet giftig en erodeert niet bij gebruik.
ProClean-satelliet sproeiarm
dubbele rotatie voor een maximaal bereik tijdens het sproeien.
Profi-functie
Door een combinatie van hete lucht en vocht verkrijgt u optimale resultaten met een keur van gerechten, zoals brood, taart, varkensvlees, braadkip, soufflés, gratins.Voordelen: van binnen mals, sappig en luchtig; van buiten een goudglanzend, smakelijk oppervlak. Door de combinatie van Hetelucht Plus en vocht omhult de stoom het gerecht optimaal. In te stellen als automatisch programma of manueel gebruik.
ProFrame
Het voorste frame van de oven in glanzende inox onderstreept het premium karakter van de oven en inspireert u telkens weer als u de deur openmaakt.
Pyroluxe Plus
Moeiteloze reiniging: met één druk op de knop verwarmt de oven tot 500°C en worden alle restjes tot as verbrand. Deze as kan gemakkelijk met een vochtige doek worden weggehaald.
pyrolyse
De volledige automatisch reiniging van oven en toebehoren. Dankzij de zeer hoge temperaturen worden alle etensresten tot as herleid. En wat nog overblijft, veeg je in een wip schoon met een vochtig doekje.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9