Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Karafferen
Wat velen niet weten, is dat er een essentieel verschil bestaat tussen decanteren en karafferen. Wil je de aroma’s van een wijn accentueren, dan moet je de wijn gaan karafferen. Hierbij schenk je de wijn in een karaf, en dat mag snel gebeuren, want de wijn moet in contact komen met zuurstof, het moet met andere woorden belucht worden. Karafferen pas je toe bij fruitige rode wijnen of witte wijnen met een mineraal of aromatisch karakter.
Katalyse
De binnenwanden van de oven zijn voorzien van een katalytisch email. De vetten worden verbonden met zuurstof en daardoor vernietigd.
Kerntemperatuur- sensor
Plaats de sensor in het gerecht en selecteer de juiste kerntemperatuur. Wanneer deze temperatuur is bereikt, schakelt de oven zichzelf uit.
Kiritsuke
Ontworpen voor de meeste snijtaken in de keuken en bijgevolg vergelijkbaar met een chefmes. De Kiritsuke is echter wel fijner van de rug tot de tip en wordt daarom ook vaak gebruikt als fileermes. Dit Japans mes heeft een zwaard-tip voor esthetische redenen.
Klimaatklasse
De klimaatklasse geeft aan binnen welke omgevingstemperaturen het apparaat optimaal functioneert. Klimaatklasse SN +10°C tot +32°C Klimaatklasse N +16°C tot +32°C Klimaatklasse ST +18°C tot +38°C Klimaatklasse T +18°C tot +43°C
Klopper
Accessoire dat gebruikt wordt voor het maken van sauzen, eiwitten, of voedselbereiding.
Kodeba
De Kodeba is een klein maar krachtig mes met een asymmetrische snede (lemmetlengte: 100 mm). Hiermee ga je vis en vlees kuisen, uitbenen, fileren en versnijden.
Koel-vriescombinatie
Dit type toestel combineert de voordelen van twee apparaten in één: koelen en vriezen. Doorgaans kan je temperatuur in het koel- en vriesgedeelte apart instellen en zonodig het vriesgedeelte ontdooien terwijl het koeldeel koud blijft.
Koelmiddel
Het koelmiddel is een product dat dient als transportmiddel van de warmte binnen een aircosysteem, of koelkasten en diepvriezers. Een belangrijke eigenschap is dat het koelmiddel snel kan wisselen tussen een vloeibare vorm en gas. Tijdens dat proces neemt het warmte op, of staat het warmte af. Bekende koelmiddelen zijn R407C en R410A voor airconditioners en R134A voor koelkasten en diepvriezers.
koolstoffilters
Koolstoffilters worden gebruikt in de recirculatiemodus om kookluchtjes te verwijderen. Raadpleeg de tabel 'Dampkappen' om het type koolstoffilter te vinden die bij uw dampkap past.
Koude Zone friteuse
De friteuse met Koude Zone dient tegenover de traditionele friteuse geplaatst te worden. Zij onderscheiden zich van elkaar door de manier van opwarming. Bij een traditionele friteuse bevindt het verwarmingselement zich onder de kuip, terwijl bij een koude zone friteuse het verwarmingselement zich in de olie in de kuip bevindt.
Kryptonverlichting
Een sterkere verlichting bij een constant energieverbruik. Met de kryptonverlichting hebt u wanneer u de toesteldeur opent in de koelruimte van bepaalde modellen een dagklare verlichting - tot in de kleinste hoekjes.
Kudamono
Met dit groentenmes kan je zowel fruit als groente schillen en snijden. Deze Japanse opvaller heeft een symmetrisch lemmet van 90 mm.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9