Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Geforceerde koeling
Door middel van een ventilator wordt de temperatuur in het koelgedeelte gelijkmatig verdeeld waardoor deze zowel boven- als onderin gelijk is. Zonder geforceerde koeling ligt de temperatuur boven in het koeldeel altijd een aantal graden hoger dan vlak boven het bodemplateau .
Ge´ntegreerde vonkonsteking
De brander wordt automatisch ontstoken als de bedieningsknop wordt ingedrukt en gedraaid.
Gestanst mes
Gestanste messen zijn goedkope messen die door behulp van moules worden uitgesneden, en waar in tegenstelling tot bij de gesmeden messen geen smeedwerk meer aan te pas komt. De gestanste messen zijn gemakkelijk herkenbaar: ze zijn veel lichter van gewicht dan gesmeden messen, er zit heel weinig snee (of scherpte) op het mes en ook wanneer je de messen gaat spiegelen in het licht zullen er grote verschillen merkbaar zijn. Voor wie slechts heel af en toe de keuken induikt en niet veel waarde hecht aan de keukenmessen, zal een gestanst mes voldoende zijn.
Geventileerde infraroodgrill functie
Functie bij ovens, voor het knapperig braden van kalkoen, eend en andere stukken groot gebraad.
glaceren
Het glaceren van een product betekent letterlijk 'het voorzien van een glanzende laag'. Deze techniek wordt meestal bij groenten toegepast. De groentjes die je wenst te glaceren, worden in een pan opgezet met boter, een beetje suiker en weinig of geen vocht. De pan wordt op een hittebron geplaatst. Het vocht verdampt en er blijft een stroperig vocht over dat een glanzend laagje vormt om de worteltjes.
GlassCare System
GlassCare System waarborgt een zachte reiniging in het gekozen programma en behandelt je glazen voorzichtig zodat ze extra lang meegaan.
GlassProtec
Fijn en waardevol glaswerk en sierporselein hoeft men niet langer met de hand af te wassen met deze glasbeschermingstechniek.
Granit Email
Hoogwaardige emailbekleding voor het oveninterieur en de geŰmailleerde onderdelen van het toebehoren. Bijzonder gladde oppervlakken die schok- en krasbestendig zijn en ongevoelig voor de inwerking van zuren.
Grote Grill functie
Functie bij ovens, waarbij er intensieve warmte bovenaan is voor het grillen van vis, steak en toast of om te gratineren.
Gyutoh
Een Gyutoh mes is vergelijkbaar met een chefmes, bedoeld voor het snijden van je vlees en de preparatie van grote groenten. Lemmetlengte: tussen 200 en 240 mm
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9