Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Filterdeksel
Een filter in het deksel van de friteuse zorgt ervoor dat de friteuse geen hinderlijke geur afgeeft tijdens het bakken. De geur kan men echter niet totaal bannen. Wanneer men het deksel opent om de frietjes uit het frituurvet te halen, ontsnappen er sowieso geurtjes. De FRITEL friteuses zijn uitgerust met een permanente metalen filter die samen met het filterdeksel in de vaatwasser gereinigd kan worden. Eenvoudig toch!
FlameTronic
Zodra het gaskookvlak met de hoofdschakelaar wordt geactiveerd, kan elke brander geregeld worden door gewoon aan de knop te draaien. Een druk op de hoofdschakelaar volstaat ook om alle vlammen uit te schakelen. Ook het uitgaan van de vlam is uitgesloten: ze wordt automatisch opnieuw aangestoken.
FlexBox-systeem
Dit systeem zorgt ervoor dat uw diepvriezer multivariabel is. Ingevroren producten bestaan in allerhande formaten - met het FlexBox-systeem is dit niet langer een probleem. Met laden en invriesvakken met een hoogte tussen 128 en 265 mm. Het helpt u uw ingevroren producten snel en overzichtelijk te sorteren en terug te vinden. Kleine verpakkingen moeten niet meer met veel tijdverlies worden gezocht in te grote laden, en voor grote stukken van ingevroren goederen zijn er hogere laden ter beschikking, of misschien zelfs de grootste lade (= Maxi-Box).
FlexiClip bakgeleiders
Flexibel inzetbaar op elke ovenbreedte en bereidingsniveau. Voordelen: behandelen van het gerecht buiten de hete ovenruimte, vullen en uithalen in willekeurige volgorde en vrij zicht op elk niveau.
FlexiRunners telescopische geleiders
Dit is een optioneel accessoire waardoor bakplaten en roosters volledig kunnen worden uitgeschoven. Ze glijden moeiteloos met een soepele rolbeweging.
Focaccia
Focaccia is een Italiaans plat brood, dat gearomatiseerd werd met olijfolie en royaal besprenkeld werd met grof zeezout.
Fresh Control compartment
De Fresh Control compartment op koelkasten van Bauknecht is een speciale lade met gecontroleerde temperatuurmeting. Dankzij de stabiele interne temperatuur en lage vochtigheidsgraad kan je voedingswaren, zoals vis en vlees, tot 2 maal langer bewaren.
Friodur
De merknaam Friodur, geregistreerd onder de firma Zwilling J.A. Henckels, refereert naar diens producten waar het staal een specifiek ijsgehard procédé ondergaat om in duurzaamheid en kracht te winnen. Staal van topkwaliteit bereikt na deze techniek een verder stadium in kwaliteitsverfijning.
Frontbeluchting
Een goede werking van de koelkast vereist dat er voldoende ruimte is om lucht aan en af te voeren. Frontbeluchting betekent dat de luchtaan- en afvoer aan de voorzijde plaatsvindt waardoor de kast zonder problemen kan worden tussengebouwd.
Frost-safe systeem
Rond elke vrieslade wordt koude verwekt. Zo kan elk vak gebruikt worden voor zowel het invriezen van verse levensmiddelen, als voor het bewaren ervan. Verhuizen naar het invriesvak is niet meer nodig.
FrostControl
Zowel de ingestelde als de werkelijke binnentemperatuur van het koel- en vriescompartiment kunnen op de digitale display worden afgelezen. De deur hoeft hiervoor niet te worden geopend.
Frostmatic
Het snel invriezen bij een diepvriezer wordt gemakkelijk en gebeurt op wetenschappelijk verantwoorde wijze. Afhankelijk van het model werkt het toestel max. 52 uren doorlopend en schakelt na het beëindigen van de invriescyclus automatisch weer terug naar de vooraf ingestelde gewenste temperatuur. Zo worden de levensmiddelen rekening houdend met de invriescapaciteit (minstens 4,50 kg per 100 l nuttige inhoud) snel ingevroren van +25 °C naar -18 °C.
fryingSensor Plus
Heel comfortabel, zonder continu te moeten controleren of bijregelen, regelt de fryingSensor Plus automatisch de opwarming van de kookzone en informeert hij door middel van een optisch en akoestisch signaal, wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Het temperatuurgestuurde braden met de fryingSensor Plus garandeert optimale veiligheid, omdat een ontvlamming van vet efficiënt wordt verhinderd. Bovendien kunt u met de fryingSensor Plus gerechten gezonder bereiden: dankzij de mogelijkheid om de maximumtemperatuur nauwkeurig te begrenzen, kunt u in principe met minder warmte – en dus gezonder (zonder zwarte korst) – braden. Bij bediening met de sensor selecteert u één van de vier vermogensstanden, of één van de 9 automatische programma’s. De kookzones kunnen ook zonder de fryingSensor Plus te activeren worden gebruikt voor opwarmen of koken.
FSC
FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het is een internationale, onafhankelijke niet-gouvernementele non-profit organisatie. Zij werd in 1993 opgericht door boseigenaars, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties. Het doel van de FSC is streven naar verantwoord bosbeheer wereldwijd.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9