Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
D.E.S.
Dubbel Emissie-systeem. Zorgt voor een gelijkmatig kookresultaat, zodanig dat u twee borden tergelijkertijd perfect kan opwarmen.
Deba
DEBA is een schattig en dapper stuk. De vertaling? Naar voren staand lemmet. Traditioneel wordt dit mes als een kleine bijl gebruikt. Daarom bezit de Deba ook een krachtig en breed lemmet dat éénzijdig geslepen is. Met de voorkant fileer je snel de vis, met diens zwaarder opgebouwde achterzijde crush je botjes en graten fijn.
Decanteren
Velen weten niet dat er een essentieel verschil bestaat tussen decanteren en karafferen. Zo dien je rode wijn te decanteren om het bezinksel van de wijn te scheiden, en dat doe je door de wijn voorzichtig en traag in een karaf over te gieten.
Demi-chefmes
Een demi-chefmes dient om allerlei zaken fijn te snijden zoals groenten, aardappelen,... . Het wordt ook gebruikt voor het reinigen van vis.
Deur-op-deur systeem
Een vaste verbinding tussen keukenmeubel- en apparaatdeur bij geïntegreerde koel- of vrieskasten. Met behulp van een imbussleutel zijn de scharnieren in te stellen.
Deurbeveliging
Onmogelijk de microgolfoven leeg te laten functioneren. De deur moet eerst geopend en daarna opnieuw gesloten worden vooraleer de oven in werking kan treden. Whirlpool-systeem.
Deurgreep met geïntegreerd openingsmechanisme
Als gevolg van onderdruk is de deur van een vriezer en/of koelkast nadat deze net is gesloten moeilijk te openen. Deze deurgreep heft dat probleem op.
Direct Touch
Tijdens het koken doet u vaak verschillende dingen tegelijk. En op verschillende temperaturen. Het ene moment moet een gerecht in korte tijd aan de kook worden gebracht, het andere moment moet iets op temperatuur blijven. Dat kost veel tijd en energie. Daarom is een aantal keramische kookplaten van Bauknecht uitgerust met het uitgebreide Direct Touch tiptoetsdisplay. Door handige functiesymbolen is het mogelijk om direct de juiste functie van het beproefde Lightronic-systeem in te schakelen tijdens het koken. Hierdoor is de kookplaat met slechts één enkele aanraking op de juiste temperatuur te brengen.
Direktouch
Het AEG-Electrolux Direktouch-bedieningssysteem maakt het mogelijk om met één vingerdruk uw vitrokeramische kookplaat op een eenvoudige en juiste manier te bedienen. Dankzij een glijbeweging van je vingertop kan je zeer gemakkelijk je kookzone instellen. Maar ook een onmiddelijke juiste instelling door een simpele vingerdruk is mogelijk.
DirekTouch
Hierbij kunt u direct het juiste warmteniveau instellen door eenvoudig naar rechts te slepen of direct op het juiste niveau te drukken.
DirekTouch-schuifbediening
Eenvoudig instellen van de gewenste afzuigkracht en lichtsterkte door naar rechts te slepen of direct op het juiste niveau te drukken.
Door-Shower
De modellen KSU hebben het Multi-Airflow-systeem niet enkel op de achterzijde, maar ook in de binnendeur van de koelzone. Met het Door-Shower-systeem wordt de koude lucht zachtjes en van twee kanten naar de etenswaren geleid.
Driekringszone
Een vitrokeramisch kookgebied met drie verschillende afmetingen, dat kan worden geactiveerd overeenkomstig de afmeting van de pan die wordt gebruikt.
Drogen Plus functie
Na het einde van een spoelprogramma (inclusief de droogfase) wordt de deur van de afwasautomaat automatisch een kleine 10cm geopend. Eventueel nog aanwezig restvocht kan zo ontsnappen, zodat het drogen van het vaatwerk extra ondersteuning krijgt.
Drukkracht
Dit is de kracht die nodig is om de lucht naar buiten te stuwen. Hoe hoger de drukkracht, hoe beter de motor van de dampkap. Uitgedrukt in Pa.
Druppelstop
Bij het strijken: er kunnen geen waterdruppels meer op het wasgoed terecht komen. Bovendien lekt het strijkijzer niet als het weggezet wordt. Bij koffiezetapparaten: een klepje waardoor de kan tijdens het koffiezetten tijdelijk van het apparaat gehaald kan worden.
Dual Cool-temperatuurregeling
Voor het diepvries- en koelkastgedeelte kunnen de temperaturen afzonderlijk ingesteld worden. Dit is mogelijk via een speciale thermostaat dat temperatuurschommelingen snel corrigeert.
DynaCool
Lucht wordt door middel van een ventilator in het koelgedeelte verspreid. Levensmiddelen kunnen om het even waar worden gelegd. Dit geeft een gelijkmatige verdeling van temperatuur en luchtvochtigheid en snelle koeling van de levensmiddelen.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9