Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Canneleren
Canneleren is een snijtechniek waarbij groeven gemaakt worden in bijvoorbeeld fruit of groenten met een harde schil. Dit ter decoratie van een product.
Cascade-filtering
Sommige afzuigkappen zijn uitgerust met twee trapsgewijs op elkaar geplaatste vetfilters.
CFK-/HFK-vrij
Door het ontbreken van deze gassen in koelkasten en/of diepvriezers wordt het milieu beter beschermd.
Chillervak
Een koudevak waarin, naargelang van de omgevingstemperatuur en de instelling, er temperaturen bereikt worden tussen -2°C en +2°C. Optimaal geschikt voor het bewaren van vlees, vis, gevogelte en bereide gerechten.
Chinoise
De term 'chinoise' slaat op het snijden van ingrediënten in ruitvormpjes.
Chippen
Chippen is het afbreken/ afsplinteren van stukjes porselein.
Chutoh
Dit is een universeel Japans mes met een medium lemmetlengte van 160 mm. Je gebruikt een Chutoh voor het kuisen en versnijden van alle soorten vis en vlees.
Circotherm heteluchtsysteem
Dankzij warmtecirculatie verdwijnt de koudemantel rond de gerechten zeer snel. Maar liefst drie gerechten kunnen tegelijkertijd, op verschillende niveaus, worden klaargemaakt. Door de efficiënte aanwending van de warmte volstaat een temperatuur van 160-190°C. Dit zorgt voor minder opspattend vet of jus.
Ciseleren
Ciseleren is een snijtechniek waarbij een product in dunne plakjes wordt gesneden.
Clean Oil System
Afneembare roosterfilter gevestigd onder het verwarmingselement zorgt voor propere en gezonde olie in één handgebaar.
CleanGlass
Volledig glad deurbinnenvlak die heel vlot schoon te maken is en een bijkomend neerzetvlak bezit.
CleanSteel
Alle roestvrijstalen toestellen zijn van CleanSteel, een bijzondere oppervlakteveredeling, voorzien. Deze zorgt voor minder zichtbare vingerafdrukken en valt zeer gemakkelijk te reinigen zonder speciale schoonmaakmiddelen.
Clever Clean-System
Reinigings- en onderhoudsysteem op de Bauknecht ovens. Dankzij gladde zijwanden, afgeronde hoeken, neerklapbare grill en volglazen binnendeur is de oven makkelijk te reinigen.
Click System
Het Click System is een door FRITEL gepatenteerd systeem met zowel een technisch als een esthetisch voordeel. Technisch kan middels dit systeem een Koude Zone friteuse perfect afgedicht worden, zodat er geen vuil meer aan de weerstand kan. Daarenboven maakt dit de combinatie tussen Koude Zone friteuse en filterfriteuse mogelijk. Esthetisch biedt dit systeem het voordeel dat de weerstand onzichtbaar wordt.
Combi-toets
Voor het gebruik van tabletten met toegevoegde componenten zoals geïntegreerd spoelmiddel, regenereerzout, bescherming voor glazen of glansmiddel voor roestvrijstaal druk je de Combi-toets in.
ComfortClose
Deurconcept van Miele, waarbij de deur heel gemakkelijk opent en sluit, en daarenboven op elke gekozen stand blijft staan. De deur zal nooit nog tegen de benen naar beneden kunnen vallen.
Composietmaterialen
Composietmaterialen zijn heel geschikt voor het gebruik in de keuken. Esthetisch gezien zijn composietmaterialen zeer interessant, want de kleurmogelijkheden zijn ongekend. De verwerkingsmogelijkheden, zoals bij spoeltafels en kookplaten, zijn dezelfde als bij de klassieke natuursteen. In de bouwsector wordt over het algemeen nog een onderscheid gemaakt tussen 'composietsteen' en 'solid surfaces'. 'Solid surfaces' bestaan uit de combinatie van kunststof en bauxiet, gemengd met gepigmenteerde acrylharsen (of polyester), 'composietstenen' zijn industrieel vervaardigd steenachtig materialen met een mix van 95% natuurlijke materialen: kwarts, granietkorrels of silicazand en 5% kunsthars.
CookControl
Een soort ingebouwde chef voor de inbouwovens van Bosch, die via het elektronische dialoogdisplay stap voor stap de nodige aanwijzingen geeft. En dit in klare en duidelijke tekst.
Cool Touch handgrepen
Indien een friteuse niet over kunststofwanden beschikt, is het onmogelijk om van "Cool Wall" te spreken. Teneinde de veiligheid voor de gebruiker te verruimen worden er dan in de handgrepen luchtkussentjes geplaatst zodat de handgrepen "˜Coolâ" (tussen 40° C en 60°C) blijven .
Cool Wall
Dit betekent dat de kunststof wanden van een friteuse 'koud' (tussen 40° C en 60° C) blijven tijdens het volledige bakproces. Dit maakt deze friteuses bijzonder populair bij gezinnen met kleine kinderen, omwille van het bijkomende veiligheidsaspect.
coolBox
In de afzonderlijke coolBox heersen lagere temperaturen van –2°C tot +3°C. Ideaal dus om voedingsmiddelen zoals vlees, vis en fijne vleeswaren in alle veiligheid te bewaren. Bovendien zorgt deze afzonderlijke doos ervoor dat geuren niet aan andere producten in de koelkast worden overgedragen.
Cooler
Koelkast zonder diepvriesvak.
Corian
Corian is een massief oppervlaktemateriaal met veelzijdige ontwerpmogelijkheden. Het is functioneel en buitengewoon duurzaam en wordt zowel gebruikt in huis als in verschillende commerciële sectoren, van hotels tot gezondheidszorg, van kleinhandel tot scheepsbouw. Zijn populariteit in de keukenbranche heeft het materiaal te danken aan het feit dat het zonder zichtbare voegen verwerkt kan worden. Corian is beschikbaar in 100 kleuren en laat zich versnijden, slijpen, polijsten, bewerken als hout, thermisch vormen …, de ontwerpmogelijkheden zijn bijna onuitputtelijk.
CountUp timer
De CountUp timer geeft aan hoeveel tijd er sinds de activering van de kookzone is verlopen – een praktische hulp bij de voortgang van het kookproces.
Covering System
Het door FRITEL gepatenteerde Covering System dekt de weerstand van de friteuse af met een inox plaat, zodat er geen vuile hoeken meer zijn. De inox plaat dekt immers het moeilijkst te reinigen gedeelte van de weerstand af. De inox plaat kan in een handomdraai afgenomen en gereinigd worden in de vaatwasser.
Crisp
De Grill zorgt voor een knapperige bovenlaag, de microgolven zorgen ervoor dat het gerecht gaar wordt en de crisp zorgt voor een knapperige bodem. Geschikt voor appeltaarten, pizza etc.
Cromargan
In 1927 introduceert WMF een RVS materiaal onder de term Cromargan dat roestvrij en onbreekbaar is. Dof wordt het materiaal ook niet, waardoor je van een extreme duurzaamheid kan spreken. In 2009 verfijnden zij deze techniek nog verder. Het resultaat? Een krasbestendig materiaal dat een thermo-chemisch procédé ondergaat om aan perfecte resultaten tegemoet te komen. Het gepatenteerde Cromargan bestek van WMF mag dan ook voor dagelijks gebruik ingezet worden en reinig je in de vaatwasser. Blinkend bestek blijft schitteren en een matte finish behoudt ook die eigenschap...
CuliSense
Dankzij de AEG CuliSense oven BY9304001M wordt de droom van volautomatisch bakken, garen en braden werkelijkheid. Als door toverij maakt de CuliSense perfecte resultaten mogelijk. U kiest in enkele stappen wat u wilt bereiden. De CuliSense doet de rest. U hoeft pas weer aan het gerecht te denken als u het uit de oven haalt. Uiteraard kunt u de CuliSense ook als een traditionele oven gebruiken. Maar wij beloven u: zoveel volautomatisch comfort zult u nooit meer willen missen. Welkom in de toekomst van het professionele koken - in uw eigen keuken.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9