Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Bakplaatsproeier
Dit toebehoren voor het schoonmaken van bakplaten, metalen vetfilters uit dampkappen en andere grote stukken vaat maakt de vaatwassers van Neff efficiŽnter. De sproeikop zorgt voor een gerichte waterstraal wanneer de bovenste korf weggenomen wordt.
Bar
Van het Griekse woord baros, wat zwaartekracht wil zeggen. Het is een internationale meeteenheid voor druk, gelijk aan ongeveer 1 atmosfeer. In de weerkunde, gebruikt men de millibar (10 -3 bar).
Barista
Een barista - uit het italiaans letterlijk vertaald als barman - weet alles wat er te weten valt over koffie en het zetten van een perfecte kop zwart goud. Als een sommelier voor wijn, is een barista een professioneel iemand die de technieken, afkomst en eigenschappen van zijn product beheerst. Een barista is zowel mannelijk als vrouwelijk en beiden nemen eventueel deel aan de vele internationale kampioenschappen die gehouden worden om de smaken en aroma combinaties in koffie steeds te doen ontwikkelen.
BeamOnFloor
De vaatwassers van AEG werken zo stil dat diverse volledig geÔntegreerde modellen een rode lichtstraal op de vloer laten schijnen om te laten zien dat ze in werking zijn. Een groene lichtstraal betekent dat het programma is afgelopen.
Beladingssensor
Het waterverbruik wordt aan de behoefte aangepast bij de vaatwassers.
Beurtelings afwassen
Voor een optimaal gebruik van water en energie worden de bovenste en onderste sproeiarm beurtelings bediend. De hoeveelheid water vermindert aanzienlijk.
Bewaartijd bij storing
Het aantal uren dat een vriezer tijdens een stroomstoring, een veilige temperatuur van minimaal -9įC vasthoudt.
Bi-power systeem
Ariston fornuisoven. Gasoven en elektrische multifunctie-oven worden gecombineerd voor een geschikt bakproces (gasoven voor gebraad, multifunctie-oven voor gebak).
BigBox
Een extra diepvrieslade van 26 cm hoog in plaats van 18 cm. Voor groot diepvriesgoed of voor het praktische opeenstapelen van diepvriesdozen.
BioFresh
BioFresh is een extra koelzone voor superlange versheid: bij een elektronisch bewaakte temperatuur van net boven 0įC houdt BioFresh vele levensmiddelen wel driemaal langer vers dan in het traditionele koelgedeelte.
BioFresh Info-systeem
De symbolen op de BioFresh-laden geven u in ťťn oogopslag aan wat in welke lade kan worden bewaard.
Blancheren
Blancheren is een voorbereidingstechniek. Rauwe ingrediŽnten worden kort in kokend water gelegd om ze er na een paar minuten alweer uit te halen en af te spoelen onder koud water. Dit wordt vooral toegepast op groenten, met als doel om deze sneller te laten garen. Maar ook bij vlees (vlees en gevogelte) wordt dit toegepast om het te reinigen of om een sterke geur te verwijderen. En de toepassing ervan op fragiele producten, zoals zwezerikken, zal het desbetreffende product steviger maken, zodat ze achteraf gemakkelijker gebakken kunnen worden.
Blender
Zelfstandig mixapparaat voor vloeistoffen zoals fruit- en groentesappen.
Boosterfunctie
De kookzone van uw keramische kookplaat wordt tijdelijk op vol vermogen ingeschakeld met de boosterfunctie. Zodra het kookpunt is bereikt, schakelt de kookzone automatisch weer terug naar de door u ingestelde stand. Ideaal voor het snel koken van water of het kort aanbraden van vlees. Tevens voorkomt deze overkoken van bijvoorbeeld melk of pasta.
Boven- en onderwarmte functie
De klassieke verwarmingswijze bij ovens voor knapperig rund-, kalf- of wildgebraad - en voor het bakken van brood, biscuittaarten en koekjes.
BPA
BPA, of Bisphenol A is een soort van organische verbinding, die tot stand komt door een reactie tussen aceton en fenol. Het wordt vaak gebruikt voor de productie van kunststoffen, zoals bijvoorbeeld polycarbonaat, dat op zijn beurt dan weer als grondstof voor onbreekbare flessen dient. Het product zou echter de huid, de ogen en de luchtwegen kunnen prikkelen en een bepaalde invloed op ons hormonenstelsel kunnen uitoefenen.
Braadsensor
Deze sensor, die in de kookzone is geÔntegreerd, controleert automatisch het niveau van de ingestelde temperatuur. Dit spaart energie uit en voorkomt aanbranden of uitdrogen van het voedsel.
Brander Drie kronen
Ariston fornuis: brander met drie kronen voor een betere verdeling van de temperatuur.
Brioche
Een brioche is een zacht, zoet brood, dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het is zo licht en luchtig, dat het bijna een cake is. Het recept verschilt met dat van gewoon brood in het extra gebruik van suiker, eieren en roomboter.
Broodbakstand
Een speciale stand bij de oven die door de hoge aanvangstemperatuur het deeg niet doet uitlopen en het brood zachtjes verder laat bakken zonder uit te drogen.
Brugfunctie
Met deze functie op de MaxiSense- kookplaat kunt u twee kookzones samenvoegen tot ťťn grote of dubbele zone.
Brunoise
De term 'brunoise' slaat op ingrediŽnten, vooral groenten, die in kleine blokjes zijn gesneden. De officiŽle afmetingen zijn dobbelsteentjes van 2 mm.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9