Lexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
A.I.R. System
Automatisch koelsysteem bij Ariston-koelkasten. Een speciale ventilator, geplaatst op de achterwand van de koelkast, zorgt voor een constante luchtcirculatie waardoor een optimale vochtigheidsgraad wordt behouden op alle niveaus van de koelkast.
Aanbraden
Het aanbraden van vlees is het rondom dichtschroeien en bruin laten kleuren.
Aanduiding resttijd
Sommige vaatwassers geven de resterende tijd weer van een programma. Zo weet je meteen wanneer de vaat klaar is.
ACC System
Automatic Condensation Collector. 1. Controle van het condensatiewater Gepatenteerd systeem van Fritel waarbij een opvangbakje het condensatiewater opvangt over de volledige breedte van het filterdeksel en dit van zodra het deksel geopend wordt. 2. Eenvoudig te reinigen Het opvangbakje kan eenvoudig met een doekje gereinigd worden of kan samen met het filterdeksel afgenomen en gereinigd worden in de vaatwasser. 3. Opvang voor 30 bakbeurten Het opvangbakje kan het condensatiewater van ruim 30 bakbeurten opvangen en blijft steeds horizontaal staan, ongeacht of het deksel gesloten is of open.
actieve AirClean-koolfilter
Deze koolfilter reduceert in sterke mate de natuurlijke geurtjes van voedingsmiddelen zoals kaas, vis of knoflook. Op het bedieningspaneel wordt automatisch na 6 maanden aangeduid dat de koolfilter moet worden vervangen.
Active Air Control
Gesloten condensatiesysteem bij friteuses van Philips dat 100% van de geurtjes verwijdert en de afzet van vetdeeltjes tegengaat.
Active Heat Sensor
De dampkap die voorzien is van een ActiveHeat sensor voelt hitte en vochtigheid en past de afzuigkracht aan, zodat deze steeds op het optimale niveau is. Wanneer de hoeveelheid waterdamp in de lucht snel stijgt, verhoogt de ActiveHeat sensor de afzuigkracht. Het spreekt voor zich dat de ventilator naderhand ook weer vanzelf uitschakelt.
activeClean
Pyrolytische zelfreingingsfunctie op ovens. Alle vuilresten worden bij hoge temperatuur verbrand. Dit kan dan eenvoudig met een vochtige doek worden verwijderd.
AgION
Dit is een anorganische zilververbinding die op betrouwbare wijze verhindert dat bacteriën, microben en schimmels zich gaan ontwikkelen en verspreiden. De met AgION beklede wanden waarborgen een hygiënische netheid, ook bij contact met bedorven etenswaren.
AirClean-katalysator
Deze onttrekt aan de wasem vet en reuk, er is geen vetafzetting op meubels, tapijten en gordijnen en een merkelijke beperking van spijzengeurtjes, deze is naar keus in en uit te schakelen.
Airflow-systeem
Twee luchttoevoerkanalen garanderen een gelijkmatige verdeling van de koude lucht in het koelkastgedeelte.
airFreshFilter
Weg met de onaangename geurtjes. De Siemens noFrosttoestellen hebben nu een ingebouwde actieve koolstoffilter. Deze zal de verspreiding van specifieke geurtjes van sterk geurende voeding voorkomen. De airFreshFilter blijft doeltreffend gedurende de volledige levensduur van het toestel.
Akoestisch alarm
U hoort een alarmsignaal als de deur open blijft staan of er een stroomonderbreking is.
aktivKat
Filtert alle dampen in de oven. Zo worden onaangename geurtjes beperkt en vetafzetting op het keukenmeubilair vermeden.
Alarmgeheugen
Hoogste bereikte temperatuur tijdens stroomonderbreking bij diepvriezers. Alfanumeriek. Benaming voor teksten bestaande uit hoofdletters, kleine letters. cijfers en leestekens.
allFrost-techniek
Maakt het mogelijk op alle niveaus van de diepvriesruimte in te vriezen en te bewaren. Gedaan dus met het veranderen van niveau van de diepvriesproducten.
Anti-rijmsysteem
Zorgt voor minimale rijmvorming in de diepvrieskoffers. In de praktijk betekent dat een geringer energieverbruik en tot vijf maal minder ontdooien, bij een gelijktijdige verbetering van de diepvriescapaciteit en kwaliteit.
AntiBacteria
AntiBacteria is een anorganische zilververbinding, die op heel betrouwbare wijze verhindert dat bacteriën, microben en schimmels zich gaan ontwikkelen en verspreiden. De met antiBacteria beklede wanden en de binnendeur van een Siemens-koelkast of -diepvriezer waarborgen een hygiënische netheid, ook wanneer er al eens contact is met bedorven etenswaren.
Aqua Clean
Op gemakkelijke wijze uw oven reinigen? Giet een laagje water in de bakplaat of direct in de ovenruimte en kies met de Smart Cook timer de functie Aqua Clean. In 30 minuten wordt het vuil op 90°C losgeweekt. U hoeft alleen nog maar even met een doekje over de binnenzijde te gaan en de oven ziet er weer als nieuw uit.
AquaControl
stelt u gerust door de hoeveelheid water te meten die in de vaatwasser terechtkomt. Als er een lek wordt geconstateerd, verhinderen sensoren dat er water in de vaatwasser komt.
AquaMix
Automatische regeling van de hardheidsgraad van het water bij Bosch vaatwassers. Zo wordt het glas niet aangevreten.
Aquapulse
Intelligent elektronisch systeem dat wordt toegepast op Zanussi vaatwassers. Dit innoverende wassysteem is gebaseerd op de samenwerking tussen een lagedruksproeier en een krachtigere waterstraal. De lagedruksproeier weekt het vuil weg terwijl de hogedruk waterstraal het vuil afspoelt.
aquaSensor I
De klassieke aquaSensor I controleert met een fotocel tijdens de voorspoelgang automatisch de graad en de aard van vervuiling in het water. Daarna wordt beslist hoeveel vers water er aangevoerd moet worden.
aquaSensor II
Dit intelligent sensor-systeem bewaakt regelmatig de troebelheid van het water met twee lichtsensoren en regelt op basis daarvan niet alleen de reinigingstemperatuur, maar ook de dosering en het tijdstip waarop vers water wordt toegevoerd. En dit verschillende keren tijdens het vaatwasproces.
Aquastop
Aquastop is een beveiliging op wasmachines of vaatwassers die de watertoevoer afsluit, zodra er een lek wordt gedetecteerd.
AquaVario
Speciale sproeistraal onder lage druk die ervoor zorgt dat het nu ook mogelijk is om fijn glaswerk en porselein in de vaatwas te steken. Voor de afwas van vuile kookpotten- en pannen gebruikt de sproeistraal een hogere druk.
Ark van de Smaak
De 'Ark van de Smaak' is een initiatief van de Slow Food-beweging die pleit en strijdt voor het behoud van ambachtelijke streekproducten, waarvan er veel 'met uitsterven worden bedreigd'. Door teelt- en verwerkingsmethoden te documenteren en de opname van producten in de Ark van de Smaak zoekt Slow Food naar meer bekendheid en erkenning voor deze, vaak unieke, producten. De Ark van de Smaak bevat zo'n 750 producten van over de hele wereld. Slecht één Belgisch product behoort hier toe en dat is de Luikse siroop.
Aromagic systeem
Heet water wordt eerst in een kleiner reservoir boven de filter verzameld. Daarna wordt het koffiemaalsel - volgens het principe van het opschenken met de hand - in 1 keer met een krachtige scheut heet water bevochtigd en vermengd. Resultaat= koffie boordevol aroma - net als met de hand gezet.
Auto 3-in-1
Dankzij dit systeem herkent de vaatwasser dat u een 3-in-1 tablet gebruikt zodat de vaatwasser tijdens het afwasproces hiermee rekening kan houden.
AutoClose
Deze techniek zorgt ervoor dat de toesteldeur zachtjes en gedempt sluit. De laatste centimeters gaan bovendien volledig automatisch.
AutoDoor
deur opent tijdens laatste fase van het droogproces.
Autofocus (vitrokeramisch glas kookplaten)
De kookzone wordt automatisch aangepast aan de diameter van de kookpot.
Automatische deursluiting
De deur trekt zichzelf het laatste stukje automatisch dicht.
Automatische ontdooiing
De koelkasten regelen het ontdooien automatisch zelf, zonder dat de temperatuurschommelingen een negatief effect hebben op uw levensmiddelen.
AutoPilot
Het AutoPilot-programma op geselecteerde Bosch inbouwovens regelt automatisch verwarmingswijze, temperatuur en gaartijd. Je dient enkel het gewicht in te geven.
AutoSensor
De 'AutoSensor' is een sensor die op afwasmachines van Miele word geïnstalleerd, en die de vervuilingsgraad van het spoelwater én het aantal en de grootte van de vuilpartikels opmeet en daar het programmaverloop aan aanpast.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9