varia

Kookhuys Mafrans wint Global GIA Award

Het beste winkelconcept ter wereld, dat vind je bij Kookhuys Mafrans. De Leuvense kookwinkel werd in Chicago immers gelauwerd met de Global GIA Award, een prestigieuze internationale prijs die de excellente klantenservice en het innovatieve winkelconcept in de bloemetjes zet.

Een Global GIA Award (Global Innovator Awards) winnen, is niet niks en dat is dan ook meteen de reden waarom wij de winkel een bezoekje wilden brengen. Noem het gerust de mooiste bekroning op het werk van een handelaar in de branche van de huishoudelijke toestellen. Ook pp internationaal vlak, want wie in de allereerste fase de landelijke Gia Award in de wacht sleept, mag vervolgens de eer van zijn land gaan verdedigen in Chicago. En zo trok ook Vital Mafrans, zaakvoerder van de Leuvense kookwinkel Kookhuys Mafrans naar de Amerikaanse grootstad en keerde hij, geheel onverwacht, met de felbegeerde prijs in de armen terug naar huis.

“Toen wij de allereerste keer het fotoboek van de 14 geselecteerde handelaars konden inkijken, werd het ons snel duidelijk dat we door de ‘zware jongens’ uit de branche omringd werden. De meeste deelnemers hadden een volledig imperium van kookwinkels in eigen land in handen en daar stonden wij dan met onze Leuvense kookwinkel, die naar onze maatstaven weliswaar ruim te noemen valt, maar in vergelijking met hun winkeloppervlaktes, volledig in het niets viel”, zo verklaart Vital Mafrans. Size doesn’t matter, zo bleek, want het was uiteindelijk het innovatieve winkelconcept van de shop die de internationale juryleden wist te overtuigen.

De ‘beleefwinkel’ als gloednieuw winkelconcept

Kookhuys Mafrans werd reeds in 1915 opgericht en zou doorheen de jaren meermaals heringericht en zelfs uitgebreid worden met een tweede winkel in keukenbenodigdheden. De eenmaking van de beide winkels gebeurde in 2009 en ging gepaard met een grondige herdefiniëring van het volledige winkelconcept. Kookhuys Mafrans werd in een ‘beleefwinkel’ getransformeerd, een winkel waar toestellen uitgeprobeerd kunnen worden, gaande van een mes tot een espressoapparaat, waar mensen iets ter hand kunnen nemen en zelf uitmaken wat hen het beste ligt.

Het principe van de beleefwinkel valt volgens Vital Mafrans zo bij de klanten in de smaak omdat ze proefondervindelijk kunnen uitmaken welk product zij naar huis willen meenemen. Ze hoeven zich met andere woorden niet louter op de mening van een verkoper te beroepen, die misschien niet altijd merkoverschrijdend zal denken. Wat zeker niet het geval is bij de Leuvense kookwinkel. Ook de doorgedreven klantenservice, bestaande uit de voortdurende opleiding van het winkelpersoneel, de persoonlijke ervaring die zij opbouwen door het uitproberen van de producten in de winkel, een eigen hersteldienst en een uitstekende dienst voor naverkoop, werd door de internationale jury als bijzonder waardevol erkend.

Zodra je over de drempel van de kookwinkel stapt, valt de winkelinrichting je onmiddellijk op. Die oogt huiselijk en buitengewoon overzichtelijk, ondanks het gigantisch aanbod en de grote verscheidenheid aan producten die er aanwezig zijn, gaande van fornuizen tot kurkentrekkers. “Wij hebben niet enkel over de positionering van de producten nagedacht, maar ook bijzondere aandacht besteed aan het gebruik van verlichting in de winkel. Er werd gekozen voor oranje licht (indirect) in de koffiezone, groene (led)verlichting voor de zone van de personal care en wasmachines en speciale, hoge blauwe verlichting in de zone met elektrische huishoudapparaten. Op die manier creëer je een aangename winkelsfeer waardoor mensen langer in de winkel blijven.”

Internationale erkenning voor je levenswerk

De Global GIA Award is voor Vital Mafrans de ultieme erkenning, die aantoont dat zijn concept en de inzet van het volledige team gesmaakt wordt. Phil Brandl, voorzitter van de IHA, besluit als volgt: “De geselecteerden voor de GIA Award vertegenwoordigen het beste van het beste in de retailing van vandaag en zijn een inspiratiebron voor andere retailers die willen vernieuwen in de markt”. En wij mogen meer dan tevreden zijn, want de beste kookwinkel, die vind je dus in Leuven.

Meer nieuwigheden:
aansteker
keukenhulpen
broodtrommel
voorraaddozen
capsulehouders
meer ...
Gepubliceerd op : 23 maart 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (5780)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (5780) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be
varia
cuizine.be

laatste nieuws in table

meer nieuws in table