kookboeken

Ode aan de Traagheid!

Traiteurs draaien op volle toeren, afhaalmaaltijden waren nog nooit zo populair en zelfs een bakje friet ophalen bij de frituur gaat gepaard met lange wachttijden. En dat is niet verwonderlijk, want alles moet razendsnel gaan, ook koken én eten. Maar daar wil Tony Le Duc graag verandering in brengen met het kookboek 'Kook Ze!Traag'.


Ode aan de Traagheid!
Geduld is een schone deugd

Wachten, daar draait het allemaal om in het kookboek 'Kook Ze!Traag'. Stoven, marineren, konfijten, bakken en langzaam garen, alle oude technieken die sinds mensenheugenis in de keuken worden toegepast, worden opnieuw in de spotlights geplaatst en krijgen de heropwaardering die ze verdienen. Want een heerlijke hutsepot of coq au vin, daar kan geen enkele frikadel special tegenop.

En waardevolle recepten voor sublieme klassiekers, die zijn in 'Kook Ze!Traag' zeker terug te vinden: gekonfijte eendenbout, ossenstaart met kalfspoot of een langzaam gegaarde kalfsschenkel. Allemaal topgerechten, die het wachten meer dan waard zijn, toch?

Kook Ze!Traag = bookazine

'Kook Ze!Traag is al het vijfde boek (of bookazine) van de hand van foodfotograaf, culinair uitgever én foodie Tony Le Duc. Zijn kookboeken onderscheiden zich van de doordeweekse exemplaren door de journalistieke insteek en de gedegen achtergrondinformatie in magazinestijl. En natuurlijk ook door de klinkende namen van gespecialiseerde culinaire journalisten en fotografen die meewerken aan de nummers.

Naast de 40 intrigerende recepten, heeft 'Kook Ze!Traag' dus nog heel wat meer aan te bieden. We kunnen diegenen onder ons die een accute angstaanval krijgen bij het horen van termen als konfijten of conserveren geruststellen, want twee culinaire auteurs staan de lezers bij met raad en daad. Hoe maak je een duizendjarig ei? Hoe confijt je zalm? Als je de 'Traagste Technieken' van Pieter Van Doveren gelezen hebt, kun je deze vragen zeker beantwoorden. Veerle De Pooter, die toont ons dan weer stap voor stap, aan de hand van fotoreeksen, hoe we zuurdesembrood, bladerdeeg en een Engelse kerstcake moeten maken.

Het lijstje met culinaire genieën houdt ook hier bijlange nog niet op: Dirk de Prins, vooral bij het grote publiek bekend als jurylid van 'Mijn restaurant', schreef een intrigerend stuk over stoofpotjes door de eeuwen heen. Wijnbouwer Bruno Vanspauwen vertelt in een kortverhaal dan weer over het eindeloze geduld dat gepaard gaat met het verbouwen van wijn. En zo kunnen we wel nog even verder gaan, maar dan is het verrassingseffect er misschien vanaf.

En dat willen we zeker niet, want net dit maakt 'Kook Ze!Traag' tot wat het is: een literair en culinair hoogstandje (zonder hautain te doen) dat fascineert, inspireert en cultiveert. Hét ideale geschenk dus voor kookliefhebbers die graag uren ... en uren in kookboeken blijven snuffelen ...

Kook Ze!Traag is een uitgave van uitgeverij Minestrone.

Kook Ze!Traag, Minestrone Uitgeverij < € 24,50
Gepubliceerd op : 16 december 2009 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (4641)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (4641) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :