tips

Dossier Koken met de microgolf : Hoe de microgolfoven onderhouden?

Hoe de microgolfoven onderhouden?

Dit dossier handelt over koken met de microgolf. Als je maaltijd op tafel staat en met veel smaak verorbert is wil dit nog niet zeggen dat je klaar bent! De microgolfoven heeft ook een onderhoudsbeurt nodig. Hier krijg je tips hoe je het toestel het best schoonmaakt.


Hoe de microgolfoven onderhouden?
Indien de microgolf redelijk veel in gebruik is, kan hij wel eens beginnen ruiken. Je hoeft hem daarvoor niet meteen volledig schoon te schrobben, je kan hem ook gewoon ontgeuren. Leg enkele citroenschijfjes in een kom water en verwarm 5 minuten. Doe vanille-extract in een kom, zet een minuutje aan en laat het deurtje 12 uur dicht. Of verwarm kattenbakkorrels 10 minuten op een lage temperatuur en laat ze een nachtje staan. Rare luchtjes zullen snel verdwenen zijn.


Wanneer het tijd is voor een grondige reiniging hebben we volgende tips in petto. Verwarm een natte keukenhanddoek een halve minuut op de hoogste stand. Leg een citroen in een bakje water en verwarm 5 minuten op de hoogste stand. Voeg soda bij een kom water en verwarm die enkele minuten. Verwarm een schaal water met een vaatwastablet gedurende 10 minuten. Laat een bakje ammoniak 24 uur in de microgolf staan. Na deze trucjes zal je merken dat vlekken en vuil veel makkelijker weggenomen kunnen worden. Gebruik bij het schoonmaken geen schuursponsjes want die beschadigen de speciale coating van de microgolfoven. Het draaiplateau kan je schoonmaken in de spoelbak.


Dossier Koken met de microgolf : Hoe de microgolfoven onderhouden?


Gepubliceerd op : 2 oktober 2008 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier Koken met de microgolf

De microgolfoven is dé redding voor mensen met een drukke agenda. Het is een compact apparaat dat in een korte tijd warme maaltijden op tafel tovert. Niet alleen wordt het assortiment kant- en klaarmaaltijden groter, de magnetron kan nu veel meer dan alleen maar een maaltijd opwarmen.Dossier Koken met de microgolf


Het lijstje voordelen lijkt wel onuitputtelijk: de maaltijden zijn snel klaar, in tegenstelling tot wat sommige kwatongen beweren kan het eten heel lekker smaken en je hebt veel minder afwas. Toch beperken mensen zich vaak tot het opwarmen van tupperwarepotjes van kliekjes die overblijven van een vorige maaltijd. Jammer, want je kan zoveel meer doen met je microgolf. In dit dossier lees je hoe je meer uit je microgolfoven haalt en hoe je er zelfs een volledige maaltijd met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert mee kunt bereiden.

Nieuwigheden
Whirlpool : JC 216 SL
Whirlpool
JC 216 SL
< € 299
Candy : G25DCCH
Candy
G25DCCH
< € 189
nieuws
  Een winters bord: konijn in rode wijnsaus
 ...
  Maak je eigen kopje warmte: Glühwein recept
Wat smaakt heerlijker dan glühwein op een hemels wintermoment? De kaneel, de citrussmaak... Gezelligheid ...
  Rode druiven salsa op geitenkaas crostini
Een frisse toast met verrassende combinaties!
meer recepten
  Koelen & Vriezen in 2013
In de maand oktober bereiden we ons mentaal voor op een strenge winter. Vandaar een uitgebreid dossier ...
  Mama's dag: waardevolle ideetjes!
Voor Moederdag verzamelen wij een bundel ideetjes om van 12 mei een spetterende dag te maken! Verras ...
meer dossiers
MAAK UW KEUZE IN HUISHOUDELEKTRO :