nieuws

Tips bij aankoop van espressomachine

België is nog steeds een koffieland. We willen dus ook de moeite doen om te investeren in een goed toestel. Maar wat is nu een goed espressotoestel? Met welke factoren moet je allemaal rekening houden? Wij zetten het een rijtje!


Tips bij aankoop van espressomachine
Prijs

Bepaal op voorhand het budget dat je wil neerleggen voor een espressotoestel. Er bestaan toestellen van 200 euro maar ook van 1000 euro. Waar liggen de verschillen? Welke functionaliteiten zoek je precies? Dat brengt ons naadloos naar het volgende puntje.

Functionaliteiten

- Wil je dat het toestel meerdere soorten koffie's kan maken zoals een cappuccino en een latte macchiato, dan kies je voor een espressotoestel die al deze mogelijkheden aankan. Hoe meer functionaliteiten, hoe duurder.

- Daarnaast is er ook nog een onderscheid tussen een vol- of een semi-automatisch toestel. Bij een vol-automatisch toestel moet je bij het maken van een koffie de gemalen niet meer in de piston plaatsen en daarna uitkloppen. De gebruikte koffie wordt in een afvalbakje verzameld.

- Kijk ook naar de grootte van het waterreservoir. Drink je veel kopjes koffie per dag? Kies dan voor een groot reservoir zodat je niet de hele tijd moet bijvullen.

- Sommige toestellen stoppen automatisch als je kopje koffie vol is, bij andere moet je op een knop duwen om te stoppen. Kies wat voor jou het makkelijkste is! Is de sterkte van je tas koffie makkelijk in te stellen? - Heb jij graag een sterke koffie maar je echtgenoot liever een mildere. Dan is een toestel waarbij je de sterkte van de koffie per kopje kan instellen op jouw lijf geschreven.

- Is er een geheugenfunctie die je favoriete koffie in 1 knop kan zetten? Een toestel waarbij je enkele favorieten in het geheugen kan steken, zorgt voor een zeer groot gebruiksgemak.

Gebruiksvriendelijkheid

Zijn de knoppen duidelijk? Moet je niet 5 verschillende knoppen induwen vooraleer je kan genieten van je kopje koffie? Kan ik de grootte van mijn kopje koffie makkelijk instellen? Dat zijn enkele belangrijke vragen die je je op voorhand moet afvragen vooraleer je een toestel koopt.Het meest ideale qua smaak bij een kopje koffie is dat de bonen net voor het zetten van een kopje koffie gemalen wordt. Daarnaast kan je ook kiezen voor een espressotoestel die via capsules werkt. Capsules zijn iets minder milieuvriendelijk dan een koffieboon.

Onderhoud

Kies voor een toestel die je op tijd aangeeft wanneer het moet ontkalkt worden of wanneer de filter moet vervangen worden. Dit is echt belangrijk en zorgt ervoor dat de levensduur van je toestel opmerkelijk langer wordt.

Formaat

Heb je niet veel ruimte op je keukenaanrecht? Ga dan voor een compact toestel. Er bestaan daarnaast ook inbouwtoestellen die netjes geïntegreerd zitten in je keuken. Meet op voorhand goed hoeveel plaats je beschikbaar hebt op je aanrecht.

Design

Een espressotoestel is iets dat je veel gebruikt. Let daarom ook op het design. Kies voor iets neutraal en rustig. Je moet er ten slotte dagelijks naar kijken.

Meer nieuwigheden:
espressomachine
Gepubliceerd op : 22 december 2015 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (9675)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (9675) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro