recepten

Wild: winterse potjes op hun best! : Een winters bord: konijn in rode wijnsaus

Een winters bord: konijn in rode wijnsaus

Deze maand staat er konijn op het menu! Ontdek dit eenvoudig recept om het tafelmoment op te warmen...


Een winters bord: konijn in rode wijnsaus
Aangezien ik opgevoed ben in een keuken van mediterrane préféré, probeer ik iedere winter bewust enkele Vlaamse klassiekers uit.
Ik hou van pure gerechten maar in barre tijden mag het wel wat voller !

Een wildrecept dat zeker op mijn lijst moest dit jaar, is konijn in rode wijnsaus. Verbazend genoeg leek dit een eenvoudig én snel te prepareren heerlijkheid. Hoe gaan we aan de slag?

Dit gerecht is voor 2 personen

In de kar.

* Bestel bij je slager een konijn en vraag of dit reeds versneden kan zijn. Bij mij was dat een totaal van 1,4 kg.
* 1 ajuin
* 1 teen look
* garam masala kruiden
* 1 dik gedroogde pili pili
* pruimen (op bokaal)
* 1 fles rode wijn
* mosterd
* (oud) brood

In de stoofpot.

Ajuin fijn gesnipperd en look in fijne schijfjes gehakt? Dan kan je die als eerste met wat boter in de stoofpot strooien.

Kruid al wat met peper en zout en wanneer de ui glazig is, plaats je de stukken konijn mooi over de bodem. Laat het vlees wat garen langs weerskanten. Ondertussen poeder je wat garam masala over het konijn en ook de versneden pili pili mag erbij…

Is je stoofpot nu goed heet aan het worden? Dan is het tijd om het geheel te blussen met rode wijn. Je hoeft er niet de gehele fles in te gieten - zorg gewoon dat het konijn net onder staat in de saus. Vervolgens smeer je een boterham (of twee) in met mosterd. Die leg je met de mosterdkant naar onderen.
Laat je stoofpotje een uurtje sudderen. Ga geregeld eens kijken, proef van de saus, roer om en voeg kruiden toe als je dat wilt. De laatste 20 minuten voeg je zoveel pruimen toe als je zelf lekker vindt.

Tip: Een toevoeging van spekjes, peterselie, champignons en worteltjes kan altijd!

Ik diende het konijn op met een frisse witloofsalade.

Smakelijk!

Wild: winterse potjes op hun best! : Een winters bord: konijn in rode wijnsaus


Gepubliceerd op : 7 januari 2014 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Wild: winterse potjes op hun best!

Een lentetafel dekken is één iets maar gezellig samentroepen rond het wintergebeuren - geef toe - het is een waar charme-offensief. Wildgerechten, sudderende potjes: het zijn smaken die het hele huis vullen.Wild: winterse potjes op hun best!


Deze tijd van het jaar nodigt ons wederom uit om te genieten van het aanbod wild. Zij het in smaakvolle paté's, klassiekers zoals hazenrug en fazant of in de zondagse stoofpotjes van konijn met bier en pruimen, coq'au vin...

Geniet met ons mee terwijl we aan de slag gaan met de seizoensproducten en een romantische tafel zetten.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7787 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7787 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :