nieuws

Dossier: All that...Jazz : Fruitig en fun: de huishouddiva's bij Turmix & Philips

Fruitig en fun: de huishouddiva's bij Turmix & Philips

Van een lekkere cocktail genieten? Met onderstaande onmisbare huishoudpartners loopt de bereiding als gesmeerd! Crush je ijs, shake je fruit en proeven maar!





De afbeelding van de Philips Avance Juicer (foto's 1&2 ) zegt al genoeg. Gehele stukken hard en zacht fruit of groeten kan je in de XXL-trechter kwijt. Het systeem is daarbij zó ontwikkeld dat enkel het sap doorgestroomd wordt via het tuitje, in je glas.

Overgebleven pulp vind je niet in trechter, deksel... Neen, in één enkele vruchtvleescontainer kan je efficiënt de resten verwijderen. Alle afzonderlijke onderdelen mogen ook in de vaatwas gereinigd worden. Je ziet, deze sapcentrifuge is een razendsnel object voor homemade sapjes, op ieder moment van de dag!

Maak je graag vers appelsap voor de kinderen, of vormt sinaasappelsap en rode biet een basis voor je mocktails (shakes en fruit punch) en dinner cocktails? Deze Philips is bereid tot iedere taak! Afhankelijk van het soort fruit of groente, vul je in één keer tot wel 2,5 liter vers sap: een maximum hoeveelheid in slechts een paar seconden.

Het vooraf snijden van bijvoorbeeld appels of wortels hoeft zelfs niet, een extra grote vultrechter klaart de klus! Je gaat te werk met twee mogelijke snelheden, voor zachte of harde ingrediënten. Het bijgevoegd receptenboekje geeft je eindeloos veel ideeën voor een frisse namiddagshake of waarom niet: hét motief voor het organiseren van een jazz night bij je thuis.



Turmix draagt sinds jaar en dag de connotatie Zwitserse topkwaliteit fier op zijn naam. Zijn geschiedenis grijpt terug naar pionier Trangott Oertli. Geïnspireerd door de cocktailmixer brengt deze heer in 1943 zijn eerste huishoudmixer op de markt: de Turmix Original. Nu, in 2013, spreekt de firma van een hoogtepunt. Want, op basis van het originele model, komt nu een serie elektrische huishoudapparaten die het mixen en blenden herdefinieert. (foto's 3&4)

We bekijken de blender: een hoog staaltje esthetisch design. Maar de principes en functies? Die zijn gebaseerd op de reeds gevestigde Turmix technologieën. Deze werden uiteraard geoptimaliseerd, vaak ook gepatenteerd. Voortbouwen op gevestigde waarden noemen we dat...

De blender valt op door een betrekkelijk strak ontwerp en een verbazend snel gebruik. Eén mixer pureert je ingrediënten tot in de perfectie. Geheime krachten? Het is de combinatie van het zespuntige Turmix mes en een klavervormige blenderkan die alles gelijkmatig fijnhakt en voor een optimale vermenging zorgt.

Daarbij wordt sterk materiaal gebruikt. Het body uit RVS, een stille low-vibration motor en een glazen klaverbeker kenmerken dit toestel. De Turmix blender is puur en schoon, kan je met andere woorden mooi op tafel laten staan! Dit alles werd gerealiseerd zodat wij iedere dag opnieuw van een hippe cocktail, gezonde shake of ijsdessert kunnen genieten...

Idee: Plan eens een authentieke jazzavond in, met oldschool cocktails, whisky on the rocks...

Recept Strawberry Daiquiri

4,5 cl witte rum
3 cl vers limoensap
ijsblokjes
2 cl suikerwater
6 verse aarbeiden

Stop de aardbeien in je Turmix blender, giet er zowel rum, limoensap als suikerwater bij. Voeg de ijsblokjes toe. Met een druk op de knop blend je zó een heerlijke cocktail. Finale toets: een aardbei over je glas, stijlvol rietje. De zomer tegemoet!


Philips HR1869/30 Sapcentrifuge <  € 154,99  waar te koop
Turmix TM33141 Blender <  € 295,-  waar te koop
Dossier: All that...Jazz : Fruitig en fun: de huishouddiva's bij Turmix & Philips


Gepubliceerd op : 18 februari 2013 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: All that...Jazz

Details, verhalen, markeringen, opnames en beelden. Het Jazz verleden van diens origine tot het nu, is goed gedocumenteerd. Elkeen van ons weet ook welk gevoel en beeld op te roepen bij jazz. En toch: de definitie van het woord? Onmogelijk.



Dossier: All that...Jazz




Details, verhalen, markeringen, opnames en beelden. Het Jazz verleden van diens origine tot het nu, is goed gedocumenteerd. Elkeen van ons weet ook welk gevoel en beeld op te roepen bij jazz. En toch: de definitie van het woord? Onmogelijk.

De aanloop van het genre kan in de tijd geplaatst worden: jaren 1920, New Orleans. Sindsdien neemt jazz een ongelofelijke spin. Jazz is hot en verhuist mee naar Chicago, NY, waar muzikanten er hun eigen interpretatie aan beginnen geven. Nieuwe muziek ontstaat live op straat, in de studio’s en kan tot op vandaag een heuse evolutie uittekenen. Jazz is de nog enigste levende, Amerikaanse, kunstvorm.

Pagina’s neerpennen over de successen van een Louis Armstrong, Ella Fitzgerald. Corrupte verhalen onderzoeken over het Chicago en New York van die ontwikkelende tijd. Dat doen we hier niet. Ik heb het immers meer op de sfeer rond deze muziek begrepen.

We nemen de vibe te pakken: denk aan elegante koppels, koude straten, schoenenpoetsers die hun cent verdienen, speakeasy bars waar de consumptie van alcohol in alle stilte gebeurt - een geschenk van de in januari 1920 doorgevoerde drooglegging in Amerika, home of the free. Wij zoeken de heerlijk gezellige en rokerige oververduisterde ruimtes op, waar bebop muziek de toon zette voor de avond en er van een goed glas genoten werd.

De jazzy barcultuur betrekt meer dan whisky alleen. Iconische dranken kan je gaan zoeken in zowel wijn, whisky en cocktails. Gedurende één week, dompelen we je dan ook graag onder in het speakeasy gevoel. Proef langzaam en wel van een fantastisch glas mysterie. Verkleden hoeft niet, maar zet toch maar die op vinyl vereeuwigde legendes op. Boxen aan, santé.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7148 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7148 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro