nieuws

Dossier: All that...Jazz : Cocktail away! Genieten met Tools by Aubecq en Sodastream

Cocktail away! Genieten met Tools by Aubecq en Sodastream

Van de wijn over naar het fruitige gamma aan lovely drinks. Want we duiken in de cocktailsfeer. Zowel Aubecq als Sodastream leveren binnen dit thema super accessoires af. Goed voor een inspirerende (kinder)cocktail.

Mortojito.

Dit must-have gadget voor het prepareren van een lekkere cocktail, is een letterlijke samenstelling van mortier en mojito. Een handig apparaatje, deze mortojito, want je mengt en perst de nodige ingrediënten in één gemakkelijke recipiënt. Het bekertje is hermetisch afgesloten, de stamper zit verwerkt. Het risico op spatten wordt met andere woorden geëlimineerd!

Het voordeel van de mortojito is dat je snel te werk gaat: leg wat limoenschijfjes in het bekertje en voeg geleidelijk aan de nodige liquides toe. Spuitwater, rum, sucre de canne en munt. Draai het handvat op en neer, de stamper met pinnetjes doet de rest. Je kiest zelf hoe en hoeveel je mengt en plet, zonder teveel vuil te moeten maken. Mortier en menger inéén, dit Tools ontwerp is een extra resistent hebbeding voor aankomende zomer. Daarbij mag hij simpelweg in de vaatwas gereinigd worden... Groen en fris, Mortojito maakt je feest! Binnen dit gamma vind je tevens de handige ijscrusher met eenzelfde principe...Sodastream.

Toen wij klein waren, was frisdrank enkel toegestaan in het weekend. Veel te veel suikers, die limonades en cola. Godzijdank, water hebben we gedronken! Vandaag, zijn er echter oplossingen voor de nieuwe generatie lekkerbekken: Sodastream.

Dit apparaat geeft je in een oogopslag zelfgemaakt spuitwater, waaraan je naar keuze de beste - caloriearme - smaakjes aan toevoegt. Zo zijn er wel een 50-tal! Limoen, cola en de exotische smaken appelsien-mango of roze pompelmoes verfrissen je humeur op ieder moment van de dag.

Ook cocktail mixen zijn te vinden in het Sodastream gamma! Zo kunnen de kinderen meegenieten van een geschikt aperitief... Het spuitwater (i.e. club soda) zelf is vaak de basis van verschillende barbereidingen. Mojito’s bijvoorbeeld, worden opgegoten met spuitwater!

Je zal al snel ontdekken dat drankjes maken met de Sodastream kinderspel is. Met één carbonfles ben je immers goed voor 60 liter. Besparen doe je zeker! Daarbij ga je aan de slag met een herbruikbare fles, wat maar ten goede kan komen van het milieu...
Klik de waterfles in het systeem, druk 3 maal op de push-knop bovenaan om de hoeveelheid prik toe te voegen. Het aantal druppels zoete smaak, dat kies je zelf!

Sodastream brengt in zijn collectie diverse modellen aan bod, allen met een slank design: je sodamaker neemt een minimum aan plaats in beslag! Pure (foto 4) is een elegant exemplaar dat efficiënt te reinigen is en bovendien trotse eigenaar is van een Red Dot Design Award (2008). In een vurig bordeaux (foto 5) zie je Genesis, een editie met een ultramoderne look, slim-line ontwerp.

Mortojito
TOOLS
(WAAR TE KOOP)

SODASTREAM
Binnenkort verkrijgbaar
Dossier: All that...Jazz : Cocktail away! Genieten met Tools by Aubecq en Sodastream


Gepubliceerd op : 15 februari 2013 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: All that...Jazz

Details, verhalen, markeringen, opnames en beelden. Het Jazz verleden van diens origine tot het nu, is goed gedocumenteerd. Elkeen van ons weet ook welk gevoel en beeld op te roepen bij jazz. En toch: de definitie van het woord? Onmogelijk.Dossier: All that...Jazz
Details, verhalen, markeringen, opnames en beelden. Het Jazz verleden van diens origine tot het nu, is goed gedocumenteerd. Elkeen van ons weet ook welk gevoel en beeld op te roepen bij jazz. En toch: de definitie van het woord? Onmogelijk.

De aanloop van het genre kan in de tijd geplaatst worden: jaren 1920, New Orleans. Sindsdien neemt jazz een ongelofelijke spin. Jazz is hot en verhuist mee naar Chicago, NY, waar muzikanten er hun eigen interpretatie aan beginnen geven. Nieuwe muziek ontstaat live op straat, in de studio’s en kan tot op vandaag een heuse evolutie uittekenen. Jazz is de nog enigste levende, Amerikaanse, kunstvorm.

Pagina’s neerpennen over de successen van een Louis Armstrong, Ella Fitzgerald. Corrupte verhalen onderzoeken over het Chicago en New York van die ontwikkelende tijd. Dat doen we hier niet. Ik heb het immers meer op de sfeer rond deze muziek begrepen.

We nemen de vibe te pakken: denk aan elegante koppels, koude straten, schoenenpoetsers die hun cent verdienen, speakeasy bars waar de consumptie van alcohol in alle stilte gebeurt - een geschenk van de in januari 1920 doorgevoerde drooglegging in Amerika, home of the free. Wij zoeken de heerlijk gezellige en rokerige oververduisterde ruimtes op, waar bebop muziek de toon zette voor de avond en er van een goed glas genoten werd.

De jazzy barcultuur betrekt meer dan whisky alleen. Iconische dranken kan je gaan zoeken in zowel wijn, whisky en cocktails. Gedurende één week, dompelen we je dan ook graag onder in het speakeasy gevoel. Proef langzaam en wel van een fantastisch glas mysterie. Verkleden hoeft niet, maar zet toch maar die op vinyl vereeuwigde legendes op. Boxen aan, santé.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7148 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7148 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :