nieuws

Dossier: All that...Jazz : Zomerse bargeheimen onthuld! Met Italesse en Eva Solo

Zomerse bargeheimen onthuld! Met Italesse en Eva Solo

Ontmoet de nieuwigheden van Italesse en Eva Solo: geschikt voor dagelijks (zomer)plezier voor elke mood, ieder moment van de dag. Aan tafel met een aperitief?

Luca Trazzi bracht in 2012 de innovatief amusante Bolle Beach bowl en ijsemmer. Gemaakt van Italesse policrystal - onbreekbaar polycarbonaat - was dit item een heus succes op grandioze tuinfeesten, picknicks en andere formele eetgelegenheden en party’s. Verbazen doet dit niet! De Bolle Beach straalt een duidelijke look uit, één die dit seizoen ook vertaald wordt naar het glas.

De tumbler (i.e. glas zonder voet) vormt een complementair geheel met de Bolle Beach lijn en vertoont dezelfde leuke bellen in reliëf. Je gebruikt dit catchy zomerglas voor allerhande cocktails en fruitige dranken. Een daiquiri ziet er feestelijk uit in dit Italesse glas...

Zowel interessant voor professioneel gebruik als voor de moderne huissfeer. De tumblers in transparant wit, zwart of roze zijn namelijk stapelbaar. Je wint plaats in de kast, op het buffet en terwijl profiteer je van een duurzaam Italesse leven! (foto's 1,3 & 4)Wie ooit gebruik maakt van wijnkartonnen, zal weten dat dit niet altijd een handig systeem is. Het kraantje lekt en drupt, het oogt niet op je mooi gedekte tafel. Met dit in gedachten realiseert Eva Solo de zomerse oplossing met diens wijnkaraf (foto's 2&5): een glazen alternatief voor dit karton, waarvan je gemakkelijk en snel de inhoud in een aantrekkelijke fles giet.

Een neopreen cover in lime kleur of zwart, houdt de witte wijn koel op die zalige zomerse avonden aan de tuintafel. Het jazzy gevoel stijgt hier al hoog op, esthetiek en sfeer voorop met Eva Solo! Decoratief en praktisch, je verrast er alle gasten mee.

Designer Henrik Holbaek, Tools, spreekt zelf van een elegant design voor het druppelvrij(!) serveren van je rode, witte en rosé wijnen. De 75cl fles heeft een siliconen dop en is vaatwasser-proof. De cover, die was je op delicaat programma aan 30°.

Tip: Dankzij de isolerende cover gebruik je deze Eva Solo flessen tevens voor olijfolie en azijn, zo kan het licht de smaak niet beïnvloeden...

Bolle glas
ITALESSE
(WAAR TE KOOP)

Wijnkaraf
EVA SOLO
(WAAR TE KOOP)
Dossier: All that...Jazz : Zomerse bargeheimen onthuld! Met Italesse en Eva Solo


Gepubliceerd op : 17 februari 2013 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: All that...Jazz

Details, verhalen, markeringen, opnames en beelden. Het Jazz verleden van diens origine tot het nu, is goed gedocumenteerd. Elkeen van ons weet ook welk gevoel en beeld op te roepen bij jazz. En toch: de definitie van het woord? Onmogelijk.Dossier: All that...Jazz
Details, verhalen, markeringen, opnames en beelden. Het Jazz verleden van diens origine tot het nu, is goed gedocumenteerd. Elkeen van ons weet ook welk gevoel en beeld op te roepen bij jazz. En toch: de definitie van het woord? Onmogelijk.

De aanloop van het genre kan in de tijd geplaatst worden: jaren 1920, New Orleans. Sindsdien neemt jazz een ongelofelijke spin. Jazz is hot en verhuist mee naar Chicago, NY, waar muzikanten er hun eigen interpretatie aan beginnen geven. Nieuwe muziek ontstaat live op straat, in de studio’s en kan tot op vandaag een heuse evolutie uittekenen. Jazz is de nog enigste levende, Amerikaanse, kunstvorm.

Pagina’s neerpennen over de successen van een Louis Armstrong, Ella Fitzgerald. Corrupte verhalen onderzoeken over het Chicago en New York van die ontwikkelende tijd. Dat doen we hier niet. Ik heb het immers meer op de sfeer rond deze muziek begrepen.

We nemen de vibe te pakken: denk aan elegante koppels, koude straten, schoenenpoetsers die hun cent verdienen, speakeasy bars waar de consumptie van alcohol in alle stilte gebeurt - een geschenk van de in januari 1920 doorgevoerde drooglegging in Amerika, home of the free. Wij zoeken de heerlijk gezellige en rokerige oververduisterde ruimtes op, waar bebop muziek de toon zette voor de avond en er van een goed glas genoten werd.

De jazzy barcultuur betrekt meer dan whisky alleen. Iconische dranken kan je gaan zoeken in zowel wijn, whisky en cocktails. Gedurende één week, dompelen we je dan ook graag onder in het speakeasy gevoel. Proef langzaam en wel van een fantastisch glas mysterie. Verkleden hoeft niet, maar zet toch maar die op vinyl vereeuwigde legendes op. Boxen aan, santé.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7148 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7148 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table