nieuws

Dossier: All that...Jazz : Kunstig wijnproeven met Atelier du Vin en Peugeot

Kunstig wijnproeven met Atelier du Vin en Peugeot

Mysterieuze bar items, vind je in dit artikel bij Atelier du Vin en Peugeot. We dompelen ons onder in de wondere wereld van de wijn...

l’Artiste: dromen over Franse vignes

Een raadselachtig sculptuur toegeschreven aan de plezieren van de wijn. L’artiste, een arty object, een flesopener met tijdloos charisma.

Op eerste zicht vraag je je misschien af wat dit kunstig voorwerp juist voorstelt? Zijn functie zit namelijk verhuld onder een met metaal geïnjecteerd body, finish in chroom. De wijnopener van Franse makelij is ondanks zijn schoonheid een erg snel en efficiënt te gebruiken kurkentrekker, dit dankzij de verticale hendel. Daarbij is deze aanpasbaar op iedere fleshals. L’artiste beschikt tevens over een auto-blokkeringssysteem.

De inspiratie van Atelier du Vin voor dit uniek collector’s item, is te vinden in de Graves streek, ten zuiden van Bordeaux. L’artiste is een hulde aan dit wijnbouwgebied, dat gekenmerkt wordt door de duizend jaar oude gepolijste keien waarop de wijnranken groeien. Gelegen langs de Garonne rivier, wordt de typische Graves kiezel vertaald naar de hierboven afgebeelde iconische flesopener.
(Foto: 1,2,4)Peugeot: les Impitoyables

Een meedogenloze collectie wijnglazen, deze Impitoyables. Ontworpen voor zowel de wijnliefhebber als de professional, kies je uit deze reeks vijf verschillende stuks. Hierboven afgebeeld, zie je het karaktervol Taster glas(foto: 3,5); de ultieme recipiënt voor de pure en perfecte bezigheid van het wijnproeven. Zonder voet, maar perfect in de hand...

Meedogenloos, waarom? Het glas geeft alle eigenschappen van de wijn vrij. De zuiverste aroma’s ontplooien zich, onvolkomenheden worden geaccentueerd. Met andere woorden, de waarneming van het proeven wordt versterkt.

Deze eigenschappen zijn te danken aan de authentieke vervaardiging van de collectie Impitoyables. Handgemaakt, met de mond vorm geblazen en op de voet gesigneerd voor herkenning. De Taster van Peugeot helpt je genieten, zet je verder op weg in het beoordelen en appreciëren van wijnen. Een te koesteren object!

l'Artiste kurkentrekker < € 165
ATELIER DU VIN
(WAAR TE KOOP)

Taster degustatieglas - Les Impitoyables < € 31
PEUGEOT
(WAAR TE KOOP)
Dossier: All that...Jazz : Kunstig wijnproeven met Atelier du Vin en Peugeot


Gepubliceerd op : 14 februari 2013 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: All that...Jazz

Details, verhalen, markeringen, opnames en beelden. Het Jazz verleden van diens origine tot het nu, is goed gedocumenteerd. Elkeen van ons weet ook welk gevoel en beeld op te roepen bij jazz. En toch: de definitie van het woord? Onmogelijk.Dossier: All that...Jazz
Details, verhalen, markeringen, opnames en beelden. Het Jazz verleden van diens origine tot het nu, is goed gedocumenteerd. Elkeen van ons weet ook welk gevoel en beeld op te roepen bij jazz. En toch: de definitie van het woord? Onmogelijk.

De aanloop van het genre kan in de tijd geplaatst worden: jaren 1920, New Orleans. Sindsdien neemt jazz een ongelofelijke spin. Jazz is hot en verhuist mee naar Chicago, NY, waar muzikanten er hun eigen interpretatie aan beginnen geven. Nieuwe muziek ontstaat live op straat, in de studio’s en kan tot op vandaag een heuse evolutie uittekenen. Jazz is de nog enigste levende, Amerikaanse, kunstvorm.

Pagina’s neerpennen over de successen van een Louis Armstrong, Ella Fitzgerald. Corrupte verhalen onderzoeken over het Chicago en New York van die ontwikkelende tijd. Dat doen we hier niet. Ik heb het immers meer op de sfeer rond deze muziek begrepen.

We nemen de vibe te pakken: denk aan elegante koppels, koude straten, schoenenpoetsers die hun cent verdienen, speakeasy bars waar de consumptie van alcohol in alle stilte gebeurt - een geschenk van de in januari 1920 doorgevoerde drooglegging in Amerika, home of the free. Wij zoeken de heerlijk gezellige en rokerige oververduisterde ruimtes op, waar bebop muziek de toon zette voor de avond en er van een goed glas genoten werd.

De jazzy barcultuur betrekt meer dan whisky alleen. Iconische dranken kan je gaan zoeken in zowel wijn, whisky en cocktails. Gedurende één week, dompelen we je dan ook graag onder in het speakeasy gevoel. Proef langzaam en wel van een fantastisch glas mysterie. Verkleden hoeft niet, maar zet toch maar die op vinyl vereeuwigde legendes op. Boxen aan, santé.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7148 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7148 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table
  • RED DOT
    Sinds 1955 is er jaarlijks een Red Dot Product/Design/Communication Award. De red dot is voor een product of idee, een internationaal herkende kwaliteitsstempel.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9