nieuws

Dossier: All that...Jazz : Hommage: de authentieke barcultuur. Zwiesel 1872 & Point-Virgule

Hommage: de authentieke barcultuur. Zwiesel 1872 & Point-Virgule

Een trip naar die authentieke barcultuur met de collectie Hommage glazen en dé nieuwigheid van Point-Virgule.

Het is Charles Schumann, Duitse barlegende, die in samenwerking met Zwiesel 1872 deze spectaculair ogende collectie glazen ontwikkelt. Drie lijnen, met elk hun karakteristieke trek, spreken tot de verbeelding en worden ingeschakeld in chique bars en restaurants alsook in het huiselijk gebeuren. Want wie geniet niet graag van een hartverwarmende drank in een excentriek glas? (foto 1)

Het glaswerk is trademark Schott Zwiesel. Kwaliteitsvol materiaal, daar hoef je niet aan te twijfelen. De collectie geslepen glas is sterk, stoer, geraffineerd. Hommage beantwoordt aan een zoektocht naar culinair genot. Handgeblazen, merk je terecht op dat ieder glas uit deze collectie uniek is. (foto 2) Bestaande uit 42 stuks - waaronder een cocktailcup, whiskyglas, een karaf, longdrink en asbak - verdeel je de lijn onder in drieën. Hommage Comète biedt een modernere finesse. Glace, geeft een optische illusie aan het glas en Hommage Carat - mijn persoonlijke favoriet - ziet er met een nobele look gewoonweg spectaculair uit. Giet maar vol, die Martini cocktail...Een bijhorend accessoire voor de authentieke barcultuur, zijn uiteraard ijsblokjes. Je houdt je drank lekker koel en smaakvol. Het enige nadeel van ijsblokjes uit water? Het lengt je drank aan en verliest aan power.

Daarvoor ontwikkelde Point-Virgule deze Chillstones, vervaardigd uit gerecycleerde zeepsteen. (foto 3) Plaats de kubussen in je diepvriesvak en voeg die wanneer gewenst bij je whisky of cocktail. Een heerlijk frisse toets.
Je Chillstones spoel je nadien gewoon af en stop je in een elegant suède opbergzakje, klaar voor het diepvriesvak, klaar voor een volgend aperitief...
Set van 9 stuks

Hommage Comète, longdrink < € 35,90
Hommage Carat, cocktailglas < € 42,90
Hommage Glace, whiskyglas < € 35,90
ZWIESEL 1872
(WAAR TE KOOP)

Chillstones < € 14,95
POINT-VIRGULE
(WAAR TE KOOP)

Dossier: All that...Jazz : Hommage: de authentieke barcultuur. Zwiesel 1872 & Point-Virgule


Gepubliceerd op : 12 februari 2013 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: All that...Jazz

Details, verhalen, markeringen, opnames en beelden. Het Jazz verleden van diens origine tot het nu, is goed gedocumenteerd. Elkeen van ons weet ook welk gevoel en beeld op te roepen bij jazz. En toch: de definitie van het woord? Onmogelijk.Dossier: All that...Jazz
Details, verhalen, markeringen, opnames en beelden. Het Jazz verleden van diens origine tot het nu, is goed gedocumenteerd. Elkeen van ons weet ook welk gevoel en beeld op te roepen bij jazz. En toch: de definitie van het woord? Onmogelijk.

De aanloop van het genre kan in de tijd geplaatst worden: jaren 1920, New Orleans. Sindsdien neemt jazz een ongelofelijke spin. Jazz is hot en verhuist mee naar Chicago, NY, waar muzikanten er hun eigen interpretatie aan beginnen geven. Nieuwe muziek ontstaat live op straat, in de studio’s en kan tot op vandaag een heuse evolutie uittekenen. Jazz is de nog enigste levende, Amerikaanse, kunstvorm.

Pagina’s neerpennen over de successen van een Louis Armstrong, Ella Fitzgerald. Corrupte verhalen onderzoeken over het Chicago en New York van die ontwikkelende tijd. Dat doen we hier niet. Ik heb het immers meer op de sfeer rond deze muziek begrepen.

We nemen de vibe te pakken: denk aan elegante koppels, koude straten, schoenenpoetsers die hun cent verdienen, speakeasy bars waar de consumptie van alcohol in alle stilte gebeurt - een geschenk van de in januari 1920 doorgevoerde drooglegging in Amerika, home of the free. Wij zoeken de heerlijk gezellige en rokerige oververduisterde ruimtes op, waar bebop muziek de toon zette voor de avond en er van een goed glas genoten werd.

De jazzy barcultuur betrekt meer dan whisky alleen. Iconische dranken kan je gaan zoeken in zowel wijn, whisky en cocktails. Gedurende één week, dompelen we je dan ook graag onder in het speakeasy gevoel. Proef langzaam en wel van een fantastisch glas mysterie. Verkleden hoeft niet, maar zet toch maar die op vinyl vereeuwigde legendes op. Boxen aan, santé.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7148 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7148 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table
  • Chippen
    Chippen is het afbreken/ afsplinteren van stukjes porselein.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9