nieuws

Belgische trots: de provinciale laureaten - Sommelier of the Year 2013

U heeft er al van gehoord? De verkiezing Sommelier of the Year wordt namelijk voor de vierde maal georganiseerd. En dat door specialist art de la table Meyhui en Foodprint - het referentiemagazine voor de horeca. Wij mochten afgelopen maandagavond in de toonzalen van firma Meyhui getuige zijn van de bekendmaking van de elf provinciale laureaten.

Wie zijn deze sommeliers en waarom wordt een dergelijk event gepland?

Zoals Mr Meyhui ons vertelt, spenderen wij graag en véél tijd aan de keukentafel. We delen er de dagdagelijkse emoties en belevenissen, opnieuw en opnieuw. Met andere woorden, maak het gezellig. Creëer een gebeurtenis van la belle table. Óók via je servies, je glazen, accessoires.

Een relevant punt dat binnen het debat onder deze sommeliers-ambassadeurs gevoerd werd, was het onderstrepen van het belang van het glas: een adequaat wijnglas tilt je selectie van wijn beslist naar een onmetelijk niveau.
Opvallend, is tevens de aandacht van deze jonge equipe Belgische top sommeliers voor gebudgeteerde vondsten. Zij schuimen immers Europa af, op zoek naar ontdekkingen en revelaties in de wijnwereld.

Le vote

Zoals aangekondigd in het hieraan voorafgaand artikel, kon de consument een stem uitbrengen op diens Sommelier of the Year préféré. Uit wel 3000 getelde stemmen werden maandag de winnaars per provincie uitgeroepen. Deze heren kregen in het bijzijn van pers en gepassioneerden een iconische Sommelier of the Year - Finalist trofee mee naar huis. De eindlaureaat, die wordt tijdens de Foodprint 1213 voorstelling op 18 maart bekendgemaakt. Het is een culinaire jury die zich in deze keuze verdiept, samen met de onderlinge stem van de provinciaal geselecteerde sommeliers zelf.

Gefeliciteerd! De laureaten 2013:

Antwerpen. William Wouters - Restaurant Pazzo - 2000 Antwerpen - www.pazzo.be

Hfdst. Gew. Brussel. César Román - Restaurant Comme Chez Soi - 1000 Brussel - www.commechezsoi.be

Henegouwen. Bart Lamon - Restaurant Château du Mylord – 7890 Ellezelles - www.mylord.be

Limburg. Kris Lismont - Restaurant Ambrozijn - 3840 Borgloon (Looz) - www.restaurantambrozijn.be

Luik. Micke Melotte - Restaurant Le Coq aux Champs - 4537 Soheit-Tinlot - www.lecoqauxchamps.be

Luxemburg. Antonin Gauthrin - Restaurant La Grappe d’Or - 6767 Torgny - www.lagrappedor.com

Namen. Anouck Fransolet - Restaurant l’Eau Vive - 5170 Rivière-Profondeville – www.eau-vive.be

Oost-Vlaanderen. Peter Van den Bossche - Restaurant Brasserie Latem - 9830 Sint-Martens-Latem - www.brasserielatem.be

Vlaams-Brabant. Yannick Dehandschutter - Restaurant Sir Kwinten - 1750 Lennik - www.sirkwinten.be

Waals-Brabant. Olivier Vastenaekel - Restaurant L’Or Ange Bleu – 1325 Chaumont-Gistoux - www.lorangebleu.com

West-Vlaanderen. Tijs Coessens - Restaurant Dell’Anno – 8500 Kortrijk – www.dellannokortrijk.be

Wij mochten deze avond dankbaar mee genieten van dit event dankzij de organisatoren Meyhui en Foodprint en konden van de professionele catering proeven met Deli Traiteur, Blue Elephant (food) en Paul Declerck en Frank Desmedt (wine).

Gepubliceerd op : 31 januari 2013 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (7129)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (7129) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table