recepten

Weelderige wintersalade: eigen recept

Januari: we zetten ons beste en gezondste beentje voor.
Een gure wind, die is nog steeds aanwezig. En toch kijken wij al uit naar vriendelijk lenteweer, naar een heerlijk frisse lunch... Net daarom geef ik jullie vandaag een eigen gevonden en getest recept mee: gezond, knapperig, fris met toch die toets van winterse gezelligheid.


Weelderige wintersalade: eigen recept




Veel ingredinten, weinig werk!

In de boodschappentas:

* 3 soorten salade → Ik neem een verse krop gemengde sla, een pakje rucola en de helft van een zak spinazieblaadjes
* Bundeltje korte, groene miniasperges
* 1 rode paprika
* 1 venkel
* 1 limoen (voor salade n dressing)
* bundeltje pijpajuin
* doosje kerstomaten
* kip: borstlapjes (120g/per persoon)
* koriander
* pijnboompitten (geroosterd) en walnoten
* Dijon-mosterd
* olijfolie
* parmezaan: optioneel

Stap A. Preparatie.

Verwarm de oven voor op grillstand. Snij zowel venkel als paprika in grove stukken en plaats die op de grillplaat. Aluminiumfolie kan je ook gebruiken, wanneer je venkelstukken te klein zijn.

Laat een goede bodem water koken en voeg dan de miniasperges toe. Haal ze uit het water (5 min) als ze mooi beetgaar zijn, zoals jij die graag lust.

Was de salades en zwier ze droog alvorens die in een grote saladekom te werpen.

Stap B. De creatie.

Vlees: verhit een steelpan met olijfolie op hoog vuur. Werp er de helft van je kerstomaten in en hussel ze gedurende 2 minuten tot ze wat beginnen springen en vocht verliezen. Neem de pan van het vuur. In een grote schaal ga je vervolgens de marinade voor je kip maken, voeg toe: een bodempje olijfolie, fijngehakte koriander, een handvol geroosterde pijnboompitten, de hete kerstomaten, peper & zout. Hierin ga je de fijne lapjes kip gaan wentelen. Plaats ze daarna in de koelkast.

Salade: in je kom voeg je nu toe aan de salade →
* gekapte pijpajuin (4 stuks)
* de andere helft van de kerstomaten in tween gesneden
* de lauwe asperges en geroosterde paprika (in lamellen) en venkel (in kleine stukjes)
* ca. 7 walnoten, gecrusht
* geraspte limoenschil

Dressing:
* 100 ml olijfolie
* 4 koffielepels Dijon-(pitjes)mosterd
* 3 eetlepels limoensap
* gehakte korianderblaadjes
* peper & zout
→ proef en proef: zo weet je wanneer de smaak goed zit! Voeg daarna beetje per beetje de dressing toe aan je saladekom en meng zorgvuldig...

Stap C. Finish.

Ben je bijna klaar om aan tafel te gaan? Haal dan je kip uit de koelkast en giet die over in een warme pan op redelijk hoog vuur. Lang hoeven ze er niet in te liggen (max 4 min): geef ze een bruin, krokant jasje en draai ze tijdig om, zo bewaar je de sappigheid. Het geheel van de kip in marinade geeft verrassende smaken af!
Ikzelf strooide ook wat schijfjes parmezaan over de lapjes kip.

Serveer de warme kip mooi naast de frisse salade.
Een smakelijk licht diner... Geniet!

Gepubliceerd op : 11 januari 2013 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (7102)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (7102) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
MAAK UW KEUZE IN TABLE :