nieuws

Bialetti, per favore!

Een klassiek ogend koffiemakertje op een gasvuur. Dit kan maar charmant zijn, niet? Dat geloven de vele wereldwijde drinkers van de Bialetti koffiemakers ook. Met meer dan 75 jaar ervaring op de teller, mag het Italiaanse Bialetti zich nog steeds succesvol noemen. Want met een authentiek, technologisch eenvoudig en prachtig classy design, ga je nooit uit de mode.

Alfonso Bialetti revolutioneerde met zijn Moka Express de koffiewereld. Het metalen ontwerp uit 1933 blijft met zijn achthoekige vorm onveranderd: een hele prestatie voor het merk, wat deze Bialetti stove-top koffiemaker tot een icoonstuk maakte. Een ludieke mascotte, die herken je in de typische l’omino con i baffi. Het Italiaantje wordt - als karikatuur van de ontwerpers zoon - steeds afgebeeld met oprijzende wijsvinger, alsof hij verdiend verlangt naar dat volgend kopje échte espresso.

Sinds de beginnende gloriejaren kunnen we een proces zien naar andere kleuren en verscheidene toepassingen op het beginprincipe (cfr. foto 2): water wordt in het onderste deel (A) door het gasvuur opgewarmd en naar boven gestuwd, door het compartiment met losse koffie (B) om uiteindelijk in het bovenste - koffiekan - gedeelte (C) te eindigen. Nu is je espresso drinkklaar. Efficiënt is dit Italiaans koffiezetje zeker. Bovendien is dit ook een tijdloze manier om elegant koffie te slurpen in eigen huis - en door zijn gebruiksvriendelijkheid - ook op ieder moment van de dag. Een overzicht van de Bialetti basismodellen...

De Moka Express, symbool van de Italian brand, verdeelt de hitte op een manier waardoor het aroma ten volste naar boven komt. Deze serie kies je uit in verschillende maten: voor 1, 3, 6, 9 of 12 geserveerde koppen koffie en wordt bij de Italianen ook vaak macchinetta of caffettiera genoemd.

Mokacrém. Dit is de enige stove-top koffiemaker dat een zacht crèmeus wolklaagje op je espresso neerlegt. Met een doorzichtig dekseltje houd je de consistentie van het schuim in de gaten. Voor 3 of 4 tassen koffie.

Voor een geraffineerde koffiesmaak en chic imago kies je best voor de RVS Espresso koffiepot. Gemaakt uit hoog kwalitatief 18/10 roestvrij staal en hittebestendige grepen, maak je van je pauze een bijzonder koffiemoment. Verkrijgbaar in formaten van 4 of 6 kopjes.

Voor dat perfect, Italiaans schuimlaagje op je espresso vind je met de Brikka een toegankelijke manier. Met behulp van een gepatenteerde klep dat de correcte hoeveelheid druk reguleert, geniet jij van een extra rijke warme drank.

Easy caffe is waar traditie en technologie elkaar tegemoetkomen. Dit is meteen ook de meest moderne interpretatie van de Bialetti koffiemaker. Deze maakt namelijk gebruik van een handige elektrische basis met ingebouwd warmtesysteem. De plug-in technologie stelt je in staat overal in 5 minuten koffie te maken. Daarbij blijft die nog eens 20 minuten warm. Goed voor 6 kopjes!

Echte koffielovers genieten graag van meer dan één klein kopje. Hier komt de French Press aan bod: Met een 18/10 roestrvrij stalen en 1-liter glazen cilinder, maak je authentieke koffie klaar. L’omino ontbreekt hier uiteraard ook niet. Je serveert hier 8 koppen koffie mee. Daarbij zijn al deze Bialetti’s stuk voor stuk mooie objecten, die op je vuur of op een gedekte tafel simpelweg schoon staan.

Meer nieuwigheden:
BIALETTI
koffiemakers
koffiekannen
Gepubliceerd op : 1 januari 2013 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (7079)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (7079) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table
MAAK UW KEUZE IN TABLE :