nieuws

Dossier: Koken met kinderen : Koken met kinderen: Het gerecht

Koken met kinderen: Het gerecht

Fabuleuze keukensnufjes voor je hartendief. Alles aan de kant, ingrediënten op tafel, koksmuts op en we zijn vertrokken voor een heerlijk momentje koken.


Koken met kinderen: Het gerecht


  Mon premier Opinel
Je eerste Opinel is toch wel iets om te vieren. Het is een waardevol geschenk omdat je nu zelfstandig genoeg geacht wordt om avonturen op je eentje aan te vatten. Dat kunnen episodes zijn die je op kamp, tijdens een picknick of buiten, met vrienden in de natuur beleeft. Maar evengoed kan het hier gaan om een startfase in de keuken. Je hebt aanleg om mooie, lekkere maaltijden te prepareren? Je zit vol passie en ideeën? Dan kan een Opinel mes je begeleiden op tocht.

Vanaf 7 jaar is het ideaal om van deze Opinel een vaste gezel te maken voor je kinderen. Het is een veilig plooimes, met afgeronde top. Robuust en duurzaam, dat merk je meteen. Daarbij kies je deze mon premier Opinel in een fris groen, lovely roze, fel oranje, naturel en zo veel meer. Je eerste Opinel; een herinnering om van te houden...

001700 - Opinel <  € 11,90   waar te koop
  Fabuleus, die kleurrijke collectie Rosti Mepal
De foto hierboven barst van het optimisme! Wat zien we? Twee keukentools waar je kroost snel en efficiënt mee te werk gaat, namelijk de melamine spatels, oftewel lepels én een handig vergiet dat gebaseerd is op de succesrijke Margrethe beslagkom.

Hoogwaardig melamine typeert de duurzame collectie van Rosti Mepal. Daarbij zijn vergiet en keukengerei ultra licht, maar stevig aan de basis. Ideaal voor de kinderen: zwoegen met zwaar materiaal is maar niks!

De kleurvolle lepels zijn enorm hittebestendig, vertonen geen scherpe randen. Op die manier kan je zoon of dochter probleemloos in de anti-aanbaklaagpannen te werk. Eigentijds, jong design doet wonderen op het humeur!

Giet je antipasti, asperges en patatjes af met dit leuk vergiet en verzorg een lekkere maaltijd voor je liefste vrienden!

102450017100 - Rosti Mepal <  € 6,99   waar te koop
  Funfactor Limoen! Kruiden hakken, mengen, pletten met Eva Solo
Kruiden in een zuiders gerecht zijn van levensbelang, net zoals bij de oosterse keuken. Zelfs wij zouden wel eens durven klagen als er te weinig peper, koriander of look in ons bord verstopt zit... Neem daarvoor een goede vijzel vast, waar je steeds verse kruiden in fijn maalt, je gerechten van extra spice voorziet.

Je kan vast denken dat dit product eerder voor mama geschikt is. Maar laat ons zeggen dat het aangeraden is de kinderen zo snel mogelijk met degelijk materiaal te laten werken. Zo zien zijn daar ook de waarde van in. Een waardevolle vijzel met stamper is iets waar je zorg van leert dragen. Net zoals bij deze versie van Eva Solo. Hij kleurt de kamer op! In lime-wit decor, vervaardigd uit porselein en een siliconen basis, heb je hier een winnend exemplaar vast! Pili-pili, pijnboompitten, dragon... verdwijnen hier als sneeuw voor de zon en worden - dankzij het keukentalent van zoon en dochter - een pittige decoratie op je bord.

117208 - Eva Solo <  € 39,99   waar te koop
  Praktische mengkom / weegschaal voor jong en oud. Domo
Bij het preparen van een uitgebreid feestmaal kan je vaak niet zonder een goede weegschaal. Houden de kinderen van kookmiddagen, steken ze een handje toe of klaren ze het al op hun eentje? Dan is deze elektrische keukenweegschaal vast een interessante tip! Want naast weegschaal, is dit simpelweg een mengschaal, die je uitschuift na het wegen en verder mee aan de slag gaat. Maak je zweedse gehaktballen? Weeg dan eerst de hoeveelheid vlees, daarna weeg je er apart het paneermeel en de kruiden aan toe! Alles in één, deze ingebouwde weegschaalkom... Slim gezien, van Domo.

Het fris groen-witte toestel doet ons al mijmeren naar de lente! Het maximumgewicht bedraagt 5 kg, heeft een inhoud van 2 liter. Je kinderen lezen duidelijk - tot op 1g - nauwkeurig af hoeveel de inhoud reeds weegt. Na gebruik schakelt dit flitsend exemplaar automatisch af.

DO9094W - Domo <  € 39,99   waar te koop
  De Sheriff Duck maakt vele gezichten blij! Berghoff, voor de mini chef-koks
Met het aanstormende talent van zoveel jonge chef-koks (gedemonstreerd waaronder in het tv programma Junior Masterchef) neemt Berghoff bewust deel aan dit verhaal. Zij ontwikkelden speciaal voor de mini chefs onder ons een volwaardige pannenreeks, compleet voorzien van kwaliteitsvol kookmateriaal, koksmuts, schort en andere toebehoren. Typerend wordt de mascotte op elk item: de Sheriff Duck! Speels en leuk gaan de toegewijde jonge kookprinsen en prinsessen aan het werk. Laat de kinderen eens koken voor de ouders. Je zal nog verbaasd zijn wat zij uit hun mouw schudden!

De kids collectie bestaat inmiddels uit pot, pan, placemat, peper- en zoutvat, schort en muts. Het is nu aan jou!

1100975 - Berghoff <  € 79,50   waar te koop
  Je kleinste, die bakt, weegt en mengt met Typhoon
Voor de allerkleinsten onder ons brengt Typhoon een reeks grappige, kindvriendelijke keukenhulpjes om mama en papa bij te staan. Vermomd in bekende dierenvrienden vinden we onder andere Pip de pinguïn, die tikt en takt tot het eten klaar is. Lieve Louis is de nieuwste vriend in huis die je de ingrediënten helpt wegen in zijn mandje uit roestvrij staal. Daarnaast spotten we ook Kevin, de levendige krokodil uit geölied beukenhout, die je bijstaat wanneer je het pastadeeg uitrolt. Je hartedieven gaan te werk met mooi materiaal, iets wat zich uit naar een latere, succesvolle toekomst in de keuken?

Alle items binnen deze collectie Kids Kitchen zijn betrouwbaar materiaal voor die eerste kokservaring. De dierenvrienden staan al klaar!
  Klassevol eten, spelenderwijs leren. Van Villeroy & Boch
Het hoofdgerecht is klaar om aan tafel te brengen. Alles gecheckt? De tafel staat mooi, de servetten liggen klaar, het water en de bloemen in het midden?

Tijd om te genieten. Dat doen we vandaag met het prachtig gedecoreerde servies van Villeroy & Boch. Kwaliteitsvol en duurzaam porselein? Daar zijn we van overtuigd. Maar hier gaat het om de mooie afbeelding, het dromen naar... dat de aandacht steelt. Kinderen leren eten met porselein, maar worden wel verrast door de aanwezigheid van de beertjes, de fantasierijke rand én uiteraard: hun bestek. Want wat Villeroy & Boch ons voorstelt is een uniek geschenk, een prachtige lepel. Kinderen eten ofwel met de vlinder of het vliegtuig. Hoe dan ook belandt het hapje mooi in de mond...

12-6372-2100 - Villeroy & Boch <  € 12,90   waar te koop

Dossier: Koken met kinderen : Koken met kinderen: Het gerecht


Gepubliceerd op : 22 december 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Koken met kinderen

Met de aankomende vakanties krijgen we eindelijk de tijd om uitgebreid te gaan koken, bakken, het huis te vullen met nostalgische geuren, magische decoratie.

Heb je sloebers in huis rondlopen die met plezier een keukenschort aantrekken? Ontdek dan in volgende drie artikels een boel leuke gadgets en must-haves voor een geslaagd diner. Koken met kinderen, dolle fun!Dossier: Koken met kinderenselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7122 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=7122 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table