kookboeken

Een culinaire knuffel van Princess Misia

Je hebt misschien al van haar gehoord? Getalenteerde social media specialist bij Porter Novelli, gepassioneerde koksmuts op bij thuiskomst en ambitieuze fotografe in haar spare time. Marta Majewska - alias Princess Misia - is een vrouw vol met drive. Zij stuwt haar eigen leven vurig voort en daar mocht ik, tijdens een casual lunch op dinsdagmiddag, getuige van zijn...





Met een gedreven geest vertrekt Marta als jongvolwassene vanuit Polen naar Den Haag, Nederland. Verrast door het andere eten, beslist ze op zoek te gaan naar een persoonlijke kookstijl. Dít wordt een mix van haar vader’s hartelijke Poolse keukentroeven en een blend van reis-rond-de-wereld invloeden. Een quesadilla op z’n Marta’s is dan ook het Mexicaanse idee - waar ze vertoefde - verrijkt met Westerse frisheid.

Princess Misia - die mij verwelkomt in een zalig rode, met rendieren versierde kersttrui - is iemand die je met een 1e blik al beter wilt leren kennen. Deze dame heeft véél in haar mars en deelt haar fixed ideeën met zó een gemak aan de wereld. Meermaals claimt ze nachtelijk te dromen van food & recipes. Niet noodzakelijk op zoek naar iets om de honger te stillen. Het zijn dromen gevoed door ontluikend mooie - vaak simpele - gerechten. Leuke anekdote: uitgerekend op diens trouwdag slaagt Marta erin - in witte jurk - meer dan 100 traditionele Poolse dimplings te maken! Haar liefde voor eten - vertaald via Luscious magazine en de Princess Misia blog - zit in het hart, hoofd en de handen...

Opvallend is haar gebruik van gezonde ingrediënten. Zo gaat Marta bij baksessies aan de slag met stevia, amandelmelk, soja margarine... Ook verloren groenten passen goed thuis op haar keukenterrein, een familiaire Poolse trek? Het mag vast en zeker vermeld worden: wij doen er allen goed aan méér gebruik te maken van pastinaak, mierikswortel, rapen, savooikool,... Informeer je eens bij de lokale boer, of vind een voedselgroep die verse seizoensgroenten aan de man brengt.

Je merkt al snel dat nieuwe smaken revelerend werken. Zo prepareerde Marta voor ons deze middag een warme winterkom pastinaaksoep met prei, kool en mierikswortel. Dat zij een creatieve food fantast is, bewijst ze nogmaals door een toevoeging à la minute van een notenmix met rozijntjes, een dash olijfolie. Het zal de smeuïgste soep zijn die ik in lange tijd geproefd heb...

Princess Misia mag je benoemen als een koddig chaotisch persoon die passie met intelligentie combineert. Zij is optimist, in love with taste, soul and colour. Recepten volgt ze niet, maar haalt ze inspiratie van. Voor haar fans noteert ze die wel via haar blog en het Luscious magazine (- te bekijken op Isuu). Je vindt er eerlijke, haalbare recepten: een plan waar ze 4 jaar geleden mee van start is gegaan. Intussen heeft zij een resem volgers en ontvangt ze dagelijks foto's van uitgeprobeerde recepten door fans- een goed gevoel!

Terwijl we nog even nababbelen, maakt Marta dadeltruffels uit het vuistje. Op zoek naar deco materiaal, vindt ze het perfecte doosje, mét kanten lint. In haar daglicht(!) studio maakt ze themabeelden met vintage gevonden en nieuw gekochte catchy items: geïmiteerd sneeuw zet vandaag de setting voor de Christmas truffels, een ideaal smaakbommetje voor je koffiemoment. Ik krijg het doosje mee en ben dolgelukkig. Monkey - haar reeds beroemde kat - zit al te lonken.

http://princessmisia.com/

Gepubliceerd op : 16 december 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (7049)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (7049) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in table

meer nieuws in table
  • Cromargan
    In 1927 introduceert WMF een RVS materiaal onder de term Cromargan dat roestvrij en onbreekbaar is. Dof wordt het materiaal ook niet, waardoor je van een extreme duurzaamheid kan spreken. In 2009 verfijnden zij deze techniek...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MAAK UW KEUZE IN TABLE :