nieuws

Château Baccarat: Vintage silhouet met sensuele eigenschappen

De wereld van Baccarat omschrijf je als een wonderbaarlijke art de vivre. Met hun extraordinaire collectie universele glazen Château Baccarat geniet je van een wijn op zijn beste dag.

De eerste passen van deze luxe naam kunnen reeds teruggevonden worden ten tijde van de Verlichting in Baccarat, de Lorraine streek. Hun imago is te danken aan een continue professionaliteit en een verzekering van Franse elegantie en kwaliteit doorheen de jaren. Het is dankzij hun unieke expertise via technische innovaties én de excentrieke samenwerkingen met elite vakmannen (glasblazers, graveurs) dat Baccarat vandaag is wat het is: een high-end label dat met de looks van een sensueel theater een symbool van het Franse art de vivre genoemd mag worden.

Château Baccarat: verleiding in het glas

Zoals men weet, kan er voor iedere wijnsoort een aangepast glas gevonden worden. Uiteraard zorgt dit onvermijdelijk voor chaos in de kast.
Om een glas te ontwerpen dat alle wijntypes tot zijn recht laat komen én het aroma ten volste prononceert, dáár is Baccarat naar op zoek gegaan. De collectie universele wijn-, champagne- en waterglazen wordt als Château Baccarat gedoopt. Daarbij is dit wijnglas een perfecte kandidaat voor wijnproeverij.

Karakter en vorm: hoe wat waarom

Het glaswerk dat hier aan jou gepresenteerd wordt lijkt bij een eerste proeving al volledig in harmonie te zijn met de smaak van de wijn. Wij deden zelf de test met een Château Baccarat en een standaard rode wijnglas: Het optimale smaakverschil in de eerste was een ongelofelijke ontdekking!

Een rode wijn heeft nood aan omvang om zijn karakter ten volste te uiten. Daarom vind je bij dit Baccarat glas een wijde en diepe basis terug. Draai het glas even rond; de wijn geniet nu van een dankbare verluchting.

Om de smaken en tonen van een witte wijn te appreciëren hebben we minder volume nodig. Het witte wijnglas accentueert hier de complexe eigenschappen van de gekozen wijn.

Wat alle vier de glazen - voor rode wijn, witte wijn, champagnefluit, gobelet - en de decanteerkaraf gemeenschappelijk hebben, is hun silhouette: een trapeziumvorm in de bovenzijde van het glas onthult de ultieme samenkomst van smaken van je drank. Op een hoge voet geplaatst is het glas een elegante show-stopper.

Het design voor Château Baccarat, rust op de principes binnen de wijnbouwtechnishe wetenschap- oftewel oenologie. Je zal merken bij dit bijzondere en prachtig, statig glas, dat waar de wijn in de basis rust en zijn aroma’s laat verluchten, zij bij de dronk naar een nauwere opening wordt geleid. Het is hier dat aroma’s terug samenbundelen en jou de karaktervolste smaak op de papillen bezorgt.

Bruno Quenioux - een legende in de wereld van wijncultivering - heeft met zijn volleerde kennis opgetreden als technisch adviseur voor het tot stand brengen van deze lijn wijnglazen. Daarbij mag Baccarat rekenen op een resem internationale professionele aanhangers. Zo boft onder andere Pierre Gagnaire - 3* Michelin Chef bij restaurant Pierre Gagnaire, Parijs - met Château Baccarat en zegt daar het volgende over: “Drinken uit een uniek glas als dit leidt een onvergetelijk avontuur in. Het is net zoals je een stuk muziek zou beluisteren, binnen de akoestische volmaaktheid van een symfoniezaal.

Genieten van een lekkere wijn met Château Baccarat is een ervaring op zich. Perfect voor een Kerstmis feel-your-best moment! Je kiest deze collectie apart, of in een feestelijk verzorgd assortiment van twee.

Château Baccarat
Rode wijnglas / witte wijnglas / Champagne flûte < € 70
Gobelet < € 45
Karaf < € 290
Kersteditie van 2 rode wijnglazen < € 135
BACCARAT
Gepubliceerd op : 18 november 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (7004)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (7004) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table