nieuws

Dossier: Pour me my tea : Ruiken

Ruiken

Nostalgie is een krachtig gevoel, wekt sentiment en een momentum op.


Ruiken
Vooral geuren bezorgen ons een nostalgische bui: kruiden en fruit in een thee, of het aroma van koffiebonen. Deze elementen leiden ons terug naar reisbestemmingen of naar het zondags oma bezoek met je broers en zussen, een gesprek met een verloren liefde, een lach met je beste vriendin. In dit artikel vind je de "oventjes" van deze geuren: bewaardozen, thee- en koffiemakers.

Thee en koffie drinken we door elkaar, op elk moment van de dag en voor ieder soort gelegenheid. Maar ga eens verder, stap dieper in deze interessante wereld: je zal misschien nog meer ontdekken aan smaken, culturen en ervaringen dan dat je voor mogelijk houdt... Een reeks aan ideetjes voor jouw rustmoment, zie je hier...
  Het Japanse Jia bewaart je home geheimen, bewaart je thee moment
Thee zetten? Graag! Maar de sleutel tot een verse kop komt ook tewege door een optimale bewaring van deze kruiden en gedroogde vruchten. Daarom is er de bewaardoos. Ze zijn er te vinden in ondenkbaar verschillende vormen, kleuren en materialen. Volledig passend bij het thee gebeuren echter, is Jia. De Japanner verstaat het nut en de ambiance rondom dit tasje warmte. Met hun Abundance reeks stellen zij ons een bewaardoos voor: verrassend opgebouwd uit bamboo, porselein en een luchtdicht rubberen onderdeksel. De tinten van de siliconen omranding zijn of turquoise, of zeegroen. Deze bewaardoos laat je vast iedere avond de kast uitgaan...

14512 00220 - Jia <  € 44,95   waar te koop
  Visuele thee ervaring? Menu lanceert de Kettle theepot met porseleinen theelichthoudertje
Scandinavisch design wordt geloofd om zijn functionaliteit die in een strak gepresenteerd kader tot een design object gestuwd wordt. Ken je deze Kettle theepot van Menu al? Er schuilt een leuk thee-eitje aan een siliconen touw in, dat je na het trekken van je verse thee gemakkelijk naar boven trekt. Leuk item, want de glazen theekan kan je nu ook verwarmen met een onderstaand theelichtje. Welk imago creëert dit object hier nu door? Bij een tweede zicht merk je de geslaagde mix aan modern Scandinavië met een toets aan Asiatische zen filosofie op.

4545129 - Menu <  € 69,50   waar te koop
  Kimono uit de kast en schenken maar!
Het ludieke siliconen vogeltje werkt meteen als een show-stopper op deze leuke vierkanten theepot. Neem je het vogeltje op, ontdek je dat deze Tea Cube over een RVS theefilter beschikt en tot vier koppen verse thee kan schenken. Bovendien past dit groovy keramisch theevierkantje ook goed met de hittebestendige onderleggertjes van Make My Day. Innovatief en fris ogend in de combinaties wit-limoen en zwart-rood. Deze theepot past bovendien goed in de oosterse sfeer en is voor de kinderen ook een leuk gadget voor het theemoment. Deze Make my Day nam ook deel aan de Home & Deco Trophy 2012.
  Time for tea, you and me!
Thee is een hot item en zal dat ook blijven, want van thee geniet een mens mentaal én fysiek. Gezond voor geest en lichaam, maar ook ideaal om een rust moment in je drukke schema in te lassen.

Thee is ook de drank waar we nog veel kunnen bijleren inzake presentatie, het serveren en het effectieve brouwen van de gedroogde kruiden. Rosti Mepal stapt mee in het verhaal en presenteert trots een nieuw serveerconcept: T-time. Het is een serie aan apart te verkrijgen squares oftewel, lage en hoge kubussen die ontworpen zijn om alle thee-toebehoren proper in uit te stallen. Ideaal voor het bureel, een ontmoetingsplaats of events allerhande stel je zelf het assortiment T-time samen. Suikertjes, melk, koekjes en ondertasjes? Iedereen maakt van de trendy squares een heus succes! Ontdek ze in zwart, wit en violet. Of, in mijn favoriet, groen limoen!

10 68360 30613 - Rosti Mepal <  € 39,99   waar te koop
  Terug naar de basis, met de prachtige fluitketels van Le Creuset
Het doet ons denken aan vervlogen tijden, het nostalgische icoon object op de stoof. Een ketel die fluit, precies als in de films. Maar een fluitketel hoeft helemaal niet ouderwets te zijn.

Bovendien is het een nog veelvuldig gebruikt idee. Nog meer, de ketels van Le Creuset vind je in gekke jonge, maar ook in tijdloos afgewerkte kleuren en edities. Deze Demi lijn oogt met nieuwe inox look modern op alle warmtebronnen. Zelfs op inductie kookt u het theewater op.

Met een breed deksel en een isolerend inklapbaar handvat lift je Le Creuset zich op tot een puur praktisch en gebruiksvriendelijke tool. Zijn sterkte vind je dan weer terug in de geëmailleerde stalen binnen- en buitenkant. Een theemoment is trouwens nooit zo op te slaan in je herinneringen als díe gezet met de fluitketel. Fwiiiiiiiiiiiii -u -t!

Demi Fluitketel 1,10L Inox - Le Creuset <  € 99,-   waar te koop
  Met je neus in de boeken en een Studio in de hand
Het studentenleven - tijdens den blok - is zwáár. Je hoof zit vol info? Neem dan een verdiende pauze met een ontspannende thee. Ontworpen voor studenten en jonge starters in het samenwonen, is deze Berghoff theepot betaalbaar én duurzaam. Zijn look? In hittebestendig glas en voorzien van een super praktische metalen infusor, is deze eye-catcher echt passe partout. Geen zin in afwassen? Je stopt hem zó in de vaatwas. Daarbij begin je met de Studio theepot aan je eerste serieus én tijdloos collectiestuk.

1107038 - Berghoff <  € 66,50   waar te koop
  Chemex: een museumwaardige koffiezet
Als we het mogen hebben over een uniek ontwerp, dan komt deze Chemex koffiebrouwer vast en zeker in aanmerking. Wetenschappelijk gesofisticeerd, maar toch ó zo clean clean.

In dit artikel besteden wij toch ook nog aandacht aan de gouden drank dat koffie is, want deze Chemex is uiterst bijzonder in zijn combinatie van vervaardiging met de vluchtige techniek om een smaakvolle kop koffie te schenken. Zijn elegantie en diversiteit wordt ten toon gespreid in zijn zandlopervorm en in de mogelijkheid iced coffee te maken.

De handgeblazen serie wordt in de lenden van de fles toegesnoerd met een leren band, waardoor je hete koffie ook serveren kan. De specifieke filters verzorgen je razendsnel een smaakvolle kop genot in de ochtend. Maar heb je toevallig koffie over in de kan? Na een nacht in de koelkast verwarm je Chemex opnieuw op!

De origine van deze koffiemaker vind je in Massachussets - het jaar 1941- waar ene Dr. Peter Schlumbohm PhD in familieverband van het Chemex hitte resistent glas een succesverhaal maakt. Nu bewonder je het design ook in het MOMA, NY.

CHEMEX < € 40,90
Inhoud: 1 liter

Dossier: Pour me my tea : Ruiken


Gepubliceerd op : 13 oktober 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Pour me my tea

Schenk maar uit!
Je bevindt je in een nieuwe stad. Kopenhagen, Utrecht, New York, Bellegem. Sta stil en kijk maar eens rond. Nooit heel ver, altijd dichtbij: de kans op een warme kop thee en koffie, de kans op een rust moment.Dossier: Pour me my tea


De huidige koffie- en theecultuur is immens vandaag. Het aanbod aan koffiehuizen zijn een aantal jaar geleden uit de lucht gesprongen, letterlijk. Overgevlogen uit de bezige-bij-maatschappij van Amerika, nuttigen wij vandaag de dag méér koffie en thee dan ooit tevoren. Maar of ons kopje steeds gevuld is met pure kwaliteit is een andere vraag...

Toegegeven, koffie is makkelijk bereikbaarder. Dat wordt toch zo verondersteld, niet? Koffie past namelijk beter in het drukke dagschema: Hup, vlug een Starbucks hier en filterkoffie in de thermos voor het werk. Thee daarentegen heeft nog steeds die slow feeling; iets voor dames in de namiddag. Graag met een pateetje. Niets is minder waar! In dit koffie- en theedossier probeer ik u duidelijk te maken dat thee en koffie op gelijke voet mogen staan en qua fabricage en bereiding eenzelfde zorg nodig hebben.

Het koffie- en theedossier komt gedurende de maand oktober in de kijker en brengt je vooreerst een special over de huidige hype, die in onze dichte omgeving tot uiting is gekomen in het vernieuwde en machtig Viva Sara Kaffée in Kortrijk. Hierna gaan we samen op zoek naar de vijf zintuigen. We gaan bijgevolg horen, zien, ruiken, proeven en voelen wát thee en koffie nu betekenen, hoe je ze in het dagelijkse leven implementeert en welke tools en apparaten je hiervoor graag gebruikt. Met een afsluitend On the go artikel neem ik je mee op de baan...

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6904 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6904 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table