nieuws

Dossier: Pour me my tea : Zien

Zien

Het oog wil ook wat. Functionaliteit en de look van huishoudapparaten nemen wij in 2012 even serieus. Daarom geven wij je in dit artikel mee wat er vandaag al present is aan kwaliteitsvolle designer (inbouw)apparaten. We willen allen op haast professionele manier talloze koffievarianten en verse thee kunnen zetten. Wel, binnenkort maak ook jíj een caramel macchiato van het huis.


Zien
Het zintuig zien refereert naar hoe melkschuim prachtig over een espressoshot gelaagd wordt, hoe een warme theetas dampend haar aroma lost en naar hoeveel persoonlijke instellingen het bezit. Maar Zien staat ook in voor de appreciatië van wat designers met een object doen en daar vervolgens ook meerwaarde aan geven. Een verzameling van reeds te verkrijgen ontwerpen:

Krups brengt je voor de aankomende koude winter zijn Barista. Verbazen doet deze Full Automatic Espresso met zijn auto capuccionofunctie en zijn mogelijke selectie van tot wel 8 personaliseerbare menu’s. Op het digitale kleurenscherm maak je de keuze tussen sterkte, grootte en malingsgraad van de koffie: Barista presteert kopje na kopje, en dat met een nazinderend resultaat. Handig, is de reiniging van het stoompijpje: dat gebeurt namelijk automatisch! In een zwart geborstelde metalen look, past je professionele Barista zó in iedere keuken.

EA9000 - Krups <  € 1499,99   waar te koop
Prima Donna sleept met zijn royale capaciteiten al onmiddellijk een Red Dot award in de wacht. Verbazen doet deze espresso immers met zijn compacte vorm, een aantrekkelijke body en tal van auto functies waar de koffie die-hards verzot zullen op zijn. Zo bedien je jezelf in luttele seconden van een schuimende cappuccino en hoef je nooit meer omslachtig je melk op te schuimen; dat doet deze Donna voor jou. Proef je liever bonen of gemalen koffie? De'Longhi maakt beide opties mogelijk! Daarbij slaat een geheugenfunctie je persoonlijke voorkeur inzake smaak en sterkte op...

ECAM26.455.M - De'Longhi <  € 1349,99   waar te koop
Intelia brengt voor Philips Saeco interessante eigenschappen met zich mee. Zo stapt deze volautomatische espressomachine mee in het digitale tijdperk: met een geavanceerd menu kies je zelf de gewenste sterkte, temperatuur en hoeveelheid van je kopje koffie. Een extra touch? Dan komt het One Touch melkverwamingssysteem super van pas. Want deze Intelia heeft als troef met één druk op de knop, smaakvolle latte macchiato’s te fabriceren.
Een RVS afwerking straalt een avant-garde sfeer uit en helpt mee aan Intelia’s extra duurzame capaciteiten. En of dit nog niet genoeg is, mag Philips trots melden dat zij met dit toestel het certificaat van het Centro Studi Assaggiatori verdiend hebben: qua smaak en kwaliteit spreek je hier dus van een rasechte italiaanse koffie.

HD8754/11 - Saeco <  € 919,99   waar te koop
Filtrino zet geen kopje koffie voor je klaar, maar past bij dit dossier perfect in het plaatje - als thee apparaat. Bosch gaat een vernieuwende tour op en lanceert met zijn Filtrino een waterkoker én waterfiltersysteem ineen. Het toestel ziet er in zwart-wit combinatie fris en tijdloos uit. Hoe bedien je de Filtrino? Met een druk op de knop warmt deze snelle jongen in een mum van tijd het water op tot de gewenste temperatuur. Zijn dubbele taak vervult hij door de geïntegreerde Brita Maxtrafilter: deze filtert en zuivert het water. Je glas, beker of kopje thee is zó gemaakt. Genieten maar!
Tip: water voor witte thee: 70°C, fruit-, kruiden- en zwarte thee: kokend water, groene thee: 80°C

THD2021 - Bosch <  € 99,99   waar te koop
Ben jij iemand die elke morgen van een volwaardig ontbijt geniet maar daar niet té veel tijd aan verliest? Dan vertel ik je graag over het samenwerkinsproject Compact 4 All van Princess met interieurontwerper Jan des Bouvrie. Een uniek en jong ontwerp is dit: in vier stapelbare kubusjes huizen vier aparte breakfast-musts. Een koffiezet levert je bij het lezen van de krant 2 kopjes op. Liever wat gemberthee? Schakel dan snel de snoerloze waterkoker aan. De twee andere kubussen - cituspers en broodrooster - zijn toegevoegde waarden voor deze ontbijtkubus. Ideaal voor onder de kerstboom, want deze Princess innovatie is Compact 4 All!

234000 - Princess <  € 33,99   waar te koop
Inbouwtoestellen zijn bij het ontwerpen van keukens erg belangrijk geworden. Ze zorgen voor een overzichtelijk en strak geheel, bieden je extra comfort en verminderen de hoeveelheid aan keukenhulpjes en apparaten die je op het aanrecht staan hebt. De KMT 9145 PT, hieronder afgebeeld, is een volledig automatische koffiemachine dat met een compacte afmeting je decor vervolledigt. Afgewerkt met Pro Touch, maak je het inox niet vuil met vette vingers. Cappuccino’s en latte macchiato’s serveer je bij de vleet, want het elektronisch full touch controlemenu maakt het je zó makkelijk. Zelfs de dichtheid van het melkschuim stel je in! Een échte koffiedrinker, wordt je met deze Bauknecht.

KMT 9145 PT - Bauknecht <  € 1799,-   waar te koop
Nespresso is koffie drinken in stijl. Het is een barista ervaring in eigen huis, waarbij er van materiaal over design tot capsule rekening gehouden wordt mét die stijl, mét klassekoffie. Magimix leverde binnen deze criteria de Maestria af: een espressomachine - tevens verkrijgbaar in hippe felle kleuren - in ‘60 outfit waar je zowel een lungo koffie als een cappuccino mee drinkt. In totaal stel je vijf verschillende volume’s in, van ultra sterk voor de ochtendstond tot lekker zacht voor een namiddagpauze. Voor melkrecepten gebruik je vaak een groter glas, dus klap je simpelweg het kopjesrooster op en na een druk op de toets maakt deze Maestria je een smaakvolle verwenkoffie.

M400 MAESTRIA < € 400
MAGIMIX

Dossier: Pour me my tea : Zien


Gepubliceerd op : 9 oktober 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Pour me my tea

Schenk maar uit!
Je bevindt je in een nieuwe stad. Kopenhagen, Utrecht, New York, Bellegem. Sta stil en kijk maar eens rond. Nooit heel ver, altijd dichtbij: de kans op een warme kop thee en koffie, de kans op een rust moment.Dossier: Pour me my tea


De huidige koffie- en theecultuur is immens vandaag. Het aanbod aan koffiehuizen zijn een aantal jaar geleden uit de lucht gesprongen, letterlijk. Overgevlogen uit de bezige-bij-maatschappij van Amerika, nuttigen wij vandaag de dag méér koffie en thee dan ooit tevoren. Maar of ons kopje steeds gevuld is met pure kwaliteit is een andere vraag...

Toegegeven, koffie is makkelijk bereikbaarder. Dat wordt toch zo verondersteld, niet? Koffie past namelijk beter in het drukke dagschema: Hup, vlug een Starbucks hier en filterkoffie in de thermos voor het werk. Thee daarentegen heeft nog steeds die slow feeling; iets voor dames in de namiddag. Graag met een pateetje. Niets is minder waar! In dit koffie- en theedossier probeer ik u duidelijk te maken dat thee en koffie op gelijke voet mogen staan en qua fabricage en bereiding eenzelfde zorg nodig hebben.

Het koffie- en theedossier komt gedurende de maand oktober in de kijker en brengt je vooreerst een special over de huidige hype, die in onze dichte omgeving tot uiting is gekomen in het vernieuwde en machtig Viva Sara Kaffée in Kortrijk. Hierna gaan we samen op zoek naar de vijf zintuigen. We gaan bijgevolg horen, zien, ruiken, proeven en voelen wát thee en koffie nu betekenen, hoe je ze in het dagelijkse leven implementeert en welke tools en apparaten je hiervoor graag gebruikt. Met een afsluitend On the go artikel neem ik je mee op de baan...

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6904 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6904 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro
  • Katalyse
    De binnenwanden van de oven zijn voorzien van een katalytisch email. De vetten worden verbonden met zuurstof en daardoor vernietigd.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9