nieuws

De pastamaker versus de keukenrobot

Pasta maken is mogelijk op verschillende manieren: zo kan je de keukenrobot aanwenden om het pastadeeg te kneden én te versnijden, alles geautomatiseerd met andere woorden, of je kan handmatig met een pastamaker aan de slag. De amateurkok kiest naar believen.


De pastamaker versus de keukenrobot
Pasta maken met de KitchenAid keukenrobot
Pasta maken met de keukenrobot van KitchenAid is kinderspel. Het multifunctionele toestel neemt jou immers al het werk uit handen. Het toestel kneedt jouw pastadeeg en maakt het vervolgens ook mogelijk om pastavellen en spaghettislierten te maken. Met behulp van extra opzetstukken en optionele toebehoren weliswaar, die je nog extra dient aan te kopen.

Zo heeft KitchenAid een viertal extra accessoires beschikbaar: een driedelige pastaset met roller en snijder (KPRA), een raviolimaker (KRAV), een bereidingsset voor holle en buisvormige deegwaren (5KPEXTA) en een droogrek voor pasta (5KPDR). De driedelige set maakt het mogelijk om lasagnevellen te maken met de pastavelroller en deze te versnijden met de twee snijders voor verse tagliatelli en spaghetti. De raviolimaker is dan weer een aanvulling op de hierboven genoemde set, en wordt gebruikt om pastavellen op te vullen met jouw favoriete vulling. Met de bereidingsset voor holle, buisvormige deegwaren kan je maar liefst zes verschillende vormen van pasta maken: spaghetti, bucatini (lange, holle pastaslierten), rigatoni (brede, korte buisvormige pasta met ribbels), fusilli (spiraalvormige pasta) en grote en kleine macaroni.

Pasta maken met de Imperia pastamachine SP150
Met de pastamaker maak je pasta op de meest traditionele manier. Zoals la mama het deed en in de meeste gevallen nog altijd doet. Je haalt er immers je pastadeeg keer en keer door tot je pastavellen bekomt op de door jou gewenste dikte. Die stel je overigens heel gemakkelijk in aan de zijkant van het toestel. Zo zijn er zes verschillende diktes voor twee verschillende soorten pasta te selecteren, namelijk tagliatelli en fettuccine.

Daarnaast zijn er ook heel wat aparte accessoires verkrijgbaar, die het mogelijk maken om een uitgebreidere selectie aan pasta te bereiden, zoals gnocchi's en ravioli. Deze handmatige pastamaker is zeer gemakkelijk in gebruik. Ontdek dit voor jezelf in dit filmpje. Het toestel neemt niet veel ruimte in jouw keukenkasten in en is ook niet zo duur in aankoop.

KITCHENAID (waar te koop)
IMPERIA (waar te koop)

Keukenrobot KITCHENAID (5KSM150PS EWH) < € 629
De Luxe pastarollerset KITCHENAID (5KPRA) < € 125
Raviolimaker KITCHENAID (5KRAV) < € 129
Bereidingsset holle pasta (5KPEXTA) < € 199
IMPERIA iPasta (100) < € 64,90
Meer nieuwigheden:
pastamachines
pasta-accessoires
Gepubliceerd op : 3 september 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6874)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6874) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :