nieuws

Grand Cru bewaart je schatten aan wijnen

Een goede wijn komt pas tot zijn recht als hij onder de ideale omstandigheden bewaard wordt. En dat kan met de GrandCru wijnklimaatkasten van Liebherr, die daarenboven op zeer esthetische wijze in het interieur geïntegreerd kunnen worden en in diverse formaten en afwerkingen verkrijgbaar zijn.

Het idee

Wijn bewaren op kamertemperatuur. Dit is een algemeen gekende aanrader, die meestal zelfs vermeld wordt op het etiket van de fles. Nu, kamertemperatuur is in feite een ambigu begrip, aangezien praktisch ieder Vlaams gezin gebruikmaakt van centrale verwarming en bijgevolg een kamer vaak wordt opgewarmd tot 22°C of meer. Als we vandaag de dag wijn serveren op deze (kamer)temperatuur kan dat alleen maar nefast zijn voor de bewaring van de originele smaken van de wijn. Net om die reden is het interessant te investeren in een wijnbewaarkast die je voorraad aan lekkere rode, witte en andere wijnen optimaal laat rijpen en bewaart.

Liebherr was reeds gekend in de vakhandel om zijn praktische ideeën en modern design, maar breidt nu ook met de wijnbewaarkasten Grand Cru aan een nieuw verhaal. Het is de bedoeling te voldoen aan de eigenschappen van een traditionele wijnkelder met dat verschil dat een constante, exact gewenste, temperatuur kan ingesteld worden en er in een modern jasje een grote reeks aan - verzamelde - flessen uitgestald kan worden.

De invloed van klimaat en temperatuur op een wijn mag met andere woorden niet onderschat worden. Het begint al bij de druif. Hoe de temperaturen schommelen van bij de productie over de opslag (het rijpingsproces) naar de proeverij, het kan de kwaliteit en de smaak van een wijn volledig beïnvloeden. Een wijn is een delicaat verkregen product, dat goed verzorgd moet worden. Want als de wijn te warm krijgt, zal het rijpingsproces versneld worden en zal de alcohol verdampen.

Ook bij de reeks Crand Cru bewaarkasten wordt het belang van een correcte temperatuurselectie hoog in het vaandel gedragen. Een temperatuurstabiliteit kan vrij ingesteld worden tussen +5°C en +20°C. Op volgende manier kan de functie van langdurige bewaar - en rijpingskoelkast uitgebreid worden naar een koelkast met flessen op drinktemperatuur. Dit kan handig zijn voor feestjes, bij proeverijen of bij professioneel horeca gebruik. Een bewaarkast van Liebherr bestaat uit verschillende niveau’s. Maar ongeacht of je de flessen bovenaan of onderaan plaatst, de temperatuur zal altijd dezelfde blijven.

Karakter

Als je een Grand Cru wijnbewaarkast opent, maak je gebruik van een hevelgreep. Een geïntegreerd mechanisme zorgt ervoor dat je de kast keer op keer met de geringste krachtinspanning opent. Deze hevelgreep drukt namelijk de deur iets van de kast af en heft zo het vacuum op.

Met LED verlichting en een getinte isolatieglasdeur wordt de stijl van de bewaarkast onmiddellijk eleganter. Aan een strak design heeft Liebherr ook gedacht. Dit is vooral merkbaar in hun serie ingebouwde wijnbewaarkasten, die harmonieus in je interieur blenden. Gebruik makend van HardLine design aan het exterieur, en verstelbare houten draag - en presentatieplateau’s voor het opbergen van de wijn, presenteert Liebherr een kwalitatief gelijkwaardig gamma aan wijnbewaarkasten in verschillende hoogtes. De stapelruimte varieert van 12 tot 312 flessen.
Niet onbelangrijk is de luchtkwaliteit van een wijnbewaarkast. Circulatiekoeling en een verwisselbare koolfilter houden de toevoer van schone lucht op peil.

WKt 6451 < € 1769
WKt 5552 < € 1799
WKt 5551 < € 1599
WKes 4552 < € 2399
WKt 4552 < € 1699
WKt 4551 < € 1499
WKUes 1753 < € 1539
WKes 653 < € 1399
WKEes 553 < € 1299
Gepubliceerd op : 24 augustus 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (6852)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (6852) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro