kookboeken

De échte Italiaanse zomer op je bord

Isabella Cozzi brengt met Isabella’s Italiaanse Zomer het ultieme eerbetoon aan haar geliefde familiekeuken. Het kookboek bulkt van de verfrissende gerechten die licht verteerbaar zijn en in een handomdraai bereid kunnen worden. La dolce vita op jouw bord ... dankzij Isabella.


De échte Italiaanse zomer op je bord
De Italiaanse keuken is een bron van inspiratie voor velen. Zo ook voor Isabella Cozzi, die reeds aan haar derde Italiaanse kookboek toe is. Na La Cucina di Isabella en Isabella’s Pastabijbel kan dit kookboek een mooie hommage aan de Italiaanse zomer aan de Ligurische en Romeinse kust genoemd worden, vol met typische zomergerechten uit deze regio’s. In dit kookboek geen verwijzingen naar lasagne of osso bucco, enkel op en top Italiaanse gerechten die allemaal gekenmerkt worden door hun pure smaken.

Het kookboek is logischerwijze opgedeeld in een aantal hoofdstukken, die het Italiaanse eetpatroon tijdens de zomer weerspiegelen. Zo leidt de drukkende hitte ertoe dat Italianen gedurende de dag vooral hun toevlucht zoeken in verfrissende en licht verteerbare gerechten. Hun frisse slaatjes (Le Insalate) en zomerse starters (Gli Antipasti), of de zogenaamde antipasti, zijn ideaal voor een heerlijke lunch in de zon.

Een hongergevoel in de late namiddag werk je vervolgens moeiteloos weg met zomers getinte vieruurtjes (La Merenda). Het meest voor de hand liggende vieruurtje in Italië is inderdaad de overheerlijke gelato, maar ook de frullati’s - shakes - hebben hun weg naar de Italiaanse harten veroverd. Snak je echter naar iets hartigs, dan zal een stuk focaccia de grommende buik zeker weten te sussen. En die heerlijke gerechten op basis van pizzadeeg … die zijn bovendien ook perfect voor het aperitief (Aperitivo e Stuzzichini).

Vooral in combinatie met de verkoelende aperitiefdrankjes die in dit kookboek in de picture geplaatst worden, zoals rum met perensap of prosecco met limoen. Wanneer tenslotte de avondzon aan hitte heeft ingeboet, wordt het vuur van de barbecues (La Grigliata) aangestookt. Lamsribbetjes in combinatie met gekonfijte aubergines of gemarineerde broccoli in citroen met een papillot van goudbrasem, dankzij het rubriekje met bijgerechten (I Contorni) is elk grillgerecht geslaagd. Afsluiten doen we tenslotte met een lekker dessert (I Dolci),zoals een limoncellocrème of fruitsalade met rode wijn.

Net als in Isabella's Pastabijbel zijn de recepten bovendien vergezeld van een originele wijntip van Patrizio De Luca, goede vriend en vaste wijnleverancier van Isabella.

Isabella's Italiaanse Zomer, ISBN 9789089312174, Borgerhoff & Lamberigts < € 24,95

Gepubliceerd op : 11 augustus 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6825)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6825) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :