recepten

Recept: Varkenshaas met pistachepesto

Een varkenshaasje op de barbecue is gegarandeerd een voltreffer. Dit pittige 'varkenshaasje met pistachepesto' uit het kookboek 'Barbecue & Plancha' van Stéphane Reynaud is één van onze zomerfavorieten, die zeer vaak op het grillrooster terecht zal komen.


Recept: Varkenshaas met pistachepesto
Benodigdheden:

 • 3 varkenshaasjes
 • zout en peper
 • 1 bosje basilicum
 • 3 tenen knoflook
 • 100 g goede kwaliteit parmezaan
 • 1 sneetje oudbakken boerenbrood
 • 100 g gepelde pistachenoten
 • 2 dl olijfolie
 • keukengaren
Bereiding:

Leg het keukengaren in gezouten water. Pluk voor de pesto de basilicumblaadjes van de takjes. Pel de knoflook en snijd de kaas in blokjes. Verkruimel het brood fijn. Maal alle ingrediënten in een blender door elkaar tot een grove pesto. Snijd de varkenshaasjes voorzichtig over de lengte in, open ze als een boek en leg ze plat neer. Bestrooi ze met peper en zout, vul ze met de pistachepesto, rol ze om de vulling heen dicht en bind ze op met keukengaren. Rooster de varkenshaasjes twintig minuten boven smeulend houtskool en keer ze regelmatig om.

Aanbevolen wijn: chianti al mori.

Meer nieuwigheden:
barbecuebenodigdheden
Gepubliceerd op : 1 augustus 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6791)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6791) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen
 • Pocheren
  Pocheren is het garen van een ingrediënt in een vloeistof die net niet kookt(90°C). Door deze lage temperatuur stollen de eiwitten van het product niet waardoor het mals en sappig blijft.
  De meest eenvoudige methode is de...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :