kookboeken

BBQ de luxe, met dank aan Stéphane Reynaud

Staat er een zomerse barbecue op de planning? Dan kan je natuurlijk altijd wel een kant-en-klaar vleespakket bij de beenhouwer oppikken, inclusief marinades en kruiden, maar niets weerhoudt je ervan om zelf jouw spiesjes en hamburgers te fabriceren. En daarbij komt het kookboek ‘Barbecue & Plancha’ van Stéphane Reynaud bijzonder goed van pas.


BBQ de luxe, met dank aan Stéphane Reynaud
Worstjes, brochettes en biefstuk. Het zijn stuk voor stuk barbecueklassiekers, die je de ganse zomer bij vrienden en familie op de barbecue zult aantreffen. En - al lijkt het er op dit moment niet bepaald het juiste weer voor - na een tijdje begint dat typische afhaalvlees wat eentonig te worden. Dankzij het kookboek ‘Barbecue & Plancha’ van Stéphane Reynaud slaag jij er echter perfect in om een originele en creatieve noot aan het barbecuegebeuren toe te voegen. Zodat jouw vrienden keer op keer blijven terugkeren voor meer.

Stéphane Reynaud is de kleinzoon van een slager, een bekende chefkok en een geroutineerd kookboekenauteur. In België is hij nog niet zo bekend, maar daar komt met dit kookboek misschien wel verandering in. Zijn smakelijke varianten op de doorsnee worstjes, brochettes, koteletten en ribstukken zijn werkelijk meesterlijk en zorgen voor een extra dimensie, die elke grillliefhebber zeker weet te waarderen.

In dit kookboek worden zo’n 150 gerechten gebundeld en onderverdeeld in zeven verschillende hoofdstukken. In het allereerste hoofdstuk komen talloze varianten op brochettes aan bod, gaande van rundvlees met vijgen op een stokje tot kalfszwezerikbrochettes, zeeduivel en chorizospiesjes en pittige yakitori’s met vis of vlees. Daarna wordt een volledig hoofdstuk aan homemade worstjes besteed om vervolgens enkele pagina’s later over te stappen op filets en gebraad. Varkenshaas met pistachepesto, tournedos van eendenborst met courgette of een sandwich van eendenborstfilet, de gerechten zijn er op foto niet enkel verdienstelijk uit, geloof ons, ook de smaakpapillen voelen zich verwend door al dat lekkers.

Daarop volgt nog een hoofdstuk over hamburgers of andere fastfoodgerechten voor op de barbecue, ribstuk en koteletten, barbecue XXL, vis en zeevruchten met een bijzondere vermelding voor mosselen & co en lekkere bijgerechten, een hoofdstuk dat de moeite meer dan waard is. Al te vaak wordt op een barbecue louter veel aandacht aan het vlees besteed, en valt er niet meer dan een stuk stokbrood of een kom sla te scoren als bijgerecht. Jammer, want met gepofte aardappelen en een bijhorend sausje zoals een dragoncrème of een papillote met een ratatouille van groentjes zet je echt de puntjes op de i.

Daarnaast kan je in dit barbecueboek bovendien zeer handige tips meepikken. Een voorproefje hiervan kan je hier nalezen.
Barbecue & Plancha, ISBN 9789089312839, Borgerhoff & Lamberigts < € 24,95

Gepubliceerd op : 29 juli 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6790)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6790) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :