tips

Buiten eten en koken : Vijf tips voor een geslaagde picknick

Vijf tips voor een geslaagde picknick

Een zomerse dag is de perfecte gelegenheid om te picknicken. Hou met de volgende vijf tips rekening en jouw picknick is altijd geslaagd.


Vijf tips voor een geslaagde picknick
Tip één - Geen picknick zonder een echte picknickmand. Is een picknickmand echt een noodzaak wanneer je gaat picknicken? Niet echt. Want je kan natuurlijk alles ook gewoon in boodschappentassen of rekjes in de auto inladen of in de fietszakken stoppen. Maar een groot deel van de charme van de picknick is toch afhankelijk van een goed gevulde picknickmand. Er worden bovendien heel wat picknickmanden verkocht, waarin het allerbelangrijkste gerief - borden, bestek en bekers - reeds zit voorverpakt. Best handig, maar misschien niet altijd gemakkelijk te vervoeren. Daarnaast zijn er ook speciale rugzakken voor picknicks. Ideaal voor een wandeltocht of fietstocht.

Tip twee - Zorg te allen tijde voor een picknickkleed. Een echte picknickplaid is meestal voorzien van een waterdichte laag aan de onderkant. Natuurlijk kan je ook een gewoon deken meenemen en eventueel vuilniszakken of plasticfolie voorzien, die je in geval van een natte ondergrond, onder het kleed kunt leggen.

Tip drie - Voorzie functionele accessoires. In principe heb je voor een picknick net dezelfde tafelaccessoires nodig als op jouw terrastafel. Wie liever geen porseleinen servies met zich meesleept, kiest het best voor borden uit stevige kunststof. Die zijn licht van gewicht, maar toch stukken steviger dan exemplaren uit karton. Let op voor plastic wegwerpbestek, want dat is zeer fragiel. Zorg ook voor stevige bekers uit kunststof. Andere mogelijke benodigdheden zijn: servetten, zout en peper in goed afsluitbare strooiers, een snijplank en mes wanneer je nog brood wenst te versnijden en een flesopener en kurkentrekker.

Tip vier - Let op een adequate verpakking van alle levensmiddelen. Alles wat kan bederven, berg je het best op in een koelbox of koeltas. Verpak de verschillende producten in aparte bakjes of aluminiumfolie en stapel ze in de tas of box. Vervoer sauzen wel altijd apart. Dressings en vinaigrettes kan je het best in glazen potje met een schroefdeksel verpakken, dan kan je ze ter plekke nog eens goed schudden voor gebruik.

Tip vijf - Voorzie gerechten die vooraf klaargemaakt kunnen worden. Bedenk gerechten die je ruim van tevoren kan bereiden, die een tijdlang goed blijven en gemakkelijk te eten zijn. Zoals allerhande rijstsalades of pastasalades, focaccia, voorverpakte wraps en muffins.

Met dank aan ‘Buiten Eten’ van Karakter Uitgevers.

Buiten eten en koken : Vijf tips voor een geslaagde picknick


Gepubliceerd op : 27 juni 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Buiten eten en koken

Of we nu in de tuin met de barbecue aan de slag gaan of liever een rustig plekje in een veld opzoeken, in de zomer trekken we allemaal naar buiten. Om die reden verzamelden wij hier de allerleukste barbecuetoestellen, picknickaccessoires en tafelitems voor outdoor plezier.Buiten eten en kokenselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6741 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6741 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :