kookboeken

Zomerse gerechten voor de tuintafel

Gezellig buiten in de tuin van een zomerse maaltijd of bbq genieten, wachten we daar niet allemaal al een eeuwigheid op? Wij althans wel, want zodra wij de cover van het kookboek ‘Buiten ETEN’ in de gaten kregen, waren we meteen in de opperbeste zomerse stemming. Nu enkel nog wachten op de zon ... .


Zomerse gerechten voor de tuintafel
Met de zomer in aantocht lonkt het buitenleven en verlangen de smaakpapillen naar zomerse smaken, zoals zongerijpte tomaten, sprankelende fruitcocktails en gegrilde vleesgerechten met barbecuekruiden. Het kookboek ‘Buiten ETEN’ inspireert je dan ook ongetwijfeld met de meest heerlijke zomerse gerechten voor jouw tuinfeest, barbecue of picknick in de zon.

Het kookboek is ook op die manier onderverdeeld in vier verschillende hoofdstukken: ‘Eindelijk zomer’, ‘Tuinfeesten’, ‘Picknick’ en ‘Barbecueën’. In het eerste hoofdstuk vinden we een bont allegaartje van gerechten terug die ontegensprekelijk de zomer vertegenwoordigen: een ‘basilicumsoepje met croutons en Parmezaanse kaas’ en een ‘tomatentaart met aardbeien en mozzarella’.

In het volgende hoofdstuk staat het zomers buffet centraal. Wil jij samen met je gasten van een heerlijke middag of avond genieten, zonder te veel tijd in de keuken door te brengen, dan zijn deze gerechten jou op het lijf geschreven. Ze kunnen namelijk allemaal vooraf klaargemaakt worden en op de buffettafel gepresenteerd worden zodra de eerste gasten gearriveerd zijn. Onze favoriet? De lekkere smeersels die op geroosterde sneetjes brood gesmeerd kunnen worden, zoals een ‘paprikacrème met tomaat’ of ‘zalmtartaar’.

De leuke picknickideetjes zorgen er dan weer voor dat je voortaan een goed gevulde picknickmand op al jouw uitjes kunt meenemen. Opnieuw legt de auteur hier de nadruk op gemakkelijke gerechten die ruim van tevoren bereid kunnen worden én die gemakkelijk te eten zijn zonder de nabijheid van een comfortabel gedekte tafel. Zoals ‘focaccia met olijven’, ‘muffins met perzik en amandelen’ en ‘bladerdeegjes met tonijn’. De muntlimonade en ijsthee zorgen vervolgens voor de nodige verkoeling.

Maar ook barbecuegerechten zijn altijd welkom. In het begin van het barbecueseizoen zijn we immers nog allemaal tevreden te stellen met een gewone braadworst, gevolgd door een entrecôte met een gepofte aardappel en wat sla, maar na een tijdje komt de sleur er in. En dan willen we wel wat meer variatie. In het laatste hoofdstuk vinden we voldoende inspiratie voor vis en vlees, zoals de overheerlijke ‘kalfsrolletjes met tomatensalsa’ maar er komen ook zeker voldoende bijgerechten aan bod. Zo zijn er recepten voor verscheidene dipsauzen voorzien die je bij de gepofte aardappelen (auberginedip, roquefortdip, … ) kunt aanbieden.

Verlang je naar de zomer op je bord, haal dan 'Buiten Eten' in huis.

Buiten Eten, ISBN 978 90 6112 920 2, Libridis < € 22,95

Gepubliceerd op : 29 mei 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6716)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6716) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :