recepten

Recept: Kalfsrolletjes met tomatensalsa

Met deze 'kalfsrolletjes met tomatensalsa' gooi je hoge ogen op elke barbecuesessie. Dit recept komt uit het kookboek 'Buiten Eten' vol heerlijke recepten die de allerbeste smaken van de zomer op je bord toveren.


Recept: Kalfsrolletjes met tomatensalsa
Met deze kalfsrolletjes scoor je gegerandeerd tijdens de aperitief of tijdens het hoofdgerecht. In combinatie met een heerlijke tomatensalsa ontketent dit gerecht de meest zomerse smaken in de mond.

Ingrediënten voor vier porties:
 • 4 grote, dunne kalfsschnitzels (van 200 gr per stuk)
 • versgemalen peper
 • 1 teentje knoflook
 • 2 eetl. niet al te scherpe mosterd
 • 1/4 bosje gemengde kruiden
 • 2 eetl. citroensap
 • 5 eetl. olijfolie
Voor de tomatensalsa:
 • 500 gr geurige tomaten
 • 1 rood Spaans pepertje
 • 4 eetl. olijfolie
 • 2 eetl. sherryazijn
 • zout en versgemalen peper
Bereiding:
1. Snijd de kalfsschnitzels in repen van ca. 2 x 10 cm. Leg de repen vlees op een werkvlak en strooi peper hierover. Pel en snipper het teentje knoflook en roer deze om met de mosterd.
2. Spoel de kruiden af en schud ze uit. Haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Roer ze met knoflookmosterd en het citroensap door de olijfolie. Bestrijk de repen vlees met het mengsel en rol ze op.
3. Schuif de kalfsrolletjes aan houten spiesjes en leg ze op een grillschaal. Of bedek ze met folie en zet ze in de koelkast tot je ze gaat grillen.
4. was de tomaten en snijd ze in blokjes. Spoel het Spaanse pepertje af en wrijf het droog. Snijd het in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Snijd het pepertje in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en smoor de blokjes tomaat en de Spaanse peper gedurende acht en tien minuten.
5. Leg de spiesjes op de barbecue en gril ze gedurende twaalf à vijftien minuten. Draai ze herhaaldelijk om. Dien de spiesjes op met tomatensalsa.

Gepubliceerd op : 29 mei 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6712)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6712) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :