nieuws

Rosenthal plaatst servies op piŽdestal

Rosenthal herevalueert met ĎNendooí de hedendaagse tafelcultuur. Overbodige objecten worden verwijderd. Een nieuwe vormgeving met aandacht voor structuur komt tot stand. Het nieuwe tafelservies bevat sterke, op zich staande producten, die elk een eigen verhaal te vertellen hebben.

Met ĎNendooí maakt Rosenthal een statement. Nutteloze serviesstukken die de dressoirkast nooit of te nimmer verlaten, worden voorgoed vervangen door items die in onze hedendaagse tafelcultuur een noodzaak zijn geworden. Bestaande designconventies worden dan weer van de tafel afgeveegd. Hier geen prints op de randen, maar oppervlaktestructuren die de tastzin aanspreken. De tafelaankleding van Rosenthal ziet er anno 2012 heel mondain uit.

De vormgeving van het servies mag er op het eerste zicht eerder eenvoudig uitzien, van bovenaf ontwaar je een zeer esthetisch kluwen van grillige cirkelvormige lijnen. Deze opvallende oppervlaktestructuur is bij de borden bovendien zowel onderaan als bovenaan aangebracht.

Het ontwerpersduo Metz & Kindler, dat al vaker door Rosenthal is ingezet, zorgt ook voor een optische verrassing wanneer je het servies op ooghoogte aanschouwt. De serviesstukken verschillen namelijk allemaal in hoogte. Zo zijn de eierdopjes voorzien van een hoog voetje en torenen ze boven de borden uit. Maar ook die krijgen naargelang hun functie een verhoogd voetje mee, zodat het lijnenspel zich ook vanuit dit perspectief opnieuw herhaald.

Het servies 'Nendoo' is in twee verschillende afwerkingen verkrijgbaar: 'Nendoo wit' en 'Nendoo pure'. De witte variant is met glans afgewerkt, de vleugels van de 'pure' zijn mat geglazuurd.

Ontbijtbord 'Nendoo wit' < Ä 12
Plat bord 'Nendoo wit' < Ä 18
Onderbord 'Nendoo wit' < Ä 35
Driedelige espressoset 'Nendoo wit' < Ä 27
Ontbijtbord 'Nendoo pure' < Ä 15
Onderbord 'Nendoo pure' < Ä 39
Eierdopje 'Nendoo pure' < Ä 21,50
ROSENTHAL
Meer nieuwigheden:
serviezensets
Gepubliceerd op : 18 mei 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (6690)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (6690) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table
  • Cromargan
    In 1927 introduceert WMF een RVS materiaal onder de term Cromargan dat roestvrij en onbreekbaar is. Dof wordt het materiaal ook niet, waardoor je van een extreme duurzaamheid kan spreken. In 2009 verfijnden zij deze techniek...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MAAK UW KEUZE IN TABLE :