recepten

Recept: Oester in shisovinaigrette en rammenas

Sergio Herman bereidt zijn oesters elk jaar op een andere manier. Hier vind je een fris gerechtje van oesters met rammenas en een vinaigrette van shiso. Uit 'Sergio kookt van oester tot zeetong'.


Recept: Oester in shisovinaigrette en rammenas




Sergio Herman steekt zijn liefde voor oesters niet onder stoelen en banken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit Zeeuwse product in 'Sergio Kookt' aan bod komt. Hier heb je alvast een heerlijk fris oestergerechtje dat als hapje zeer zeker bij iedereen in de smaak zal vallen.

Ingrediënten:

Voor de vinaigrette:
  • 4 el vintage sojasaus
  • 6 el sushiazijn
  • 3 blaadjes groene shiso, gesneden
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl druivenpitolie
  • sap van 1 limoen
  • peper van de molen
  • 1 kleine ramenas
  • 4 Gillardeau-oesters, opengemaakt
Voor de afwerking:
  • 8 shisoblaadjes, fijngesneden
  • 4 takjes Ghoa cresss of heel jonge koriander
  • 8 jonge bloemen van knoflookui
Werkwijze:

Vinaigrette: meng alle ingrediënten en laat ze een nacht marineren. Giet door een zeef.
Rammenas: snij de rammenas tot een fijne spaghetti.
Afwerking: presenteer de oesters rauw in de schelp en lepel de vinaigrette erover. Werk af met de spaghetti van rammenas, de shisoblaadjes en de Ghoa cress of jonge korianderscheutjes, en de bloemetjes van de knoflookui.

Meer nieuwigheden:
officemessen
Gepubliceerd op : 29 april 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6651)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6651) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
  • Maillard
    Tijdens het bakken worden voedingsmiddelen bruin en dit bruinen wordt de "Maillard"-reactie of "karamellisatie"-reactie genoemd.
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :