kookboeken

Koken met de favoriete ingrediënten van Sergio Herman

Het getuigt van een grote dosis lef als een hobbykok met de lievelingsproducten én recepten van Sergio Herman aan de slag gaat. Maar niet alles wat in de kookpotten van Sergio belandt, hoeft perse een onmogelijke opdracht voor een leek te zijn. En met die gedachtegang in het achterhoofd durven ook wij de uitdaging aan.


Koken met de favoriete ingrediënten van Sergio Herman
‘Sergio kookt’ is een driedelige boekenreeks met de favoriete ingrediënten van Sergio Herman in de hoofdrol. Voel je je niet echt geroepen om je in dit wespennest te wagen, dan kunnen we je echter geruststellen. Niet alle recepten vereisen de kookkwaliteiten van een sterrenchef.

Deel één - Sergio kookt van aardappel tot fazant
Aardappels, bloedsinaasappels, eieren en fazant, in dit eerste deel van de gealfabetiseerde trilogie van Sergio geeft de sterrenchef ons fascinerende recepten en interessante tips mee van A tot F. Sergio Herman raadt ons zijn luxeversie van een boterham met omelet aan, namelijk een getoaste brioche met een gepocheerd ei, grijze garnaaltjes en mousseline aan. Stuk voor stuk bereidingen waar wij ons ook aan durven wagen, toch?

Deel twee - Sergio kookt van gember tot noot
Back to his roots. De M van mosselen brengt de nodige nostalgische noot met zich mee. Sergio Herman onthult het befaamde mosselrecept van zijn vader, die lang voor het succes van onze sterrenchef een bekend mosselrestaurant runde. Wij waagden ons aan de 'duikboot met jonge prei', een interessante interpretatie op de smakelijke preischotel met gehakt.

Deel drie - Sergio kookt van oester tot zeetong
In het laatste deel kiest Sergio voor oesters, sint-jakobsvruchten en zijn favoriete scheermesjes. "Zeeland met een tikje oosters", zoals hij het graag heeft, vrij vertaald in oesters met rammenas en een vinaigrette van shiso. Niet meteen een recept met typische basisingrediënten, maar wel 100% Sergio.

Met 'Sergio kookt van A tot Z' waan je je even een klein beetje sterrenchef. Zijn recepten zijn verrassend, altijd lekker en voor wie goed uitkijkt ook wel haalbaar. Indrukwekkend toch als je je gasten kunt melden: "Ah, dat is een receptje van Sergio."

Sergio Kookt, ISBN 978 94 90028 36 7, Minestrone < € 45

Gepubliceerd op : 29 april 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6648)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (11) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6648) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken
cuizine.be
kookboeken

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :