nieuws

Met gevoel voor schoonheid

De tafeltrends prediken volop kleur, maar porselein en discrete wittinten vormen een onklopbaar duo. Zo ook bij L’Abitare. De originele vormgeving en fijne details van deze ‘Seasons’ bezorgen het echter een bijzonder hedendaags en esthetisch karakter.

De porseleinfabrikant L’Abitare is nog niet echt bekend in onze regionen, en wat een doodzonde is dat. Het Italiaanse merk produceert immers prachtige tafelobjecten, die niet zomaar onder de doorsneenoemer ‘koffiekopjes’ en ‘theekannen’ geplaatst kunnen worden. Want de ongelooflijk fijne details en originele vormstudies vertalen zich naar kunstige objecten, die de tafelcultuur in een prachtig daglicht stellen.

Naar een verklaring hoeven we niet lang te zoeken. Elk stuk uit de collectie is immers in samenwerking met een in Italië bekende designer ontwikkeld. De collectie ‘Seasons’ is van de hand van Stefania Vasquez, en wordt gekenmerkt door zeer gestileerde vormen en subtiele reliëftekeningen. De collectie is niet bijzonder uitgebreid. Zo zijn er drie types borden voorzien, met name diepe borden, dessertborden en dinerborden. Maar dit is zeker geen minpunt, want de serviesstukken laten zich zeer mooi combineren met een meer alledaags witgetint servies.

In dezelfde reeks en van de hand van dezelfde designer zijn ook nog zeer leuke kopjes beschikbaar, met een catchy verhaal erachter bovendien. Elk kopje vertegenwoordigt een specifieke maand. ‘Januari’ is helemaal wit en gedecoreerd met bolletjes, die sneeuwvlokjes voorstellen terwijl ‘Augustus’ van rode zonnestralen is voorzien. De tafelobjecten uit de 'Seasons' reeks zijn bovendien allemaal vervaardigd uit Bone China, één van de meest kwalitatieve porseleinsoorten ter wereld. L'Abitare mag dan nog een piepjong bedrijf zijn - opgericht in 2006 - hun prestaties zijn zonder meer groots te noemen.


Een set van 4 diepe borden kost je 57,75 euro. Voor een theekopje met onderbordje mag je algauw 17,75 euro aanrekenen.

Meer nieuwigheden:
koffiekopjes
serviezensets
Gepubliceerd op : 20 maart 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (6544)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (6544) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table