filmpje Harmonicakan toont inhoud

De harmonicakan van het Deense Spirit geeft aan hoeveel koffie er zich nog in de kan bevindt. En dat doet het niet via een venstertje of iets dergelijks, het maakt daarentegen gebruik van een harmonicasysteem, waarbij het verschijnen van een rode ring onderaan het deksel aangeeft dat de kan leeg is.
Een harmonicakan, daar heeft allicht niemand ooit over gehoord. Het is dan ook een wereldwijd gepatenteerd systeem van het Deense merk Spirit, dat met een soort van harmonicamechanisme is uitgerust. Zodra jouw isoleerkan tijdens het inschenken leeg raakt, schuift er een rood oppervlak tevoorschijn dat indiceert dat je de kan dringend moet bijvullen.

Hierdoor hoef je nooit meer te schudden aan de kan of de dop open te draaien om te zien of er nog wat in zit. Misschien maakt dit voor de thuisgebruiker niet zo heel veel uit, maar cateraars of restaurateurs zien zeker wel de waarde hiervan in. Maar uiteraard beschikt deze isoleerkan ook nog over een aantal andere troeven, zoals een druppelvrije schenktuit, een ergonomisch handvat die het mogelijk maakt om gemakkelijk meerdere kannen te dragen en een grote vulopening.

Spirit - SPIRIT < € 70,50
(waar te koop)
bekijk meer video's