nieuws

Test: Magimix 5200 XL, de alleskunner

Een moderne hobbykok heeft heel wat op het keukenaanrecht staan. Sommigen zien tussen het bos de bomen niet meer, want wat heb je nu echt nodig om succesvol in de keuken aan de slag te kunnen? Magimix formuleert een éénduidig antwoord op deze vraag: de Magimix 5200 XL. Een toestel dat talrijke keukenfuncties op zich neemt en een ware alleskunner genoemd kan worden.

Keukenrobotten, blenders, foodprocessors en/of sapcentrifuges, een moderne hobbykok kan uit heel wat speeltjes kiezen. Tot ontsteltenis van éénieder die het keukenwerkblad, waarop alles straks mooi uitgestald staat, netjes dienen te houden. Maar met de nieuwe keukenrobot van Magimix haal je een toestel in huis dat zowel de rol van de keukenrobot, foodprocessor, blender, citruspers en sapcentrifuge voor zich neemt.

Met de Magimix 5200 XL kan je namelijk al jouw groenten versnijden voor een heerlijk slaatje, of jouw soepgroenten tot een zalig soepje mixen, een verkwikkend sapje bereiden en zelfs brooddeeg kant en klaar de oven in schuiven. Het toestel is voorzien van talrijke accessoires en hulpstukken die in een handige opbergbox opgeborgen zitten en die je probleemloos, in een wip, kan vervangen.

Hieronder kort een opsomming van de verschillende functies van het toestel en de daarbij horende accessoires:

Standaardhulpstukken - Tot de standaard hulpstukken behoren drie verschillende kommen in drie verschillende formaten, vier schijven om groenten te raspen en in plakjes te versnijden, een metalen mes, een eiwitklopper en een kneedmes. Het metalen mes kan je gebruiken om vlees fijn te hakken, ice te crushen, milkshakes en soep te mixen, sauzen zoals mayonaise te emulgeren, chocolade te vermalen, … . Het deegmes kneedt dan weer alle degen, zowel gistdeeg - brood en brioche - als deeg zonder gist - kruimeldeeg en pizzadeeg - en dit in slechts vijf minuten. Brood bakken wordt in gecombineerd gebruik met de bakkit werkelijk kinderspel. Voor het opkloppen van eiwitten en slagroom gebruik je dan weer de eiwitklopper. In slechts vijf tot tien minuten zijn deze opgeklopt, en ondertussen kan jij met een gerust hart de volgende stap in het bereidingsproces voor jouw rekening nemen.

Aanvullende hulpstukken:
  • De pureepers - De pureepers is het ideale hulpstuk voor het bereiden van een smeuïge puree of compote. Alhoewel puree maken met de hand op zich niet zo’n lastige taak is, kan de pureepers toch een zeer handig hulpstuk genoemd worden. Ligt het aan ons of niet, bij het fijnstampen van de puree met een pureestamper kun je altijd wel grovere stukken in het bord aantreffen. Zeker wanneer je grote hoeveelheden aardappelen dient te verwerken. Tenzij je manlief op de puree loslaat, maar dan loop je weliswaar het risico om een keukenwerkblad vol puree aan te treffen. Ook wie vaak verse compote bereidt, zal dit hulpstuk weten te appreciëren. Maximumcapaciteit: tot acht personen.
  • De gietvorm - Ook brood bakken is bijzonder gemakkelijk met dit toestel. Dankzij de gietvorm kan je namelijk het brooddeeg rechtstreeks uit het toestel de oven inschuiven. Je hoeft enkel de bakvorm in de grote kom te plaatsen, vervolgens alle ingrediënten in de bakvorm te gieten en het toestel het deeg laten kneden. Na het rijzen kan je de bakvorm ineens de oven in schuiven en klaar is kees. Het toestel kan bovendien een zeer grote capaciteit verwerken: 850 gram brooddeeg, 930 gram briochedeeg en 1 kilogram taartdeeg.
  • Sapcentrifuge en SmoothieMix - Dankzij deze extra hulpstukken kan je ook allerhande sapjes op basis van fruit en groenten klaarmaken. Er is bovendien ook nog een citruspers beschikbaar voor citrussapjes.
Toestellen krijgen heel snel de stempel van 'alleskunners' of 'het ultieme keukenhulpje'. Maar deze Magimix 5200 XL slaagt er wel degelijk in om aan alle verwachtingen te voldoen. Daarnaast is ook het gebruiksgemak verbazingwekkend. Dit niet enkel bij het vervangen van hulpstukken, maar ook bij de bediening van het toestel. Er zijn namelijk slechts drie knoppen waarmee je alle functies controleert: On, Off en Pulse. Het toestel doet de rest. En dan bedoelen we echt wel alles. Dus ... ruim dat overvolle werkblad maar af en reserveer een klein plaatsje voor de Magimix 5200 XL, het toestel dat alle andere toestellen overbodig maakt.

Magimix 5200 XL < vanaf € 500
Meer nieuwigheden:
MAGIMIX
keukenrobot
foodprocessor
Gepubliceerd op : 31 januari 2012 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (6451)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (6451) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro