nieuws

Optimaal van wijnen genieten, dankzij Peugeot

Staan er lekkere wijnen op het kerstmenu, dan heb je misschien wel nog een wijnkaraf nodig. Of misschien ben je wel nog op zoek naar een lastminutegeschenk voor jouw man, vader of nonkel die graag van een glaasje wijn genieten. De nieuwe karaffen van Peugeot, die voldoen al zeker aan alle vereisten. Nu de wijn nog.


Optimaal van wijnen genieten, dankzij Peugeot
Peugeot lanceerde dit najaar twee fraaie beluchtingssystemen, met tot de verbeelding sprekende namen: Osyris en Asarine. De beide karaffen hebben een afwijkende vorm, uiteraard, want de ene richt zich op de beluchting van rijpe wijnen en de andere op de beluchting van jonge wijnen. Desondanks zijn ze allebei uitgerust met éénzelfde beluchter met een centrale opening en een brede opening.

Het beluchtingssysteem Osyris spitst zich toe op de beluchting van rijpe rode wijnen en witte wijnen, die voorzichtig gekaraffeerd dienen te worden. Een te bruusk contact met te veel zuurstof zou deze wijnen immers kunnen beschadigen. Om die reden wordt de wijn door de centrale opening van de beluchter geschonken, waardoor het in een dun straaltje in de karaf loopt. De subtiele aroma's van de wijn blijven zo perfect behouden.

Het beluchtingssysteem Asarine garandeert dan weer een maximale beluchting voor jonge rode wijnen. De harde tannines en zuren van deze jonge wijnen zullen immers verzacht worden door het overvloedige contact met de zuurstof. De wijn wordt hier door de brede opening van de beluchter gegoten, en zal mooi langs de wanden van de karaf naar beneden stromen en zich optimaal vermengen met de zuurstof in de karaf. De jonge wijnen zullen hierdoor al hun complexe aroma's vrijgeven en alle smaakelementen zullen perfect harmoniseren.

230265 < € 70
230258 < € 70
Meer nieuwigheden:
PEUGEOT
decanteerkaraffen
Gepubliceerd op : 19 december 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (6327)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1061 and a.id not in (6327) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in table

meer nieuws in table