recepten

Karamels met zeezout

Het kookboek 'Kado's uit eigen keuken' bulkt van de lekkernijen die je graag aan vrienden en familieleden wenst te schenken, maar stiekem nog liever voor jezelf wil houden. Waaronder deze heerlijke, karamels met zeezout, een eenvoudig recept voor de echte lekkerbekken.


Karamels met zeezout
Om karamels of toffees te maken heb je echt geen suikerthermometer nodig, maar het is geen overbodige investering. Wie deze karamels eenmaal heeft geproefd, raakt eraan verslaafd. Ze zijn precies zout genoeg om de intense zoetheid van de karamel te compenseren, waardoor het moeilijk is er van af te blijven. Stop elke karamel in een wikkel van bakpapier.

Benodigdheden voor ongeveer twintig karamels:

  • 150 gr kristalsuiker
  • 150 gr lichte muscovadosuiker of lichte basterdsuiker of rietsuiker
  • 100 gr ongezouten boter
  • 200 ml slagroom
  • 3 eetlepels stroop
  • 1 theelepel zeezoutvlokken
Bereidingswijze:

Vet een vierkant bakblik van 15 - 17 cm in met zonnebloemolie. Doe de kristalsuiker in een diepe pan met twee eetlepels koud water. Zet de pan op een matig vuur tot de suiker is opgelost, breng hem aan de kook en laat de suiker doorkoken tot er een amberkleurige karamel is ontstaan. Haal de pan van het vuur, voeg direct de resterende ingrediënten toe en roer tot er een gladde massa is ontstaan.

Zet de pan op het vuur en breng de karamel weer aan de kook. Laat hem doorkoken tot er een temperatuur van 130°C is bereikt op een suikerthermometer. Haal de pan van het vuur, laat de karamel 30 seconden rusten en giet hem in het voorbereide bakblik. Laat de karamel afkoelen, stort deze uit het blik en breek hem in stukken.

Gepubliceerd op : 30 november 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6270)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (12) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6270) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten
cuizine.be
recepten

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :