nieuws

Tefal publiceert studie over antikleeflagen

Een tijdlang beweerden kwatongen dat alle antikleefpannen met een antikleeflaag op basis van PTFE radicaal in de vuilnisbak gegooid dienden te worden. Tefal, bekend om zijn pannen met PTFE, besliste de tegenaanval te openen met wetenschappelijk gestaafde studies die het tegendeel beweren.

Het was een tijdje lang een welles-nietesspelletje. PTFE zou schadelijk zijn voor de gezondheid. Of toch niet. Antikleeflagen op basis van PTFE zouden slechts een beperkte levensduur hebben. Of toch weer niet. Tefal besloot door middel van een aantal wetenschappelijke onderzoeken voorgoed alle twijfels van tafel te vegen.

Het allereerste onderzoek dat in opdracht van Tefal door wetenschappers van de ENSAM school (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Métiers) werd uitgevoerd, was de levenscyclusanalyse*. Deze test laat toe om de impact van een product op het milieu na te gaan. Een tweede test, de combinatie van de melktest én de schuurtest* werd vervolgens opgemeten door het onafhankelijke laboratorium SGS (Société Générale de Surveillance). Hier wordt de levensduur van een product onderzocht.

De tests hebben aangetoond dat de antikleeflaag van de antikleefpannen van Tefal zelfs na 16.000 schuurcycli nog steeds goed functioneert. Dit terwijl het bij bepaalde keramische pannen al na 1000 schuurcycli onmogelijk is geworden om de melk te verwijderen. De gemiddelde levensduur van deze pannen is, volgens deze tests, minstens 7 keer groter dan die van de keramische pannen.

Hierdoor is de impact op het milieu van de Tefal-pan betrekkelijk kleiner dan die van de keramische pannen. Maak je de vergelijking met een hypothetische identieke levensduur van drie jaar, dan gaan de beide pannen gelijk met elkaar op en is hun milieu-impact identiek. Maar omdat de Tefal-pan een langere levensduur heeft, is zijn reële impact op het milieu veel kleiner.

    Tefal legt in het kader van de bovenstaande studies officieel ook de volgende verklaring af: “De coating met de antikleeflaag van Tefal wordt vervaardigd op basis van PTFE of polytetrafluorethyleen, dat de antikleefeigenschappen toelevert. PTFE is een perfect inerte substantie die geen enkele reactie teweegbrengt in contact met voedingsmiddelen, water of schoonmaakproducten.

    Zijn onschadelijkheid voor de mens is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie op basis van onderzoek door het Franse bureau voor kankeronderzoek, Agence Nationale de Recherche contre le Cancer.”


*de levenscyclusanalyse laat toe de impact van een product op het milieu na te gaan. Dit gedurende de volledige levenscyclus van een product, gaande van de productie/ontginning van de grondstoffen tot de afvalinzameling/recylage ervan.

*de combinatie van de schuurtest en de melktest maakt het dan weer mogelijk om de duurzaamheid van een antikleeflaag te beoordelen. De antikleeflaag van de pan wordt in het labo herhaaldelijk aan schuurcycli blootgesteld, waarna er vervolgens melk in de antikleefpan gegoten wordt. Dit tot de aangebrande melk niet meer uit de pan verwijderd kan worden, of tot het onderliggende metaal zichtbaar wordt. De antikleefeigenschappen van de antikleeflaag zijn op dat moment dan ook nagenoeg verdwenen.

Meer nieuwigheden:
TEFAL
braadpan
Gepubliceerd op : 16 november 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6246)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=905 and a.id not in (6246) order by a.datum_online desc, a.created desc

cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws
cuizine.be
productnieuws

laatste nieuws in kitchen

meer nieuws in kitchen

Nieuwigheden in kitchen

  Onderbouwdampkap
<  € 480 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

 
<  € 9450 Waar te koop

meer nieuwigheden in kitchen
MAAK UW KEUZE IN KITCHEN :