nieuws

Dossier: Koffie & thee : Welke koffie verkies jij? Gemakkelijk met koffiepads en capsules!

Welke koffie verkies jij? Gemakkelijk met koffiepads en capsules!

Toestellen op basis van koffiepads of capsules zijn boven alles snel én gemakkelijk. Wie 's morgens in allerijl naar zijn werk dient te vertrekken, maar toch nog nood heeft aan een snelle koffie, is met dit type toestel gegarandeerd aan het juiste adres.De originele Italiaanse koffiearoma, die haal je in huis met de EspressoCap, een espressotoestel op basis van luchtdichte capsules van het Italiaanse merk Termozeta. Het branden van de koffie die in de capsules verwerkt wordt, gebeurt immers nog steeds op Italiaanse bodem.

De bediening van dit toestel is bijzonder gemakkelijk: je plaatst de capsule in het bakje, sluit het klepje, drukt op de knop en dat is het. Met het stoompijpje kan je ook schuim produceren. Voorzien van een uitneembare watertank en restbakje. Pompdruk: 20 bar. De capsules zijn er in vier verschillende smaken: Gran Aroma, Top Classic, Long Cap en Decaffeinato. Dertig stuks per verpakking.

EC74120N - Espressocap <  € 110,-   waar te koop
Dit compacte toestel van Krups werkt op basis van koffiecapsules van Nescafè en biedt een ruime keuze aan verschillende dranken, zoals caffè lungo, cappuccino, latte macchiato, chococcino en espresso. Naast de grote hoeveelheid dranken is het gebruiksgemak zijn grootste troef. Dankzij de intelligente interface, die afgewerkt is met een handige mouse wheel, maak je in slechts drie stappen koude of warme dranken klaar.

Bovendien is de Genio voorzien van zeven doseerstanden, zodat je zelf de intensiteit van jouw drankje kan kiezen. Door het strakke, compacte design neemt dit apparaat niet veel plaats in beslag. Het toestel is ook voorzien van een Thermoblock, waardoor het water heel snel opwarmt en elk kopje een constante temperatuur heeft, een druppelopvangbakje met drie instelbare hoogtes en een afneembaar waterreservoir van 0,6 L. Kleur: rood. Vermogen: 1500 W.

KP1506 - Krups <  € 129,99   waar te koop
De Pixie van Magimix voorziet je van een lekkere espresso, op basis van de bekende luchtdicht verpakte capsules van Nespresso. Plaats de capsule in de handige invoer bovenaan het toestel, kies vervolgens of je een klein kopje of een grote kop wenst en druk op de knop. Het compacte toestelletje zal jouw kopje telkenmale van een lekker crèmalaagje voorzien. Het toestel beschikt over een energiebesparende modus, en schakelt zichzelf automatisch uit na negen minuten. Breedte: 11 cm.

M110 Pixie VM < € 150 waar te koop
Deze compacte koffiepadmachine van WMF beschikt over diezelfde opties als zijn grote ‘volautomatische’ broers, maar werkt op basis van koffiepads. Het toestel stelt je in staat om zowel jouw lievelingskoffie, als die van je man, buurvrouw én moeder te bereiden. Het toestel beschikt immers over de One-Touch-Funktion, waarbij je met slechts één druk op de knop vier koffiespecialiteiten, zijnde cappuccino, café crème, latte macchiato en thee kunt klaarmaken.

Ook warme dranken met melkschuim zijn gemakkelijk te maken dankzij de WMF Milk Connector, en de WMF Easy Clean zal dan weer zorgen voor een hygiënische reiniging van het melksysteem. Verder beschikt het toestel over een aantal handige eigenschappen, zoals een dubbele koffieuitloop, een afzonderlijke heetwateruitloop voor thee, twee energiebesparingsfuncties, een uitneembaar lekbakje zodat je ook een groot glas voor latte macchiato kunt gebruiken, een automatisch ontkalkingssysteem en een grote watertank (1,6 L).

WMF10 - WMF ce <  € 199,-   waar te koop
Het espressotoestel Latissima van De Longhi werkt ook op basis van de befaamde capsules van Nespresso, die elk afzonderlijk de juiste hoeveelheid fijngemalen koffie bevatten voor de perfecte espresso. Het toestel is bovendien uitgerust met het gepatenteerd automatische cappuccinosysteem, die het mogelijk maakt om met slechts één druk op de knop ook een cappuccino of macchiato klaar te maken. Je plaatst het kopje onder de uitloopopening, drukt op de cappuccinoknop, en klaar is kees.

De verlichte bedieningsknoppen voor cappuccino, latte macchiato, espresso, lungo of warme melk vergemakkelijken het bereidingsproces van jouw favoriete koffie aanzienlijk. Het personaliseren van jouw favoriete dranken kan gemakkelijk door de hoeveelheid melk en koffie naar keuze in te stellen. Het melkreservoir van dit toestel (0.35 L) is uitneembaar en kan gemakkelijk na gebruik in de koelkast opgeborgen worden. Met uitneembaar waterreservoir (0.9 L) en thermoblock. Toestel is opgewarmd in 40 seconden. Pompdruk: 19 bar.
De Francis Francis X7.1 van Illy trekt ongetwijfeld de aandacht op het keukenwerkblad. En dit niet enkel omwille van zijn flamboyante retrostijl, maar ook zijn overheerlijke espresso lokt jouw gasten telkens opnieuw naar dit toestel toe.

Het toestel werkt op basis van capsules, die je in de piston plaatst, om vervolgens op het bedieningspaneel met één druk op de knop de extractie van de koffie in te schakelen. Enkel de Iperespresso-capsules van Illy kunnen hiertoe gebruikt worden. De extractie van de koffie gebeurt in twee fasen: de emulsie zorgt enerzijds voor een dik en duurzaam crèmalaagje en de hyperinfusie brengt het aroma van koffie optimaal naar boven. Het toestel is ook voorzien van een professioneel stoompijpje, waarmee je melkschuim kunt opschuimen, die je vervolgens over de espresso heen moet gieten. Voor de perfecte cappuccino.

(waar te koop)

Meer nieuwigheden:
espressomachine
Dossier: Koffie & thee : Welke koffie verkies jij? Gemakkelijk met koffiepads en capsules!


Gepubliceerd op : 1 oktober 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Koffie & thee

Een volautomatisch espressoapparaat, een koffiepadmachine of een koffiefiltersysteem, waaraan geef jij de voorkeur? Of ben je misschien meer een liefhebber van verse thee? In dit dossier hebben we het over onze favoriete warme dranken en hoe we die kunnen bereiden.Dossier: Koffie & thee


Koffie is na olie het meest verhandelde product ter wereld. De hedendaagse koffiedrinker heeft vandaag de dag dan ook zeer veel verschillende koffiezetsystemen te zijner beschikking staan. Door middel van de volautomatische espressoapparaten kan je met slechts één druk op de knop een kant-en-klare koffiemelkbereiding voorgeschoteld krijgen. Maar ook wie gewoon een grote kan koffie op tafel wil serveren, heeft daartoe heel wat keuze voorhanden.

De liefhebber van verse thee moet dan weer wat meer geduld uitoefenen. Water opwarmen, theeblaadjes laten inweken, het duurt wel even. Al kan je je het leven ook wel gemakkelijker maken dankzij een aantal leuke theeattribuutjes. Ook die vind je in dit dossier terug.


select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3691 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3691 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro