nieuws

Dossier: Koffie & thee : Welke koffie verkies jij? Geef mij maar verse koffiebonen!

Welke koffie verkies jij? Geef mij maar verse koffiebonen!

Dankzij de espressotoestellen met een geïntegreerde koffiemolen kunnen wij ook genieten van een heerlijke kop koffie van versgemalen koffiebonen. En dit zonder daarvoor eerst, zoals onze grootmoeders, met een handmatig koffiemolentje aan de slag te moeten.Deze filterkoffiezetter van Princess werkt niet enkel op basis van gemalen filterkoffie, maar ook op basis van koffiebonen. Het toestel is immers voorzien van een geïntegreerde koffiemolen. De gebruiker kan zelf de maalgraad van de koffiebonen en de sterkte van de koffie naar eigen smaak gaan instellen. De gemalen koffie gaat na de maling rechtstreeks naar de koffiefilter, waar het water dan doorheen zal lopen. Voorzien van een hoogwaardig maalwerk. Geschikt voor tien tot twaalf kopjes koffie. Capaciteit: 250 gr bonen.

249402 - Princess <  € 149,99   waar te koop
Met slechts één druk op de knop kan je met dit volautomatische espressoapparaat van Philips Saeco een kopje espresso of ristretto zetten. Wens je daarentegen een cappuccino of een latte macchiato, dan kan je gebruikmaken van de automatische cappuccinatore - het pijpje links op het apparaat - dat automatisch melkschuim aanmaakt. De cappuccinatore zal de melk uit het melkreservoir immers tot melkschuim transformeren en rechtstreeks in jouw kopje spuiten. Vervolgens hoef jij enkel nog op de knop voor espresso te drukken, zodat de espresso zich langzaam zal vermengen met het reeds aanwezige schuim. Daarnaast kan je bovendien ook de koffiesterkte, de temperatuur en de hoeveelheid koffie instellen zodat je telkens de perfecte espresso voorgeschoteld krijgt. Het toestel is uitgerust met een aantal technologieën, die er op voorzien zijn om het optimale aroma van jouw bonen tot zijn recht te laten komen. Zo zal het Saeco Adapting Systeem de maalfase van de bonen telkens optimaliseren ongeacht het type bonen. De Pre-Brewing technologie zal het koffiemaalsel vooraf bevochtigen, zodat dit gelijkmatig doordrenkt wordt tijdens het doorlopen van de koffie en alle aroma's zich kunnen ontvouwen. Met automatische reiniging en ontkalking. Capaciteit: 300 gr bonen. Pompdruk: 15 bar.

HD8752/41 - Saeco <  € 11,95   waar te koop
Voor een espresso, cappuccino, latte macchiato of een ristretto ben je bij het nieuwe volautomatische espressoapparaat van Domo aan het juiste adres. Het toestel is dankzij zijn regelbare koffiemolen volledig uitgerust om verse koffiebonen te vermalen, maar ook reeds gemalen koffie kan gebruikt worden. Verder beschikt het toestel ook over een automatische reiniging en ontkalking, een warmhoudplaat voor kopjes en een in de hoogte verstelbare koffieuitloop. Gemakkelijke bediening met touchscreen. Pompdruk: 18 bar. Capaciteit: 250 gr bonen.
Dit compacte espressotoestel van Miele neemt weinig ruimte in op jouw keukenwerkblad, maar is zeker van geen kleintje vervaard. Het toestel is uitgerust met de bestaande Miele technologie - de waterunit, pomp en percolator die voor de inbouwtoestellen werden gebruikt, zijn ook in de CM 5100 ingebouwd - en doorstaat dus uiteraard ook de test om maar liefst 50.000 kopjes koffie te kunnen zetten. Met deze CM 5100 kan je qua formaat niet enkel espresso, koffie, een dubbele espresso of een dubbele koffie gaan klaarmaken, je kunt ook een volledig gepersonaliseerde koffie bereiden, waarbij je zelf de hoeveelheid bonen en de temperatuur kunt instellen. Bovendien komt ook de fijnproever aan zijn trekken door de bereiding van latte macchiato, cappuccino, hete melk en melkschuim. Ook op vlak van gebruiksvriendelijkheid scoort dit toestel hoge cijfers. Alle onderdelen, zoals bijvoorbeeld de percolator, zijn gemakkelijk te verwijderen én te reinigen. Ook het display, dat in 14 verschillende talen geprogrammeerd kan worden, is gemakkelijk te hanteren. Verkrijgbaar in zwart en wit, voorzien van een roestvrijstalen front met een metalen kopjesrek. Pompdruk: 15 bar.

CM 5100 White - Miele <  € 999,-   waar te koop
Dit volautomatisch espressotoestel van Siemens neemt je het bereiden van de perfecte espresso volledig uit handen. Het toestel helpt je bovendien bij alle koffiebereidingen met melk ook een handje, al vereist het wel enkele manuele handelingen om een perfecte cappuccino op tafel te toveren. Het toestel is uitgerust met enkele technologische hoogstandjes, die de kunst van het koffiezetten optimaliseren. Zo is het voorzien van het sensoFlow System, een doorstroomverwarming die het water gedurende het hele bereidingsproces op een constant optimale temperatuur houdt, het aromaPressure System en de functie aromaDouble Shot die verantwoordelijk zijn voor de excellente smaak van de koffie en de singlePortion Cleaning die na elke koffiezetbeurt de leidingen van de toestellen hygiënisch reinigt. Het toestel is ook uitgerust met een intuïtieve directe bediening door middel van draaiknoppen en met digitale tekstweergave. Inhoud van het bonenreservoir: 300 gr. Inhoud van het waterreservoir: 1,7 L. Pompdruk: 15 bar.

TE503211RW - Siemens <  € 749,-   waar te koop
Met dit compacte en hoogwaardige espressoapparaat van Nivona heb je de keuze uit zes verschillende warme dranken: espresso, café normal, café lungo, cappuccino, latte macchiato en warme melk. Daarnaast kunnen ook het aroma en de temperatuur van jouw koffie naar wens aangepast worden, van extra mild tot extra sterk (5) en van normale tot maximumtemperatuur (3). Wil je genieten van een geconcentreerde espresso in een klein espressokopje of een zachte lungo in een hoog, dubbelwandig glas, dan kan dit bovendien perfect, want allerhande mokken en kopjes - met een maximale hoogte van 12,5 cm - passen onder de koffieuitloop. Het toestel is verder voorzien van een 'Aromatica'-systeem voor een optimaal aroma, een voorbrouwsysteem, een programmatie van persoonlijke koffie recepten, een automatisch onderhoudsprogramma en ontkalkingsmelding, een 'Eco Modus', een uitneembare watertank (1,8 L) en zetgroep. Ook te gebruiken met gemalen koffie. Pompdruk: 15 bar.

Cafe Romatica 830 - Nivona <  € 1099,99   waar te koop

Meer nieuwigheden:
espressomachine
koffiemachine
Dossier: Koffie & thee : Welke koffie verkies jij? Geef mij maar verse koffiebonen!


Gepubliceerd op : 1 oktober 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Koffie & thee

Een volautomatisch espressoapparaat, een koffiepadmachine of een koffiefiltersysteem, waaraan geef jij de voorkeur? Of ben je misschien meer een liefhebber van verse thee? In dit dossier hebben we het over onze favoriete warme dranken en hoe we die kunnen bereiden.Dossier: Koffie & thee


Koffie is na olie het meest verhandelde product ter wereld. De hedendaagse koffiedrinker heeft vandaag de dag dan ook zeer veel verschillende koffiezetsystemen te zijner beschikking staan. Door middel van de volautomatische espressoapparaten kan je met slechts één druk op de knop een kant-en-klare koffiemelkbereiding voorgeschoteld krijgen. Maar ook wie gewoon een grote kan koffie op tafel wil serveren, heeft daartoe heel wat keuze voorhanden.

De liefhebber van verse thee moet dan weer wat meer geduld uitoefenen. Water opwarmen, theeblaadjes laten inweken, het duurt wel even. Al kan je je het leven ook wel gemakkelijker maken dankzij een aantal leuke theeattribuutjes. Ook die vind je in dit dossier terug.


select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3691 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3691 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro