nieuws

Dossier: Koffie & thee : Welke koffie verkies jij? Gemalen filterkoffie!

Welke koffie verkies jij? Gemalen filterkoffie!

Er is helemaal niets mis met gemalen filterkoffie. Heb je een grote bende over de vloer, dan zal je dankzij je handige koffiezetmachine erg snel een grote hoeveelheid koffie kunnen voorschotelen. Bovendien is het best economisch en kan je er gedurende de dag continu van blijven slurpen, zonder een cafeïneoverdosis op te doen.Met dit koffietoestel, de Aromamaster, van Braun zet je in een mum van tijd koffie op de meest ongecompliceerde manier. Gemalen koffie in de koffiefilter (in het koffiefilterbakje), water in het waterreservoir en het toestel aanzetten. Na enkele minuten vult de woning zich vanzelf met de geur van heerlijke filterkoffie. Geschikt voor 10 tot 15 koffiekopjes. Voorzien van een zwenkfilter, druppelstop en een indicator voor het waterniveau.

KF47 - Braun <  € 44,99   waar te koop
Waarom de zaken onnodig moeilijk maken? Met deze koffiezetmachine van Electrolux zet je maximaal tien kopjes koffie tegelijk, die je onmiddellijk in de thermoskan van geborstelde inox (1,5 L) kunt overgieten. Het toestel is voorzien van een elegant design, een aromafunctie, een uitneembare filterhouder en sluit zichzelf automatisch af na twee uur.

EFK5255 - Electrolux <  € 69,95   waar te koop
Het opvallende design van deze koffiezetmachine van Moccamaster is in rood, maar ook in het zwart, wit of antracietgrijs verkrijgbaar, zodat het toestel zich aan elk interieur kan aanpassen. Met dit toestel brouw je lekkere koffie dankzij een egale verspreiding van het hete water over de gevulde koffiefilter en het mengdeksel dat in de kan verwerkt zit. De koffie wordt hierdoor immers gelijkmatig verdeeld. Voorzien van een goed afleesbare schaalverdeling, filterhouder met automatische druppelstop en een keuzeschakelaar waarmee je kleinere hoeveelheden een tijdje kan warmhouden. Na een zettijd van vijf à zes minuten heb je een heerlijk stomende kan koffie op een temperatuur van 92-96°C. De warmhoudtemperatuur bedraagt 80 tot 85°C. Met dubbel beveiligd koperen kookelement.

MM59072 - Moccamaster <  € 199,-   waar te koop
De Artista Espresso van Espressions heeft haar naam alvast niet gestolen: het krachtige toestel is een kunstig staaltje koffietechniek. De knap ogende espressomachine is voorzien van een solide thermoblock, die zorgt voor een ultrasnelle voorverwarming en een gegarandeerd constante temperatuur voor elk nieuw kopje koffie. Opvallend is bovendien de instelbare stoom- en koffietemperatuur, een aangenaam extraatje voor elke koffiefanatiekeling. Het ingewerkte crèmasysteem werkt je bakje troost af met een heerlijk schuimend, bruin crèmalaagje, om je lippen bij af te likken. Het toestel is verder uitgerust met een grote watertank (2,50 L) die je makkelijk kan bijvullen via de voorkant of de zijkant. Bijgeleverd kan je nog genieten van een inox melkkannetje, een reinigingstool en maatbekertje en aanstamper voor het bijvullen van de koffie. Pompdruk: 15 bar.

EP5900 - Espressions <  € 349,-   waar te koop
Het espressotoestel van Bugatti beschikt zeker en vast over een aantal 'diva'kwaliteiten, en dan hebben we het niet enkel over zijn prachtige design, van de hand van topdesigner Andreas Seegatz. Het toestel is nog voorzien van een prominent aanwezige temperatuurmeter, zodat je continu de exacte temperatuur tijdens het zetproces kunt bijhouden. Wanneer je de filterbakjes in de filterdrager wisselt, kan je gemakkelijk enerzijds met gemalen koffie en anderzijds met koffiepads gaan werken. Het toestel heeft ook een krachtige stoompijp, waarmee je snel cappuccinoschuim kunt maken. Voorzien van een kopjesverwarmer bovenaan. Met uitneembaar waterreservoir.

1600115007 - Bugatti <  € 650,-   waar te koop
Met dit sfeervolle espressoapparaat van KitchenAid is het eenvoudig om een heerlijk kopje espresso te brouwen: je hoeft enkel een portie gemalen koffie of een koffiepadje in de professionele filterhouder te plaatsen vooraleer je het toestel in werking zet. Wens je een cappuccino, dan kan dit ook. Met behulp van het stoompijpje kan je immers melkschuim bereiden. Het toestel is voorzien van twee afzonderlijke boilers voor ononderbroken prestaties zonder oponthoud. Hierdoor kan je tegelijkertijd een kopje koffie zetten én ondertussen het melkschuim bereiden. Het is ook mogelijk tot zes espressokopjes voor te verwarmen. Met antidrupsysteem en gemakkelijk bijvulbare watertank. Druk: 15 bar.

5KES100EER - KitchenAid <  € 829,-   waar te koop
Boretti levert professionele kwaliteit, en dat straalt ook zeker af op dit robuuste espressotoestel. Met de 'Barista' haal je dan ook het echte Italië in huis en kan je zorgeloos genieten van een heerlijke espresso, cappucino, gewone koffie en/of theetje. Stoompijp met regelbare druk. Ook geschikt voor espressopads. Waterreservoir van 2,9 liter. Inclusief luxe accessoirepakket. Pompdruk: 17 bar.

Barista Chroom - Boretti <  € 1695,-   waar te koop

Meer nieuwigheden:
koffiemachine
Dossier: Koffie & thee : Welke koffie verkies jij? Gemalen filterkoffie!


Gepubliceerd op : 1 oktober 2011 Bron : © cuizine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Koffie & thee

Een volautomatisch espressoapparaat, een koffiepadmachine of een koffiefiltersysteem, waaraan geef jij de voorkeur? Of ben je misschien meer een liefhebber van verse thee? In dit dossier hebben we het over onze favoriete warme dranken en hoe we die kunnen bereiden.Dossier: Koffie & thee


Koffie is na olie het meest verhandelde product ter wereld. De hedendaagse koffiedrinker heeft vandaag de dag dan ook zeer veel verschillende koffiezetsystemen te zijner beschikking staan. Door middel van de volautomatische espressoapparaten kan je met slechts één druk op de knop een kant-en-klare koffiemelkbereiding voorgeschoteld krijgen. Maar ook wie gewoon een grote kan koffie op tafel wil serveren, heeft daartoe heel wat keuze voorhanden.

De liefhebber van verse thee moet dan weer wat meer geduld uitoefenen. Water opwarmen, theeblaadjes laten inweken, het duurt wel even. Al kan je je het leven ook wel gemakkelijker maken dankzij een aantal leuke theeattribuutjes. Ook die vind je in dit dossier terug.


select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3691 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_cz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=3691 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro
  • Spoelglansmiddel
    Spoelglansmiddel zorgt er voor dat er geen strepen of druppelsporen achter blijven op de vaat. Zorg er dus voor dat je reservoir in de vaatwasser steeds goed gevuld is. Vaak verwittigt een indicatorlampje wanneer het tijd...
meer...
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9